vec vidjeno :( |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
vec vidjeno :( |
Feb 14 2012, 19:48
Poruka
|
|
|
Radila sam neki konkurs (logo za nekog dj/muzickog producenta):
![]() i na kraju dobijem ovaj link: http://www.legendary.com/ Da li vam se desavaju ovakve stvari u radu? |
|
|
|
|
Feb 14 2012, 19:54
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 56 Datum reg.: 28-December 11 Lokacija: Beograd Član broj: 46,241 |
На шта треба да обратимо пажњу?
Видим да се лого разликује, додате су текстуре на овом где је линк. А први пример је дизајн са градацијом, светло тамно и основна боја. |
|
|
|
Feb 14 2012, 19:57
Poruka
|
|
|
Pa prvi logo je moj, a drugi tudji. Po meni je slicnost ocigledna, a taj drugi u zivotu videla nisam. Da li ti se ikada desavaju slicne situacije, radis nesto i onda otkrijes da je neko to vec mnogo ranije odradio? Naravno nije 100% isto, ali opet...
|
|
|
|
|
Feb 14 2012, 20:11
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 56 Datum reg.: 28-December 11 Lokacija: Beograd Član broj: 46,241 |
Постоји вероватноћа да урадиш нешто што је давно рађено већ, да погодиш облик, основни. Видим где су разлике овде али оне су потпуно занемарљиве.
Верујем ти кад кажеш да први пут видиш овај сајт. Причај мало о томе, како си добила тај линк, појавио се по завршеном послу или си истраживала па наишла на њега? |
|
|
|
Feb 14 2012, 20:33
Poruka
|
|
|
dešavalo se da "podsvesno" zamislim neki oblik, logo, znak
i onda ga par dana vidim na nekom šnj mestu. tako da da, dešava se. |
|
|
|
|
Feb 14 2012, 21:04
Poruka
|
|
|
Meni se ne dešava jer u startu odbijam da radim znakove ovog tipa, to tako kružnice, linije, to isprepletano, jer ZNAM da nema šaje da ubodem nešto što ne postoji.
Naravno da se dešava, sa svim idejama, ne samo logotipima. Sve ideje ovog sveta se nalaze u kosmosu odnosno u podsvesti svakog od nas, tako da je samo pitanje ko koji deo kosmosa istražuje, i ko će prvi doći do ideje. A i kad neko dođe prvi do ideje, ona ne nestaje, i dalje je u kosmosu tako da će neko sledeći doći do nje opet, kad tad. |
|
|
|
|
Feb 14 2012, 21:25
Poruka
|
|
|
Истина, не треба то да те буни ни узнемирава. Могуће је направити подударност у симболима, а да се тога није свесно. Исто тако у музици може се одсвирати нешто што је одавно одсвирано. Ништа страно.
|
|
|
|
Feb 15 2012, 01:19
Poruka
|
|
|
Imam pun folder ovakvih stvari. Dal' podsvesno kopiranih dal' me usralo ali dešava se.
Folder se zove Trash/Recycle Bin. |
|
|
|
|
Feb 15 2012, 01:27
Poruka
|
|
|
^ pitam se koliko jabuka imaš u tom folderu
|
|
|
|
|
Feb 15 2012, 17:07
Poruka
|
|
|
"Meni se ne dešava jer u startu odbijam da radim znakove ovog tipa, to tako kružnice, linije, to isprepletano, jer ZNAM da nema šaje da ubodem nešto što ne postoji."
U 99,9% slucajeva ista prica i kod mene Lisa, a sto jednostavno ne probas amo sa tipografijom, meni i to izgleda extra |
|
|
|
|
Feb 15 2012, 18:47
Poruka
|
|
|
Ma ovo je bio najobicniji konkurs, tako da necu da gubim vise vreme oko toga. Taj tipografski deo sam isto radila od nule. Zanimalo me je generalno da li vam se desavaju nekada takve stvari. Kada radim logo po porudzbini tada provedem obavezno neko vreme proveravajuci da nema neceg vec istog na net-u, ali za konkurse obicno to ne radim.
|
|
|
|
|
Feb 15 2012, 20:39
Poruka
|
|
|
Pa dobro, sta te kosta da pousas samo sa tipografijom? Ja bih prob'o, pa sta bude
|
|
|
|
|
Feb 15 2012, 21:22
Poruka
|
|
|
Lisa, nema sta, bas te hoce!
A Dzoni, moj zemljak iz Petrovca samo vreba da me banuje... ili mozda dozvoli da kazem svoje misljenje? |
|
|
|
|
Feb 16 2012, 00:08
Poruka
|
|
|
O zemljače, znaš da je prošlo tačno godinu i jedan dan od onog.. Aj da nastavimo preko privatnih poruka ako ima potrebe za tim.
I ovo je previše što si rekao. Mislim u vezi ove teme. |
|
|
|
|
Feb 16 2012, 00:29
Poruka
|
|
|
Lisa, pa samo izbaci tu gornju figuru. Donji deo je sam za sebe po meni super.
|
|
|
|
|
Feb 16 2012, 11:21
Poruka
|
|
|
razlika je daleko od zanemarljive, maltene su isti, a legendary je prerasprostranjen brend. nije kao da ti se pogodilo da lici na logo neke pekare u mrcajevcima. meni se licno nije nikad dogodilo, ali ne zato sto sam prepun nikad vidjenih ideja, nego zato sto mi sevalo da vrsim istrazivanja, a, ocigledno, i klijentima
|
|
|
|
|
Feb 16 2012, 11:24
Poruka
|
|
|
Hm Legendary Pictures je ko sto rece kolega preterano poznat brend, kao da ti se omane pa uradis warner bros logo premda verujem da ga nisi vidjala, ja ga gledam bas bas cesto.
|
|
|
|
|
Feb 16 2012, 13:38
Poruka
|
|
|
|
|
Feb 16 2012, 19:03
Poruka
|
|
|
Simbol koji je isti kao legendary zapravo i nije legendary copyright. To je klasichan keltski knob, tako da - okreni-obrni nije original. Veci su problem efekti koji liche, kao i forma znaka u odnosu na typo.
Moje je misljenje da ovo jos uvijek moze da funkcionishe, pod uslovom da ne mora ovaj metal/silver efekat, te da se promijeni pozicija/proporcije simbola u odnosu na tipografiju. A shto se tiche pitanja da li se deshavalo - pa, ne ovako explicitno, ali velika slichnost - jeste. Shto je i normalno, - svi mi u osnovi pratimo odredjene stvari/trendove koji nam se svidjaju, tako da je chak i izgledno da ono shto napravimo vec postoji. Pogotovo ako je izvor inspiracije isti (u ovome sluchaju tradicionalni keltski motiv) |
|
|
|
|
Feb 18 2012, 09:52
Poruka
|
|
|
a sta je to knob? da nisi mislio na knot/cvor?
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 13:06 |