Pocetnik - objekat i zid |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Pocetnik - objekat i zid |
Sep 29 2011, 23:16
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2 Datum reg.: 11-February 09 Član broj: 27,633 |
Pozdrav pocetnik sam sto se tice flesa pa me interesuje sledece :
Imam dva objekta jedan je buba i nju pomeram sa tastaturom gore dole levo desno, i drugi objekat je zid. e sada me interesuje kako da kad se krecem sa bubom i kad ona dodirne zid da stane? konkretno kako kad se dva objekta dodirnu da ovaj sa kojim upravljam stane? hvala. kod za pomeranje bube mi je : on (keyPress "<Left>") { currentX = this._x; this._x = currentX - 2; _root.buba._rotation = 270; _root._x += this.buba._x +2; } on (keyPress "<Right>") { currentX = this._x; this._x = currentX + 2; _root.buba._rotation = 90; _root._x -= this.buba._x +2; } on (keyPress "<Up>") { currentY = this._y; this._y = currentY - 2; _root.buba._rotation = 360; _root._y += this.buba._y +2; } on (keyPress "<Down>") { currentY = this._y; this._y = currentY + 2; _root.buba._rotation = 180; _root._y -= this.buba._y +2; } |
|
|
|
Oct 2 2011, 17:37
Poruka
|
|
|
Na loš način počinješ ali kada već tako radiš ovo je neko najprostije rešenje:
Pretpostavka da je Stage.width 800px: on (keyPress "<Left>") { if(!this._x <= 0){ currentX = this._x; this._x = currentX - 2; _root.buba._rotation = 270; _root._x += this.buba._x +2; } } on (keyPress "<Right>") { if(!this._x >= 800){ currentX = this._x; this._x = currentX + 2; _root.buba._rotation = 90; _root._x -= this.buba._x +2; } } Nisam dugo pisao AS pa valjda ovo radi. Isto ide i za Up/Down. Ne znam zashto menjaš X&Y poziciju samog _root-a. Edit: Sad mi proradio mozak... Ti pod "zid" verovatno misliš na neki lavirint ili nešto slično (kompleksnije od 4 zida) pri čemu ti ovaj moj kod apsolutno ništa ne vredi. U tom slučaju mislim da je najjednostavnije da se igraš sa hitTest akcijom. |
|
|
|
|
Oct 2 2011, 23:10
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2 Datum reg.: 11-February 09 Član broj: 27,633 |
Sredio sam sve sa hitTest akcijom, hvala ti u svakom slucaju
|