[RAD] Zgrada... fotomontaza, (pssst! u pitanju je dosadna arhitektura) |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
[RAD] Zgrada... fotomontaza, (pssst! u pitanju je dosadna arhitektura) |
Aug 9 2007, 18:02
Poruka
|
|
|
Evo jos jednog dosadnog arhitektonskog rendera. Dosadan je jer je radjen na brzaka, bez puno razmisljanja... ali opet, mislim da nije lose ispao i da ima potencijala. Promenio bih tiling na ovoj nadstresnici, prejak je kontrast u prozorima ali nisam siguran sta je u pitanju, da li osvetljenje, da li staklo, da li jaka refleksija.
|
|
|
|
|
Aug 9 2007, 18:12
Poruka
|
|
|
Svidja mi se.... Jedino sto mi se nesvidja je to kockasto zbunje ispred zgrada... Kada bi bilo malo vise oblik biljke a ne kocke sa texturom bilo bi extra.... ah da i sam si pomenuo refleksije na prozorima...
Sve u svemu dobro je... Pozdrav |
|
|
|
|
Aug 9 2007, 18:26
Poruka
|
|
|
bravo pail... ! odlichno
|
|
|
|
|
Aug 9 2007, 19:51
Poruka
|
|
|
Po meni ti je ovo jedan od najboljih rendera.
Opici malo displacementa samo na toj zivoj ogradi. |
|
|
|
|
Aug 9 2007, 20:06
Poruka
|
|
|
Slozio bih se da je ziva ograda kockastije nego sto treba. Nego nesto mi je brightness cudan. Nemogu da izvalim da li pada vece ili je oblacan dan (a nigde oblaka
|
|
|
|
|
Aug 9 2007, 20:23
Poruka
|
|
|
Odlican rad. Svaka cast. Za render i montazu nemam primjedaba.
Samo jedna stvar mi malo bode oci. Nisam architecha ali sam imao prilike da radim na nekim modelima zgrada koji su imali slican detalj poput onih tvojih "rebrastih" nadstresnica. Koliko sam ja shvatio njihova uloga je da bacaju senku na prozor, ako ne veci deo dana ono bar kada je sunce u zenitu. Kod tebe to nije slucaj. Ono malo "rebraste" senke po prozorima moze samo da zeza oci. Ako okrenes precage na nadstresnici za 90 stepeni (tj. ako budu po duzoj strani), mislim da ce senka biti kompletna. Doduse vide se trakaste zavese na prozorima, pa mi je jos manje jasan taj detalj nadstresnica |
|
|
|
|
Aug 9 2007, 21:01
Poruka
|
|
|
stavi mali vray 3d displacement u zivu ogradu, noise/turbulence cisto da ga malo zatalasa
|
|
|
|
|
Aug 9 2007, 21:18
Poruka
|
|
|
Tu zivu ogradu sam radio rucno na jednom renderu (mozda se neko seca, kuca od crvene cigle) i ispala je dobro. Pokusao sam sad jednostavno da stavim sve na kutiju i da rucno distorziram ivice, mislio sam cak mozda da stavim i 100% self illumination kako bih samo dobio tu teksturu u perspektivi a posle bih to sve rucno doradio, ali... nije ispalo bas najbolje. U tom drugom renderu koji sam radio, cela stvar nije isla toliko blizu kamere. Videcu ili nesto da psnem, ili da stvarno odradim nekakav displacement (mada mi se ne renderuje ponovo).
|
|
|
|
|
Aug 10 2007, 09:43
Poruka
|
|
|
Odlican render... uz neke sitnice bio bi perfektan... svidja mi se textura za drvo, bas je neupadljiva i efektna...
Koje zelenilo je korisceno [drvece i trava]? RPC ili model... onyx? |
|
|
|
|
Aug 10 2007, 12:05
Poruka
|
|
|
...ili fotka?
|
|
|
|
|
Aug 10 2007, 13:02
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 112 Datum reg.: 5-October 06 Lokacija: Kuba Član broj: 6,630 |
Odlican render... uz neke sitnice bio bi perfektan... svidja mi se textura za drvo, bas je neupadljiva i efektna... Koje zelenilo je korisceno [drvece i trava]? RPC ili model... onyx? @pail odgovoraj brate kakvo je zelenilo, strah me hvata, ako je 3d, uzasno je dobro! poz |
|
|
|
Aug 10 2007, 13:19
Poruka
|
|
|
Evo ja se kladim da je slika!
Fin je rad, mislim da bi samo malo vedrije ( ne mislim na oblake, nego atmosferu ) nebo jos poboljsalo utisak! Inace, mozes da malo sredis kockastu ogradu dodavanjem multiply layera, pa malo igranja sa tamnim cetkicama na 20-30% opacity. Evo ja sam malo zatamnio dodnje delove ograde, ali sam kacio dosta i beton, sve za 20tak sec
|
|
|
|
|
Aug 12 2007, 09:59
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 3,787 Datum reg.: 22-May 06 Lokacija: Ни Član broj: 4,720 |
svidja mi se i render, ali i arhitektura.
poz |
|
|
|
Aug 12 2007, 21:19
Poruka
|
|
|
hehe dobar ti podnaslov!:))
elem, reneder je stvarno extra ali dizajn je nekako kljakav!Toliko tih silnih letvica......mozda ti znas nesto sto ja ne znam ali ne dopada mi se.Da li moraju da budu letve i na ogradi?Pusti svetlo da udje u te prostorije dole.Mozda dobijes drugaciji look celog kompleksa?Probaj. Pozz |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 20. June 2013 - 07:56 |