Izdvojiti sve elemente iz nekog objekta kao zasebne objekte u Maxu |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Izdvojiti sve elemente iz nekog objekta kao zasebne objekte u Maxu |
Nov 30 2009, 00:19
Poruka
|
|
|
Dakle, kako bih mogao da izdvojim sve elemente nekog objekta, kao zasebne objekte, a da ne idem jedan po jedan pa detach?
|
|
|
|
|
Nov 30 2009, 00:34
Poruka
|
|
|
Ima neka scripta, Bobi ili Ji kacili pre, al mora da bude mesh a ne poly, eto i nije neka pomoc
|
|
|
|
|
Nov 30 2009, 11:00
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 747 Datum reg.: 18-November 08 Lokacija: London Član broj: 25,356 |
jel to hoces da selektiras recimo prednju stranu svakog tog objekta iz grashopera?
|
|
|
|
Nov 30 2009, 12:17
Poruka
|
|
|
imas u soulburn skripts pack-u jednu, zove se object detacher ili tako nesto...
|
|
|
|
|
Nov 30 2009, 14:14
Poruka
|
|
|
Hm... mozda ovo ipak ne bi upalilo. Hocu ovo da uradim sa onim zidom, koji bi u max usao kao jedan objekat, mislio sam da tu zamenim cigle sa vise razlicitih objekata. Ali ne bi detachovani objetki zapamtili da su u nekom trenutkju (i to zapravo u rhinu) bili rotirani.
Ipak je resenje ovo sto misha naslucuje, da se exportuje svaki objekat kao zaseban. Ali ne treba mi samo prednja strana. Ovde je u pitanju gomila kutija - primitiva, ali ono sto bi mi bilo neophodno je da zapamte svoju rotaciju. |
|
|
|
|
Nov 30 2009, 16:23
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 747 Datum reg.: 18-November 08 Lokacija: London Član broj: 25,356 |
Probaj ovo, mozda je to to sto ti treba:
napravi tu tvoju zasecenu piramidu u rajnu explodiraj je stavi da ti svaka strana piramide bude razlicite boje group odradi ponovo zid u grashoperu sa tom grupom exportuj kao dwg importuj u dwg u max sa "create objects by colour" opcijom koliko znam mozes i u grashuperu da se zezas sa bojom nastalih objekata tj da se boja menja u zavisnosti koji parametar peomenis u pravljenju finalnog objekta. razmisljaj dok to radis i o tome koliko ce da kosta da se to proizvede, postavi i odrzava ja sam izmodelovao nesto, ako mogu da kazem, slicno mada mnogo vece pa sam iz prve ruke video koliko sta kosta kad se dodirnes neravnih povrsina i blendovanja dva skroz razlicita preseka. slika 1 slika 2 |
|
|
|
Nov 30 2009, 17:26
Poruka
|
|
|
Ma ovo sa piramidama je bio samo test, mada mislmi da nije neki problem izvesti to, problem je spojiti ploce i sakriti rupe za montiranje. Modular arts radi ovakve panele samo mozda manje komplikovane, i dobio sam inspiraciju jer sam za jedan projekat morao da izmodelujem ovaj dune pattern.
Inace ovde se ne raspitujem za piramide, vec za ovaj ETH zid, sto sam pokusao sam da napravim. http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=68325 Nesto me strah da mesh ubacujem u rhino. Ovako kada bih imao svaki objekat zasebno u maxu, lako bih mogao sa tim da manipulisem. |
|
|
|
|
Dec 1 2009, 13:59
Poruka
|
|
|
Ne može to poly da radi (sem sa detach-er skriptom), ja to radim sa Mesh objektom, edit(able) mesh, jel...
Imaš komandu explode, biraš da li ćeš u element ili zaseban objekat i ugao susednih površina, ako je manji od treshold vrednosti, ostaće isti objekat/elemenat. npr za Box objekat, ako ti je vrednost ugla 90, neće ništa da uradi, ako je 89.9 razdvojiće sve strane u zasebne mesh-eve. Ne znam šta ti stiže iz rhino-a ali sigurno da možeš sa tim da odradiš ako je jedan mesh, ako je više, onda možeš i sa soulburn detacher-om. Koliko tih piramidica imaš? |
|
|
|
|
Dec 1 2009, 15:15
Poruka
|
|
|
a bre nisu piramidice, vec zid,
Potrebno mi je svaki box da izdvojim kao zaseban, ali mislim da sam lose to zamislio jer svi ce imati istu pivot orijentaciju, i onda mi ne vredi da ih menjam. A hteo sam da ih nasumice podelim u nekoliko grupa, i onda da zamenim sa instancama 4-5 razlicitih cigli. |
|
|
|
|
Dec 2 2009, 09:17
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 502 Datum reg.: 27-November 05 Član broj: 2,427 |
a bre nisu piramidice, vec zid, Potrebno mi je svaki box da izdvojim kao zaseban, ali mislim da sam lose to zamislio jer svi ce imati istu pivot orijentaciju, i onda mi ne vredi da ih menjam. A hteo sam da ih nasumice podelim u nekoliko grupa, i onda da zamenim sa instancama 4-5 razlicitih cigli. Sredi se za minut na sledeci nacin.... Imas par stotina boxeva (cigli...) koje si modelirao u Rhinu, i svi leze na jednom layeru.Sa mesh from nurbs object komandom pretvoris ih u mesh,sa komandom QuadrangulateMesh prebacis triangle u quadove, te izbacis prvobitno modelirane boxeve (cigle...) kao nurbs iz scene i to sve sacuvas u Rhino formatu.Ovoris fajl sa Modo i dobijes tih par stotina (hiljada) objekata na jednom glavnom layeru i odgovarajucim brojem pod layera.Markiras sve gte pod layere i kazes Unparent. Gotovo, svi sad leze na zasebnim (vlastitim) layerima.Mozes direktno u Modo da sacuvas kao dxf ili pöonovo kao Rhino fajl, koji ces otvoriti sa Rhinom i po volji izabrati format za export.... |
|
|
|
Dec 2 2009, 10:05
Poruka
|
|
|
Osim sto vidimo ovo sto si pokazao,sta ti je TACNO dalja namera, mozda ti neko pomogne svojim savetom da taj problem resis ili zaobidjes?
Neki put ne vredi lupati glavom o zid vec uzeti najjednostavnije resenje. |
|
|
|
|
Dec 2 2009, 17:58
Poruka
|
|
|
Moram da isprobam neka od resenja, pa cu javiti sta sam uradio.
|
|
|
|
|
Dec 2 2009, 20:02
Poruka
|
|
![]() http://www.scriptspot.com/3ds-max/super-detach bas sam je juce koristio, detachovao gomilu elemenata iz jednog objekata ... radi |
|
|
|
|
Dec 3 2009, 20:40
Poruka
|
|
|
Ima u BlurSkriptama Object detacher... Sve u svemu u tim blur skriptama (SoulBurn) ima vishe-manje sve shto ti padne na pamet a ne moze direktno...
Jedino bi mi trebalo josh neshto kao MultiSlice, gde zadam jedan Slice i razmak izmedju ostalih slice-ova i da mi isece ceo objekat koliko god treba puta na zadatim rastojanjima... |
|
|
|
|
Dec 6 2009, 03:03
Poruka
|
|
|
Ne vredi mi zamisao, detaching nista ne pomaze. Zapravo mi je nekako potrebno da uvezem geometriju iiz rhina ali da max pri tom skonta da je svaki objekat rotiran.
|
|
|
|
|
Dec 6 2009, 21:59
Poruka
|
|
|
Mogu da se zakunem da sam video neke skripte koje valjda od mesh-a mogu da naprave ponovo parametarski Box, ako je mesh naravno u obliku kutije. Ali ne mogu to da nadjem
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 18:15 |