Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

JavaScript, Add Remove Elements

V
WhiteWeedow
poruka Feb 23 2012, 13:45
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 22-February 06
Član broj: 3,483

Pozdrav,

U svadji sam sa javascriptom vec nekoliko sati i nikako da provalim fazon, inace sam java i as programer.

Ovako imam jedan <div id="lista"> u kojem se nalazi lista divova <div id="client"> koji predstavljaju te cliente, e sada imam formu preko koje se moze pretrazivati clienti, posto ne zelim ici realod stranice i postavljanje parametara na link odlucio sam se na ajax.

I odradim poziv na server dobijem trazenog klienta, e sada trebam sve divove <div id="client"> pobrisati iz diva <div id="lista"> i to mi super radi i kada ih pobrisem potrebno je nove dodati tj one koje je user trazio preko forme za pretrazivanje. I to mi dobro radi dodam ih, medjutim kada zelim opet da nadjem nekog drugog clienta nemogu da obrisem ove prethodne koje sam dodao preko java scripta niti mogu da dodam nove? Ako moze pomoc bio bih jako zahvalan.

Napomena koristim js prototype izgleda mi ok. Ako neko ima primer bilo kako samo nek postavi tj pomogne.
Hvala unapred.
Go to the top of the page

+Quote Post
vili
poruka Feb 23 2012, 16:32
Poruka #2

zli poručnik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 68

Nisam javascripter pa ti ne mogu odgovoriti na postavljeno pitanje, ali sam primetio jednu gresku koju treba da ispravis - nije ispravno imati vise istih ID-jeva na strani, pa koristi klase (class="client") i js neka ih poziva po klasi.

+Quote Post
Trunks
poruka Feb 23 2012, 16:43
Poruka #3

Administrator

Grupa: Admin
Datum reg.: 13-January 05
Član broj: 1

Možda i da okačiš to što radiš, teško mi je da shvatim šta pokušavaš samo iz opisa.

BTW, što baš Prototype? Nisam video da ga iko koristi u poslednje vreme.

+Quote Post
WhiteWeedow
poruka Feb 24 2012, 08:39
Poruka #4

Pa neznam zasto prototype jer ja neradim sa javascriptom a na to sam naletio i izgleda mi ok. Nista ajd pokusat cu da jos nesto uradim pa ako neuspije kacim code. Koji jos ima? jQuery?

+Quote Post
Shedvel
poruka Feb 24 2012, 08:56
Poruka #5

Datum reg.: 14-November 07
Član broj: 16,956

CODE
function clear() {
    for each(var el in $('lista').childElements()) {
        $(el).remove()
    }
};

Dobar je prototype, davno sam radio sa njim, ali ako se dobro secam ima odlican Template() model, koristi ga.

+Quote Post
Br@nkoR
poruka Feb 24 2012, 09:41
Poruka #6

Datum reg.: 22-January 05
Član broj: 104

Da li se drugi put, kada ne radi brisanje/dodavanje elemenata, izvrši AJAX poziv?
Da li pri svakom AJAX pozivu ponovo kreiraš formu za pretragu?
Razlog za ovo drugo pitanje je jer mi deluje kao da nije definisana event handler funkcija na formi za pretragu, ukoliko je ponovo generisana.

Najboje bi bilo, kao što je već napisano, da postaviš link ili kod (kako upisuješ/brišeš elemente, primer podataka koje server vraća).

+Quote Post
WhiteWeedow
poruka Feb 28 2012, 14:52
Poruka #7

Hvala Shedvel ovo mi je puno pomoglo.

Ne, forma se ne kreira, samo prvi put kada se sajt ucita tj ta stranica, upises pojam tj ime prodavaonice u formu i trazis ga poziva se preko ajaxa java, java vrati json, imamm div u koji trpam rezultat, ukoliko vec nesto ima u tom divu pobrise se, i postave se novi elementi.

Uglavnom shedvel resio problem.
Thanx puno svima!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Monday 20. May 2013 - 09:37

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.