Ukinuti potpisi |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Ukinuti potpisi |
Mar 23 2008, 11:51
Poruka
|
|
|
Hvala na savetima, uzeto je sve u obzir. Nije problem lični blog, tvoje fotografije ili bilo šta čega si ti autor... problem je kad reklamiraš treće lice, odnosno link strogo komercijalne prirode.
|
|
|
|
|
Mar 23 2008, 12:12
Poruka
|
|
|
A to je uzasno zbog...? Jesam ja rekao da je užasno? Al' jeste užasno. Al nije užasna ta boja naravno, nego ta želja linkopisca da štrči. Naravno, štrčanje je nekad jako poželjno ali je često neukusno. Johnny, ja ne kazem da je tesko uci u neciji profil ali ti kazem sta je ljudska navika, sta je lakse i kako inace normalan clan funkcionise... Npr. ako ja gledam neku temu i vidim Vladovu poruku [Chegevara] i primjetim mu link u potpisu koji nisam do tada vidio [svjetlopisi] sigurno cu kliknuti na taj link jer ce me zanimati njegove fotogragfije ili njegov novi sajt... Medjutim postoji vrlo manja mogucnost da [ukoliko nema potpisa] ja kliknem na njegov profil i pogledam ima li nesto novo... Mislim da ovo nije samo licna stvar i da vecina forumasa ovako razmislja/reaguje svjesno ili nesvjesno... Ti si sad dao jedan primer. I to tako funkcioniše jer ti znaš ko je on (Chegevara) i zato ti je smor ulazak u profil i traženje eventualnih novih linkova. Ali kad prvi put vidiš nekog na forumu ko te zainteresuje radovima onda mislim da ćeš prvo ući u profil. Ne znam, meni je svejedno, ne znači mi puno ta opcija. Kul je što su slike definitivno ukinute a za ovo ostalo, nadam se da ćete zajedno naći najbolje rešenje. |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 12:29
Poruka
|
|
|
Problem je sto smo mi uvek pametniji od sistema... to nam je u krvi da smo pametniji da zajebemo sistem, kakvo god pravilo da postavis nacice se neko ko ce iz inata da nadje rupu u njemu, pa treba ponovo promeniti pravilo... pa treba medju 6000+ aktivnih clanova kaznjavati one koji prave sranja...
Zelimo da unapredimo forum da bude bolji i kvalitetniji. To ne mozemo ako moramo da napravimo armiju kerbera koji ce pratiti aktivnosti ljudi i kaznjavati ih danonocno zbog krsenja pravila. Znam da najvise ispastaju oni koji to nisu radili, ali dugorocno ovo je solomonsko resenje koje ce funkcionisati. Dodacemo, najverovatnije, home page u levi box, i onda do 3 urla preporucenih linkova u profil, pa ako je neko vec zasao u vas profil to znaci da mu je bitno ono sta sta vi imate da mu preporucite. |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 13:51
Poruka
|
|
|
Meni je problem sto kad jednom udjem u profil i znam sta je, ko je i sl. nemam potrebu da to uradim za neko duze vreme ili nikada vise. U medju vremenu covek stavi svoj novi blog, sajt, galeriju i to niko ne primecuje.
Zar nije dovoljno izbaciti link ili adrese iz potpisa i komercijalne nazive? |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 14:14
Poruka
|
|
|
Nisam naišao ni na jedan forum do sada koji je imao toliko problema sa potpisima članova da je morao da ih ukine... mislim da se samo ide linijom manjeg otpora - to je "problem" koji se riješava vrlo lako na zadovoljstvo svih, kad bi postojala volja.
|
|
|
|
|
Mar 23 2008, 14:32
Poruka
|
|
|
ljudi, ovaj potez vam je s r a nj e. pa sta ako postoji komercijalni link u potpisu? zabranite da se adrese vide u potpisu, nek linkovi moraju da budu maskirani tekstom, nek pise klikni <ovde>. ko hoce da klikne, moze. ko nece ne mora. ne vidi se destinacija na prvi pogled. ako jedna firma placa odrzavanje foruma, i zabranjuje reklamiranje bilo koga drugoga, onda u redu to je njihovo pravo, ali onda ovo vise nije najveca foto zajednica u Srbiji, vec uskogrudno komercijalno s r a nj e.
bilo je u tim potpisima i drugih stvari, ne samo linkova. ona prva zona od 2004-2005, to je bio forum. sve sto ne valja doslo je kasnije. nije ni cudo sto je kvalitet fotografija i diskusija drasticno opao, sto ljudi odlaze sa foruma. |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 15:34
Poruka
|
|
|
A što bi neko gledao nečije fotke a da ga ne zanima ni recimo godina rođenja autora? Valjda prvo želiš da vidiš ko je radio pa onda šta je radio? Mislim ne mora tim redosledom ali ako bi neko otišao na nečiji link iz potpisa jer ga zanimaju radovi kladim se da će u 98% slučajeva posle otići da vidi profil autora. Onda lepo skratimo tu proceduru pa lepo uđeš u profil i tamo ti član nudi sve što želi. Ma daj molim te, ovo je stvarno - nemam reci. Mene ne interesuje kada je ko rodjen, stvarno sam se iznervirao. Iskreno, meni su vaznije fotografije, pa ako me zainteresuju, onda cu da se informisem oko ostaloga. Nisam imao neki potpis kojim sam zaradjivao ikakve pare niti se sada osecam uskraceno, prihvatam da je formu u vlasnistvu nekoga ko odredjuje pravila - sve je to ok, ali nemojte da nam vredjate inteligenciju, pa nismo bre totalni moroni. Sta ce se jos traziti - da imamo pismeno odobrenje autora da pogledamo njegove slike - ako se vec pretpostavlja da treba da prvo pogledamo njegov profil i da vidimo kada je on rodjen. Shvatam da verovatno ima problema sa linkovima ,naplatom ,znam da su serveri skupi, i ja sam licno bio zato da postoji neka pretplata, da postoji clanarina - sve je to ok i prihvatam ALI SAMO NEMOJ NIKO DA ME UBEDJUJE DA JE NESTO ZA MOJE DOBRO I DA TREBA DA POGLEDAM DATUM RODJENJA AUTORA PRE NEGO STO POGLEDAM NJEGOVE SLIKE. Ma stvarno sam se iznervirao - radite sta hocete, vas je forum, ali nemojte da se ponasate pream clanovima kao prema moronima i da dajete ovako idiostka objasnjenja. |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 15:48
Poruka
|
|
|
Ne raspravljaj se s njim nabodi ga, nabodi ga, nabodi gaaaa.
Super je sto je na Dizajn zoni najveci problem to sto nece postojati potpisi. |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 16:24
Poruka
|
|
|
Zona je bila od retkih foruma na kojima su clanovi imali kulturne potpise. S vremena na vreme bi naisao neki egzibicionista, ali uglavnom reaguju ostali clanovi na takve stvari pa se doticni primiri malo.
Meni ukidanje potpisa ne smeta, mada mislim da bi bilo bolje da su ostavljeni cisto zbog clanova koji su drzali linkove ka galerijama. Vise sam galerija pregledao kliknuvsi na link u potpisu nego sto sam otvarao profile i jurcao za linkovima, a godiste, pol, zivotna filozofija i religijska pripadnost clana nisu mi toliko bitni, vise me interesuju radovi. |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 16:32
Poruka
|
|
|
ALI SAMO NEMOJ NIKO DA ME UBEDJUJE DA JE NESTO ZA MOJE DOBRO I DA TREBA DA POGLEDAM DATUM RODJENJA AUTORA PRE NEGO STO POGLEDAM NJEGOVE SLIKE. Ma stvarno sam se iznervirao - radite sta hocete, vas je forum, ali nemojte da se ponasate pream clanovima kao prema moronima i da dajete ovako idiostka objasnjenja. Molim te da primetiš da ti ni jedan urednik ili administrator nije dao to objašnjenje o datumu rođenja i sl. |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 16:49
Poruka
|
|
|
Molim te da primetiš da ti ni jedan urednik ili administrator nije dao to objašnjenje o datumu rođenja i sl. Pa sta onda? Ali ja nisam ni odgovarao ni uredniku ni administratoru, nego onome ciju sam izjavu citirao. Ostalom i u trenutku odgovaranja me nije interesovalo da li je on urednik , administrator , sveta krava ili ne znam sta - kao ni sada. Ja sam reagovao na ono sto je napisano. Ako si time mislio da to sto dzoni rece nije zvanican stav administratora i urednika - ok, super, ja jesam hepo kockica i brzo planem. Drago mi je sto to nije zvanicni stav. Ako sam dobro shvatio da to nije zvanicni stav. Ponavljam, svestan sam problema sa kojima se srecete, ali i dalje mislim da restriktivna politika vodi degradaciji kvaliteta zajednice, u ovom slucaju , ovog sajta. Nazalost, nemam neki praktican i pametan predlog pa da pokusam da kazem - uradite ovo i onda ce biti sve u redu. Jedino sto mi pada na pamet i sto mislm da bi bilo vredno pokusati, da se obratis admisnitratorima na photo.net-u i photosig-u. I oni su imali nekih problema, pitaj ih da li zele da ti pomognu i da ti daju svoje vidjenje o tome kako su oni regulisali te stvari. Psot DZ nije konkurencija photo.net- u postoji mogucnost da ti odgovore. Pzdrav, vjedok |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 16:51
Poruka
|
|
|
Ako si time mislio da to sto dzoni rece nije zvanican stav administratora i urednika - ok, super, ja jesam hepo kockica i brzo planem. Drago mi je sto to nije zvanicni stav. Ako sam dobro shvatio da to nije zvanicni stav. Da, na to sam mislio, jer si rekao ovo: CITAT (vjedok) Ma stvarno sam se iznervirao - radite sta hocete, vas je forum, ali nemojte da se ponasate pream clanovima kao prema moronima i da dajete ovako idiostka objasnjenja.
|
|
|
|
|
Mar 23 2008, 17:00
Poruka
|
|
|
U komunikaciji, pogotovo internetskoj, veoma je poželjno vaditi reči iz konteksta. Pametovanje i bespotrebno nerviranje - zagarantovano.
Ne znam čemu "vatanje" za godinu rođenja. Ovo je mesto gde ljudi razmenjuju znanje, iskustva i diskutuju o pametnim stvarima, a ovo klanje za potpise mi izgleda kao da nemate šta pametnije reći osim onog što piše u potpisu (ne mislim ni na koga konkretno). Skrenite pažnju ljudima svojim znanjem, iskustvom i radovima i lako će vas pronaći ako su zainteresovani za vaš rad. |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 17:33
Poruka
|
|
|
|
|
Mar 23 2008, 17:44
Poruka
|
|
|
U komunikaciji, pogotovo internetskoj, veoma je poželjno vaditi reči iz konteksta. Pametovanje i bespotrebno nerviranje - zagarantovano. Ne znam čemu "vatanje" za godinu rođenja. Ovo je mesto gde ljudi razmenjuju znanje, iskustva i diskutuju o pametnim stvarima, a ovo klanje za potpise mi izgleda kao da nemate šta pametnije reći osim onog što piše u potpisu (ne mislim ni na koga konkretno). Skrenite pažnju ljudima svojim znanjem, iskustvom i radovima i lako će vas pronaći ako su zainteresovani za vaš rad. Evo opet tebe. Ajde stvarno cu se potruditi da ti iznezem moje glediste, stritkno oko potpisa. Prvo - malo imam vise godina pa se ne "vatam" ni sa kim. Drugo - upravo si ti pomenuo godinu rodjenja, sto me je i pokrenulo da kazem ono sto sam rekao. No na kraju dana, sve je to ne bitno. Ti verovatno imas takav stil - da pogledas biografiju pa tek onda radove, a ja obrnuto - no to je stvarno stvar ukusa, nesto o cemu pricam jako dugo - da svako od nas mora da ima slobodu izbora. Sto se tice potpisa. Recimo - meni je konkretno taj potpis bio dobro dosao iz sledeceg razloga: Ja konkretno imam foto aparat koji je relativno slabo zastupljen na nasem trzistu (sony - minolta) i na zoni ima samo nekoliko njih koji imaju slicnu opremu. Ja sam u potpisu imao spisak moje opreme i objektiva, kao sto su i oni imali. Gledajuci sta je ko naveo od opreme bilo mi je korisno, jer sam saznavao da je recimo - pera kupio taj i taj objektiv pa sam mogao da priupitam kakva su mu iskustva, ili sta vec... Sada kada nema ovakvih potpisa, mogui samo da nagadjam ko ima sta od opreme i sa cim slika. Jes' da nije neki veliki gubitak, ali meni konkretno je ovo bila dobra osobina foruma i potpisa. Ponavljam, znam da je nezgodno kada se potpis zloupotrebljava, ali opet sa druge strane, zao mi je sto ce se zbog nekoliko ) ili ne znam vec koliko ) ljudi koji zloupotrebljavaju ono sto i mje dato izgubiti neke funkcije koje su meni konkretno bile zgodne. Pozdrav, Vjedok |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 17:57
Poruka
|
|
|
|
|
Mar 23 2008, 18:17
Poruka
|
|
|
Prvo - malo imam vise godina pa se ne "vatam" ni sa kim. Što se onda "vataš" ovog "vatanja"? Ti verovatno imas takav stil - da pogledas biografiju pa tek onda radove, a ja obrnuto - no to je stvarno stvar ukusa, nesto o cemu pricam jako dugo - da svako od nas mora da ima slobodu izbora. Pazi, generalizuješ stvari, i mene zanimaju isključivo prvo radovi pa onda sve ostalo, ali pričao sam u kontekstu funkcionisanja na zoni, no i ovde drugačije funkcionišemo tako da nema svrhe o tome pričati, slažem se. Gledajuci sta je ko naveo od opreme bilo mi je korisno, jer sam saznavao da je recimo - pera kupio taj i taj objektiv pa sam mogao da priupitam kakva su mu iskustva, ili sta vec... Pazi, meni potpisi ne znače ništa i zato pokušavam biti objektivan. Aj realno koliko je ovo epohalno što možeš pitati peru kakva su mu iskustva sa tim i tim objektivom? Ok naravno ako tebi to zaista znači, ali koliko je ljudi kojima isto toliko znači takva informacija za istu svrhu? I ovo spada u "različitost funkcionisanja na zoni", ali i dalje smatram da konkretno ovaj tvoj razlog nije vredan ostavljanja potpisa da budu onakvi kakvi su bili. Kapiram da tebi jeste ali ja pričam o opštem dobrom, nadam se da me razumeš. Ponoviću još jednom, totalno sam uzdržan što se tiče ove teme, sa estetske strane lepše je bez potpisa, a sad, tema i jeste otvorena da se razmene mišljenja pa da vi koji imate i neke koristi od potpisa razgovarate sa administratorima i urednicima i nađete najbolje rešenje. Pozdrav. |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 18:38
Poruka
|
|
|
Problem je sto smo mi uvek pametniji od sistema... to nam je u krvi da smo pametniji da zajebemo sistem, kakvo god pravilo da postavis nacice se neko ko ce iz inata da nadje rupu u njemu, pa treba ponovo promeniti pravilo... pa treba medju 6000+ aktivnih clanova kaznjavati one koji prave sranja... Evo klasicnog odgovora ogorcenog moderatora, u ovom slucaju cak admina... Ako prvo niko ovdje ne trazi rupe u pravilima jer se zna da se one uvijek mogu naci... Nista nije savresno kako u zivotu tako i na netu i ne trazimo savresnu zonu ali trazimo normlanu zonu gdje ce svi fotografi i ostali clanovi imati pravo da imaju potpis koji zele... Ako ne smiju da reklamiraju komercijalne sajtove onda ok.. donesite to pravilo i nek se postuje... Ko ga krsi opomena i uklanjanje tog potpisa... Ako ponovi jos jedna opomena a ako je toliki VO da namjerno opet napravi isto njesra onda ga banujte ili radite sto vec mislite da trebate... Zelimo da unapredimo forum da bude bolji i kvalitetniji. To ne mozemo ako moramo da napravimo armiju kerbera koji ce pratiti aktivnosti ljudi i kaznjavati ih danonocno zbog krsenja pravila. Znam da najvise ispastaju oni koji to nisu radili, ali dugorocno ovo je solomonsko resenje koje ce funkcionisati. Koliko ja primjecujem ova zona polako "gubi"... Znam neke dobre clanove, odlicne fotografe koji su otisli sa zone.. Iskreno i ja sam par puta bio pred odlaskom i dovoljan mi je bio jos jedan odgovor jednog admina [ili moderatora, ne sjecam se tacno] da stvarno odem... Na zoni treba da se pojave neke stvari koje ce poboljsati sam boravak njenih clanova kao sto je eto npr. potpis gdje svaki clan moze da prikaze svoje radove, svoje fotografije ili svoj blog... Nije nam potreban komplikovani profil gdje cemo pisati godinu rodjenja i godinu kad smo se vratili iz vosjke, jel smo zavrsili fax ili pobijegli iz kuce poslije srednje skole... Takav profil mi odma lici bas na neki teen profil gdje se klinci trude da imaju sto ljepsi profil... ljudi, ovaj potez vam je s r a nj e. pa sta ako postoji komercijalni link u potpisu? zabranite da se adrese vide u potpisu, nek linkovi moraju da budu maskirani tekstom, nek pise klikni <ovde>. ko hoce da klikne, moze. ko nece ne mora. ne vidi se destinacija na prvi pogled. ako jedna firma placa odrzavanje foruma, i zabranjuje reklamiranje bilo koga drugoga, onda u redu to je njihovo pravo, ali onda ovo vise nije najveca foto zajednica u Srbiji, vec uskogrudno komercijalno s r a nj e. bilo je u tim potpisima i drugih stvari, ne samo linkova. ona prva zona od 2004-2005, to je bio forum. sve sto ne valja doslo je kasnije. nije ni cudo sto je kvalitet fotografija i diskusija drasticno opao, sto ljudi odlaze sa foruma. Ja licno nemam nista protiv reklama/banera na zoni... Sasvim je normalno da vlasnik zeli da reklamira i uzme neku kintu kako za odrzavanje zone tako i za druge stvari jer je na kraju krajeva to i zasluzio... Medjutim ako je sponzor zone toliko vazna i do-jajna firma da je primorala admine da ukinu potpis jer je 1% clanova imalo u potpisu link ka nekoj foto ili racunarskoj opremi onda je to stvarno bezveze i to nebi trebalo dozvoliti... Zakljucak: Mislim da potpise treba svakako vratiti a ne traziti sada neka alternativna rijesenja tipa klik na licni homepage ili nesto tako... Znaci potpise vratite a ako su zponzori toliko stisli da ne smiju postojati komercijalni link-ovi u potpisu onda donesite jasna pravila i pocnite da ih primjenjujete [mada sto se mene licno tice kad vidim ovakav sistem reklama, tj. zahtijeve sponzora onda ziv nebi kliknuo baner niti se interesovao da ista trgujem kod njih vec su kod mene automatski prekrizeni]... Dalje... Na zoni ima dovoljan broj odlicnih clanova, fanstasticnih fotografa, dizajnera i drugih ljudi slicnih profesija... Dizajn same zone je sasvim na nivou i mislim da ne treba nista mijenjati... Mislim da je sve dosta dobro medjutim treba raditi neke stvari koje ce poboljsati forum i uciniti clanove zadovoljnijima dok su na zoni a ne da se preduzimaju neki koraci koji samo mogu da zasmetaju clanovima... Treba organizovati malo cesca takmicenja u svim sektorima zone... Sa pravim nagradama... Ne mora to da bude nagrada od 1,000 eura ali moze da bude neka majica dizajn zone koju bi ja [a siguran sam i mnogi drugi] nosio... Ne treba mnogo sredstava uloziti da neka stvar uspije.. Treba samo da se najpije odredjeni clanovi administracije zone malo primire, da se malo opuste i da se malo aktiviraju i motivisu korisnike da budu aktivniji i da im sam ugodjaj na zoni bude sto ljepsi... Eto toliko od mene pa vi sami odlucite sta cete i kako cete... [nemojte me mnogo prozivati jer za koji sat idem a nazad sam tek u petak... ovo pisem da nebi slucajno bilo poslije da sam prozvan a nisam odgovorio iz ne znam ni ja kojih razloga] |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 19:07
Poruka
|
|
|
Ja licno nemam nista protiv reklama/banera na zoni... Sasvim je normalno da vlasnik zeli da reklamira i uzme neku kintu kako za odrzavanje zone tako i za druge stvari jer je na kraju krajeva to i zasluzio... Medjutim ako je sponzor zone toliko vazna i do-jajna firma da je primorala admine da ukinu potpis jer je 1% clanova imalo u potpisu link ka nekoj foto ili racunarskoj opremi onda je to stvarno bezveze i to nebi trebalo dozvoliti... Zakljucak: Mislim da potpise treba svakako vratiti a ne traziti sada neka alternativna rijesenja tipa klik na licni homepage ili nesto tako... Znaci potpise vratite a ako su zponzori toliko stisli da ne smiju postojati komercijalni link-ovi u potpisu onda donesite jasna pravila i pocnite da ih primjenjujete [mada sto se mene licno tice kad vidim ovakav sistem reklama, tj. zahtijeve sponzora onda ziv nebi kliknuo baner niti se interesovao da ista trgujem kod njih vec su kod mene automatski prekrizeni]... Pobrkao si nešto, nisu sponzori nikoga stisli (čak su sponzori dobrim delom bili reklamirani u potpisima), nije uopšte u tome stvar. Stvar je principa - ako nekome dozvolimo besplatnu reklamu u potpisu, doći će neki drugi (kao što se već dešavalo) i pitati "a zašto ja ne smem da reklamiram XYZ firmu koja prodaje XYZ proizvod". I naravno, nije fer prema ljudima koji uredno plaćaju reklamu. |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 19:18
Poruka
|
|
|
^ Ok, onda ne vidim zasto se uopste dize tolika frka oko toga...
Znaci dozvoliti potpise sa foto-orijentisanim sajtovima kao i licnim sajtovima a zabraniti postavljanje komenrcijalnih sajtova kao sto su sajtovi za foto ili kompjutersku opremu i sl. right? |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Friday 24. May 2013 - 08:42 |