parametarsko modelovanje, interesuje me |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
parametarsko modelovanje, interesuje me |
Nov 3 2011, 13:46
Poruka
|
|
|
pozdrav svima!
imali smo na faksu jos ranije nekoliko predavanja u kojima se govorilo i o parametarskom modelovanju, dakle o upotrebi generisanja odredjenih oblika u arhitekturi. da li bi neko mogao da mi preporuci linkove za dalje informisanje o ovome i sto je najvaznije, preporuci programe koje bi mogao da krenem da istrazujem (cuo sam za grasshopper kao dodatku za rhino). trenutno raspolazem solidnim znanjem iz 3ds maxa, pa bih voleo da eventualne forme mogu uvoziti tu i renderovati. hvala unapred |
|
|
|
|
Nov 3 2011, 14:29
Poruka
|
|
|
max je surface modeler, moraš da radiš sa solid modelerom.
revit ima fine alate za te stvari, ne znam detalje |
|
|
|
|
Nov 3 2011, 14:56
Poruka
|
|
|
Houdini ima vrhunske alate za parametarsko modelovanje, 3DBuzz ima nekoliko video tutorijala gde pravi lift, most i svastanesto ( objasnjeno vrlo logicno, najpre na "papiru" pa u praksi), u istom maniru postoji i cmivfx procedural city modeling.
|
|
|
|
|
Nov 3 2011, 15:54
Poruka
|
|
|
3ds max sam mislio da iskoristim da renderujem geometriju iz tih parametarskih programa, posto radim u v-rayu.
|
|
|
|
|
Nov 3 2011, 18:12
Poruka
|
|
|
Mislim da se pailhead dosta zanimao ovom temom.
|
|
|
|
|
Nov 4 2011, 21:21
Poruka
|
|
|
Parametarsko modelovanje moze da se radi u Revitu i archicadu, ali moze i u alatu kao sto je grasshopper, pa caki u maxu uz pomoc skripti. Hudini je rocket science, i mislim da arhitekte nemaju sta u njemu da traze.
Sta tebi tacno treba, posto je sirok pojam. Moze da se napravi parametarska zgrada, ali moze i da se napravi paremtarska forma. |
|
|
|
|
Nov 4 2011, 21:33
Poruka
|
|
|
za pocetak, forma. u revitu sam radio, ne previse, ali sam jedan projekat obicne trospratne zgrade uradio u njemu (bez proracuna, klot osnove, preseci, izgledi...)
|
|
|
|
|
Nov 5 2011, 16:39
Poruka
|
|
|
Za max imas par cool scriptica, Populate Panels i Parametric Array...
Za Rhino grasshoper i panelling tools Ostalo MOI, Banzai, Paracloud GEM... |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 20. June 2013 - 12:21 |