Dave Hill obrada, pokusao nesto slicno |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Dave Hill obrada, pokusao nesto slicno |
Aug 18 2009, 22:02
Poruka
|
|
|
|
|
Aug 19 2009, 02:11
Poruka
|
|
|
Haha, oko cega se vi svadjate... svako ima prava na svoje misljenje i tacka...iskreno fotka i nije nesto jer bas mislim da ti sitni detalji cine dDH a ti si ih izostavio... sto ne probas jos jednom, sa prirodnim svetlom,zilbericom,dubokim dof-om i onda ta neka obrada u PS-u? moras da isprobavas sve dok ne ubodes taj fazon DH i u jednom trenutku ces ga ubosti i bices odusevljen rezultatom... poz
|
|
|
|
|
Aug 19 2009, 07:24
Poruka
|
|
|
Ma ovo je samo prvi pokusaj, naravno da cu probati.
|
|
|
|
|
Aug 19 2009, 09:02
Poruka
|
|
|
@Gonza - Od tebe se malo duze bavim fotografijom, pa mogu da prepoznam na KILOMETAR da je ono klasicna sklapalica. Da se bavis stock-om, skapirao bi da je to jedna krajnje ucestala stvar. I sto kaze Storm, cemu ta drama na forumu, ja sam rekao jednu potpuno tacnu stvar, dakle sklapalica, efekat beskonacnog DOF-a, nasta si se ti navrzao o "vecitoj pameti" Dizajnzonasa. Realno, bato, ovde ima ljudi koji se 20 godina bave fotografijom, ima i totalnih samozaljubljenih pocetnika koji lupetaju svasta, istina je tu negde izmedju
Ono sto mogu da skapiram kod Dave Hill produkovanja umetnickog dela (ono meni nije bas fotografija, vec nekako dizajn), dakle veliki broj segmenata napravljen u sklapalicu, cime se postize efekat da je sve u fokusu, potpuno dinamicno svetlo, verovatno postavljeno za svakog pojedinca na slici, pri cemu se opasno obraca paznja na postavku svetla (retko gde vidis nelogicnosti), i sama obrada koja je kombinacija shadows/highlights, selektivne saturacije, high pass-a i ko zna jos cega, sto ga cini tako jedinstvenim. Ne kazem da mi se covek ne svidja, zaista je jedinstven, i na tome mu skidam kapu, ali ja se prosto ne lozim na to, vec me vise zanima kako je ceo proces odradjen. |
|
|
|
|
Aug 19 2009, 09:31
Poruka
|
|
|
@Gonzales Imam jedno pitanje - s kim se Ti svađaš?.... *****Ne svadjam se na nisakim ovde niti vredjam, stvar je sto su komentari uvek isti, na svakom topicu. I da li si siguran da to što se nekome ne sviđa, znači da mu se ne sviđa samo zato što i sam ne ume to da napravi ili svaka individua ima pravo na sopstveni ukus? *****Nisi shvatio, ne ume da napravi, ali ne moze komentarisati kako to treba biti odradjeno. Kapiras. Ne mogu ja tebi pricati o svetlu u studiju, kad u studio nikad nisam usao. Ne mora taj ukus da se namece drugima, kao kad bi ja tebe kritikovao sto ne nosis opanke, jer je to vekovima nasa ustaljena nosnja, a ja nosim air max npr. Etko kao ocigledan primer apstraktno slikarstvo. Jebote, tamo niko ne zna ko koga na slici, uzas blagi sta se desava. Ali je svaka drugacija, svaka ima svoje nesto, svaka nije u sablonu, svaka je prica za sebe. Zamsli sad, da neko okaci identicnu takvu sliku ovde. Odmah komentari gomile "slikara" koji su cetikcu zadji put drazli u osnovnoj Kapiram da ćeš Ti sad biti ubeđen da je moja primedba o neuverljivosti neke njegove montaže zapravo kompleks izazvan nesposobnošću da i sam takvo nešto nakalupim? ***** Taman posla, ni meni se ne svidja konkretna i jos poneka fotka, ali to je vrhunac onoga sto ja smem da objavim povodom nje. Ti sa druge strane si iskusniji, pravis bolje fotke i zaradio si vise prostora da komentarises, i na vas sa duzim stazom niko ne dize galamu. Jednostavno, prosto receno, mi pocetnici smatramo da mozda mozemo nesto da naucimo. Ali zato imas gomilu likova koji fotkaju 6 meseci i na tri strane pisu kako bi to trebalo uraditi a da pri tome to ne znaju. Dundjerisanje.....Sto je najgore, na njih se nadovezu svi ostali. Dakle, vidim da si nešto posebno kivan na Zonu iz nekog Tebi poznatog razloga, ali apsolutno ne vidim problem u tome da shvatiš da nemaju svi aspiracije prema istome.... *****Nisam ja kivan na zonu, nego na to sto je od foruma napravljena sprdnja, zato sto kad napravim neku fotku, pametnije mi je da nekom pustim PM i pitam ga sta misli, nego da postujem javno. Korisniji info dobijem. Daklem, možda se Tebi to ne sviđa, ali ovde na forumu imamo više vrlo uspešnih stockera (npr), od kojih su neki bukvalno MEGA-uspešni. Njihove prodaje govore vrlo suprotno Tvom doživljaju njihovog uspeha i/ili znanja. *****Svaka cast svima njima ali nikog od njih nisam video da lupa gluposti od tudjim radovima, jer kako mi je vec neko rekao citiram"Cute, jer sami znaju da je jako tesko napraviti dobru fotku za prodati" Ja sam probao da okacim nesto na stock, video da je to prezahtevno za moj nivo znanja i "odustao" ali cu vrlo rado uvaziti bilo koje misljenje onoga kome to "ide" I šta ćemo sad? *****Nije stvar u DH, nego u odnosu prema necijem pokusaju da uradi nesto van kalupa, mnogo je korisnije reci nekome, " slusaj, ok ti je ovo, ali probaj da napravis jos ovakav efekat, ili da dodas ovo, ovo ces uraditi ovako, ovo onako, pri cemu mu ostavljas prostora da sam izgradi svoj stil" umesto "to ti ne valja, uzasna montaza, neukusan HDR i sl.", ne znam. Malo treba razmisljati kako se neko oseca kada mu komentarises rad. Svako se ovde bar jednom i od onijih vrhunskih fotografa osetio popisanim usled komentara o njegovom radu. Da znam samo za ovu zonu i komentare ljudi na njoj, ja bi do sad 5 puta ostavio fotkanje za ovih godinu dana i rekao, jebes ti ovo, nema od mene nikad nista. Imam drugara jednog ovde sa zone, maltene se popickaramo svaki put kada mi iskomentarise fotku, ali jebiga, svaki put ja to nesto probam da primenim sledeci put iz te kritike. Ali covek slika dugo, mozda zna mozda ne zna, ali zna vise od mene i to postujem. Da je neko Kovacu npr, dosao i rekao, "slusaj, nije losa vatra, ali probaj da je odradis ovako, trebalo bi da imas crvenkasto svetlo od vatre po vratu, pa vidi ako mozes da smislis kako to da uradis" Neko vec napisa da fali da je garav. Glupost belosvetska. To je ono sto si pomenuo, stvar maste. Kovac je zamislio da lik bude zloban, a ne vatrogasac koji se probija kroz vatru bez slema. I ne moze mu se zameriti takva stvar. To je to pametovanje o kome pricam. Kritikovanje necega, na osnovu svoje pretpostavke. Pozdrav Nije meni i ostalim "neiskusnim" nikad problem da cujem najcrnju kritiku od nekog ko zna sta radi ovde. Ali od onog ko je uzeo aparat i po celi dan dangubi, ide gradom, skljoca, pa sta upeca, deluje mi ponizavajuce da cujem bilo sta. Da taj isti uzme sedam dana da smisli neku fotku ulozi npr sat dva u postavku, pa jos par sati u PSu, e to je onda neko koga zelim da cujem, da popljuje, koriguje, sta god. To je misljenje, koje ce meni pocetniku omoguciti da napredujem. Jer cu tog nekog moci da pitam kako mislis, kako bi ovo kako bi ono, a da za uzvrat, ne dobijem odgovor "Ne znam ali to tako ne treba" Radije bi cuo od 5 najboljih fotografa ovde kritiku "moze da prodje" nego od 2 da je dobro, a od 3 da je lose. Ono prvo podrazumeva, da se svako od njih nasao u tom "radu" pozzz |
|
|
|
|
Aug 19 2009, 09:31
Poruka
|
|
|
Ne kazem da mi se covek ne svidja, zaista je jedinstven, i na tome mu skidam kapu, ali ja se prosto ne lozim na to, vec me vise zanima kako je ceo proces odradjen. I to je skroz na mestu. Stvar ukusa kome se sta svidja. Vec smo ti i ja pricali o tome mnogo puta... |
|
|
|
|
Aug 19 2009, 14:39
Poruka
|
|
|
|
|
Aug 19 2009, 23:29
Poruka
|
|
|
|
|
Aug 19 2009, 23:39
Poruka
|
|
|
super ideja da se opichi jedan battle
|
|
|
|
|
Aug 20 2009, 17:49
Poruka
|
|
|
Uzmes Topaz Adjust.. nasviras parametre i pichi...
Za sve ostalo, sto mora iole da podseca na Dave-a treba dosta muke u PS (ponekad i 50ak lejera). |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 09:13 |