Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

[RAD] sp;av

V
mezzoid
poruka Apr 11 2009, 00:17
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 12-June 05
Član broj: 918

meni licno se ne svidja ovo sto sam uradio al ajd'. odlucio sam da bude gotovo pa da cujem kritike
- sugestije me ne interesuju, samo da li vam se svidja ili ne (ako moze tako)

Goxymajstore, zaboravi na ovo poslednje sto sam rekao biggrin.gif - zapravo, zaobidji ceo rad - ako ti nije problem

dakleM - imao sam nameru da smislim neki splav za sebe !

Model - Maya - Nurbs, Low Poly
Render - Mental ray

Go to the top of the page

+Quote Post
GOKSIMASTER
poruka Apr 11 2009, 00:34
Poruka #2

Datum reg.: 4-November 06
Član broj: 7,158

CITAT (mezzoid @ Apr 11 2009, 00:17) *
Goxymajstore, zaboravi na ovo poslednje sto sam rekao biggrin.gif - zapravo, zaobidji ceo rad - ako ti nije problem

Dusa me boli al ajde biggrin.gif ( nego ti si ovo poceo jos pre pola godine , mora da ti pakao na poslu )

+Quote Post
:HGT:
poruka Apr 11 2009, 01:30
Poruka #3

Datum reg.: 25-May 05
Član broj: 744

Splaaaavoooviii.... su meka i medinaaa laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Lep render i komposing... samo konstrukcija je predimezionisana, kao da je u pitanju neboder a ne splav... wink.gif

+Quote Post
andrejav
poruka Apr 11 2009, 07:13
Poruka #4

Datum reg.: 10-April 07
Član broj: 10,195

Hej Milicko!
Super ti je ovo kao i uvek.
Koji si baksuz heheh Ja obicno ne dajem duge komentare, a sada bih ubacio par sugestija, ali postujem to sto si rekao na pocetku posta.>:/

Caoss

+Quote Post
okmijun
poruka Apr 11 2009, 07:26
Poruka #5

Datum reg.: 20-July 05
Član broj: 1,236

Bas dobro, mene zanimaju detalji oko konstrukcije i razmestaja unutra, moze?

+Quote Post
mezzoid
poruka Apr 11 2009, 08:58
Poruka #6

CITAT (GOKSIMASTER @ Apr 11 2009, 01:34) *
Dusa me boli al ajde biggrin.gif ( nego ti si ovo poceo jos pre pola godine , mora da ti pakao na poslu )

- tesko zabu u vodu naterati
icon8.gif

+Quote Post
Garac
poruka Apr 11 2009, 11:02
Poruka #7

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 16-August 05
Član broj: 1,452

Render je skroz dobar! .. to mi se svidja..
a atmosfera.... celik, staklo, mermer, prohrom.. mozda previse celika ipak... kosi stubovi su malo jaci... al bez njih bi opet izgledalo cosavo.. biggrin.gif .. mozda neko alternativno resenje.. Sve u svemu Ok..

+Quote Post
Vladimir3D
poruka Apr 11 2009, 11:56
Poruka #8

Datum reg.: 29-February 08
Član broj: 19,496

Moze to i bolje.

+Quote Post
dboxx
poruka Apr 11 2009, 12:09
Poruka #9

Datum reg.: 28-July 06
Član broj: 5,599

Uvek moze bolje ^^

bas lep rad. si mozda razmislio o specifikaciji materijala i gradnje? Neko bi mogao kucu da sazida za te pare laugh.gif

+Quote Post
chovasie
poruka Apr 11 2009, 14:20
Poruka #10

Datum reg.: 3-February 05
Član broj: 199

sredi depth blur... nekako mi deluje kao da si u pshopu radio "rucno" i skroz je pogresan... pocinje nekako naglo i deluje kao da nema veze sa dubinom scene i daljinom objekata od kamere nego kao da si samo uzeo i zabrljao taj dok u drugom planu...
meni iskreno kad pogledam u sliku prvo sto instinktivno padne na pamet da uradim je da protrljam oci i probam da uklonim taj blur, jer imas osecaj da nema veze sa fizikom nego da se nisi umio kako treba! smile.gif bez zezanja smile.gif ostavlja neku neprijatnost i nelogicnost u mozgu! smile.gif

ostalo necu komentarisati preterano jer se ne razumem najvise ali meni deluje sasvim ok!

+Quote Post
Stramonium
poruka Apr 11 2009, 19:52
Poruka #11

Datum reg.: 21-January 09
Član broj: 26,946

Meni se projekat svidja jedino šta mi smeta to je definitivno DOF i na krovu metalne šipke.
Nekako su previše reflektivne i kao da ulaze u crep.
Ostalo je super.

+Quote Post
dedadrda
poruka Apr 11 2009, 21:40
Poruka #12

Datum reg.: 17-February 07
Član broj: 9,215

Necu da govorim o renderu vec o samom projektu. Ne znam cije je to delo ali sve je za moj racun (i iskustvo, a nije uopste malo) mnogo brate kabasto, neko rece predimenzionirano. Ovo kosnici bi mogli da nose manji most.
Mnogo metala. Mnogo crnoga. Jel razmisljate ko ce da stane nogom na taj tamni pod kad upici 35° i vise? Koliko ce temperature da isijava i taj tamni pod i metalna konstrujcija? Ko ce da proba spava tu pa to ima da bude ko mikrovalna!
I jos nesto stepenice za vodu, ko izlazi iz vode izaci ce nekako ali ko proba da udje -e morace da se pomuci.
Ovde na ovom forumu sam se nagledao izvrsnih rendera (i ovaj spada u tu grupu) ali i gomile nepromisljenosti (da ne kazem nesto teze) kad su u pitanju projekti. Ako sami projektujete, dozvolite, savet: potrosite najvise vremena da predvidite sve lose sto moze da proizadje iz vaseg projekta u svim aspektima. Stavite se na mesto onog ko ce koristiti objekat koji ste projektovali. Zato tresite i mesite i cedite ideju dok je ne dovedete do necega od cega se sme raditi projekt.

+Quote Post
RIPKID
poruka Apr 13 2009, 19:08
Poruka #13

Datum reg.: 9-July 05
Član broj: 1,159

Pusti jedan mali occlusion pass,pospesice senke i dace svemu jednu vecu dozu realnosti...Sredi isto taj DOF.Inace super rad

+Quote Post
lisa
poruka Apr 13 2009, 19:42
Poruka #14

Datum reg.: 16-February 05
Član broj: 287

Lep rad zaista.
Pored toga dof-a sto su ti vec svi rekli, imas jos jednu sitnicu da ispravis - jedna zeleni poligon, na grbini krova (pri kraju). Sredila bih malo i tu prostirku.

+Quote Post
mezzoid
poruka Apr 16 2009, 09:00
Poruka #15

CITAT (dedadrda @ Apr 11 2009, 22:40) *
Necu da govorim o renderu vec o samom projektu. Ne znam cije je to delo ali sve je za moj racun (i iskustvo, a nije uopste malo) mnogo brate kabasto, neko rece predimenzionirano. Ovo kosnici bi mogli da nose manji most.
Mnogo metala. Mnogo crnoga. Jel razmisljate ko ce da stane nogom na taj tamni pod kad upici 35° i vise? Koliko ce temperature da isijava i taj tamni pod i metalna konstrujcija? Ko ce da proba spava tu pa to ima da bude ko mikrovalna!
I jos nesto stepenice za vodu, ko izlazi iz vode izaci ce nekako ali ko proba da udje -e morace da se pomuci.
Ovde na ovom forumu sam se nagledao izvrsnih rendera (i ovaj spada u tu grupu) ali i gomile nepromisljenosti (da ne kazem nesto teze) kad su u pitanju projekti. Ako sami projektujete, dozvolite, savet: potrosite najvise vremena da predvidite sve lose sto moze da proizadje iz vaseg projekta u svim aspektima. Stavite se na mesto onog ko ce koristiti objekat koji ste projektovali. Zato tresite i mesite i cedite ideju dok je ne dovedete do necega od cega se sme raditi projekt.

False
nisam ni dizajner ni gradjevinac ali imam iskustva sa splavovima. i brodovima
konstrukcija mora biti sto cvrsca... to ne stoji na zemlji, jes da moze da se dogradi jos jedan sprat... ali stoji na talasima i ako se napravi da izgleda "elegantno" ugiba se ko blesavo sto je nezgodno ako ima staklene povrsine...,
pa makar da mu je korito za prekookeanski brod gravitacija i inercija cine svoje...

i krenuo sam da radim rad, upravo nakon razgovora za konstruktorima i majstorima...

True:
a po pitanju temperature, cim zadje sunce ondak se i ohladi, isto ko sto se i zagrejalo... ali stoji to sto si rekao
stepenice - za tetke sa "trajnom" ide poseban set pri isporuci splava, zasad u vodu moze i da se skoci... biggrin.gif biggrin.gif

sve u svemu, odgovara mi tvoj komentar.

+Quote Post
mezzoid
poruka Apr 16 2009, 09:24
Poruka #16

izmenio sam DOF
Prikačeni fajlovi
Prikačen fajl  splav_004.jpg ( 521.3K ) Broj download-a: 127

+Quote Post
Che che
poruka Apr 16 2009, 14:54
Poruka #17

Datum reg.: 26-January 05
Član broj: 143

Znam da je dof jako bitan, ali ja bih samo malo da ta voda ne lici na blato... Znam da jeste prilicno slicna u nashim rekama al to te ne ogranicava da uradish lepshe vodu... Bar malo lepshe...

+Quote Post
lisa
poruka Apr 16 2009, 21:22
Poruka #18

Datum reg.: 16-February 05
Član broj: 287

CITAT (mezzoid @ Apr 16 2009, 10:24) *
izmenio sam DOF

ali ne i zeleni poligon smile.gif

+Quote Post
veve
poruka Apr 17 2009, 11:44
Poruka #19

Datum reg.: 12-May 05
Član broj: 618

smile.gif mene interesuje kako si uradio vodu? Ovo mi ne lici na standardan maxov noise, talasi u prednjem planu su mi nekako losii ali zato oni u daljini ispadaju dobro...

+Quote Post
Frikou
poruka Apr 19 2009, 13:31
Poruka #20

Datum reg.: 17-January 07
Član broj: 8,551

Hm lepo je ovo ali mnogo su sjajne te sipke,em taj dof opet ne valja ja bi to jos malo izostrio nije toliko daleko,cim sam otvorio sliku meni je pao pogled na taj deo a ne na splav....ja bi uoprljao teksture kada je voda vec tako prljava biggrin.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Saturday 18. May 2013 - 09:19

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.