zapis iz prirode |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
zapis iz prirode |
Jun 6 2008, 13:38
Poruka
|
|
|
|
|
|
|
Jun 6 2008, 14:58
Poruka
|
|
|
"Otkud Sunce u po bijela dana", reče Antonije u jednoj reklami. Nije mi namera da govorim loše o ovoj fotki, ali, čini se, da fotografija ne prenosi tvoj doživljaj koji si imao prilikom snimanja "iste". Dakle, ono što jeste pohvalno je da je kompozcija na "svom mestu", ali fotografija je mračna, fali više detalja na reflektovanoj površini (što je veoma teško), takođe, nedostaju detalji u donjem desnom uglu, gde trava izgleda kao zgusnuta crna rupa (što je veoma teško). I takva kakava jeste, ako se malo prosvetli gde treba i potamni gde treba, meni je prihvatljiva, a ako je rađena analogno i ako si močio ruke u hemikalijama, onda bi ocena bila i viša, ali ne viša od "podsticajne" da nastaviš da fotkaš uz eksperimentisanje sa različitim ekspozicijama... jer, ono što je veoma važno, kompozicija je savladana dovoljno.
|
|
|
|
|
Jun 6 2008, 15:03
Poruka
|
|
|
dobro je ovo, ali jeste dole desno previse zapusena.
i ja te 'podsticem' |
|
|
|
|
Jun 6 2008, 20:26
Poruka
|
|
|
Za mene vrlo fina fotka.
Obrisi travki u kontra svetlu vuku pogled u daljinu... |
|
|
|
|
Jun 6 2008, 21:33
Poruka
|
|
|
dobro je ovo, ali jeste dole desno previse zapusena. i ja te 'podsticem' Samo prirodu i gole zene. To je najbolje placeno @Bolivar, hvala za podsticajnu ocenu. Ruke sam mocio u hemikalijama ali samo do pola, do negativa. Onda sam isti "skenirao" Lukastrika-metodom samo sto sam ja to radio na dosta primitivan nacin, kroz neku lupu i uz pomoc idiot-digitalca Slazem se za detalje i crne rupe. Moze tu da se izvuce jos detalja stim sto mislim da desno dole nije uopste exponirano. @smena 8, hvala poz Dis |
|
|
|
|
Jun 7 2008, 08:01
Poruka
|
|
|
@Disorder - veoma mi je drago što sam naslutio da je fotka rađena analogno - što znači da će biti izbegnuto ono "savršenstvo" (baš tako, pod navodnicima) koje se dobija preteranom upotrebom PS, te, inače dobro zamišljenu fotografiju, tera gledaoca da pita: Sa čim je fotkano, umesto: Ko je fotkao? Za mene su prihvatljive fotografije "oštrene" s čim se stigne, ali samo na polju nauke (da tako kažem). A što se tiče pomenutog @lukastrika - tome više nemam šta da "pišem", jer su njegove fotografije ovde na zoni za mene među favoritima.
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 07:57 |