Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

4 - broj stranica V  < 1 2 3 4 >  
Closed TopicStart new topic

Ukinuti potpisi

V
vjedok
poruka Mar 23 2008, 19:19
Poruka #41

Grupa: Članovi
Datum reg.: 22-November 05
Član broj: 2,358

Ajde da ja malo i nastavim ovaj thread, kada sam se vec upleo u njega.
@Trunks

Koliko mogu da vidim ovo je invision board forum. Da li postoji mogucnost da pricas sa njihovim support timom i da im trazis da ti predloze neko resenje za ovaj problem?

Moje ad hoc misljenje je sledece:
Psoto je ovo sistem koji se debelo naslanja na PHP i MySQL, svi podaci se nalaze u bazi, pa i potpisi koje clanovi koriste.

Recimo ovako:
Imas listu sa "zabranjenim kljucnim recima" - to su recimo firme koje ne bi smele da se reklamiraju u potpisima, sajtovi , imena, psovke, sta vec - nije ni bitno.

Protrcis periodicno krzo bazu (anravno, automatizovano) i jednom dnevno uporedis potpise sa listom - ako dobijes negde poklapanje, jednostavno ili upozoris tog clana da promeni potpis ili sta ga znam , izmenis mu potpis, da se lnikuje opet na glavnu stranu, ili na firmu koja ti je platila reklamiranje - sky is the limit smile.gif

Ubedjen sam da bi se mogao relativno lako napraviti ovakav skript koji bi to radio veoma lako.
Prednost je da bi odrzavao samo jednu listu "zabranjenih" reci koju bi mogao lako da editujes.

Prednost bi i bila sto bi korisnici i dalje imali neku slobodu da imaju potpise kakve zele a da i ti ispostujes sve one koji su ti platili za baner.

Pretpostavljam da ljudi koji su napravili invision board imaju nesto slicno sto bi se moglo primeniti.
Ili pitaj Fila Asklija koji je do skora bio vlasnik dpreview-a kako je on resio to - kod njega na forumu nisi mogao da postujes psovke, a mislm da ima i spisak sajtova koji jednostavno ne mogu da se postoju - ocigledno da se pre upisa vrsi neka provera.

STO ME DOVEDE DO VEOMA ELEGANTNOG RESENJA
Neka se provera potpisa vrsi prilikom nejgovog snimanja.
Dakle, ja u mom profilu unesem tekst koji hocu, kliknem save - a pre stvarnog snimanja, ono sto sam uneo ide na neku validaciju - pa ako tamo imam link a frimu ABC.DE koja se nalazi na listi zabranjenih sajtova - jednostavno mi sistem ne da da snimim.
Verovatno je resenje za ovaj tvoj problem u ovom smeru - treba ili naci plagin koji ce ovo raditi ili napista isti.
Pozdrav,
Vjedok
Go to the top of the page

+Quote Post
Gremlin
poruka Mar 23 2008, 19:27
Poruka #42

Grupa: Foto Temple
Datum reg.: 18-January 05
Član broj: 48

E moj brate sonični, tvoj tag na FOTO i COMPU firmu zajebao potpise sviju nas... Tvoja kap je znači... eee... hehehehehehe

Smešno!

No dobro, oće to tako u tim godinama...

I viđi, štoće vama ova sva sad priča i ... mislim... koja je fora ove teme kad je odluka sasvim legitimno JEDNOSTRANA i već sprovedena u djelo. Nije valjda da neko očekuje ili se nada da će vlasti popustiti smile.gif hehehe

Ne, neće.

smile.gif

- - - - - - - - - - - - -
Ovo je simulacija potpisa / A više i vrapci na grani znaju šta je u njemu stojalo, tako da se podrazumijeva.
ovo nije link >>>

+Quote Post
ddjuka
poruka Mar 23 2008, 21:44
Poruka #43

Datum reg.: 20-August 05
Član broj: 1,477

^

"Odluka o ponistavanju protivpravnih akata privremenih organa samouprave na fotografskom forumu o proglasenju jednostranog vracanja potpisa":

Polazeci od cinjenice da je Dizajn Zona medjunarodno priznata zajednica, jedan od osnivaca i clan Ujedinjenih umetnika, kao i da je clan mnogih drugih medjunarodnih organizacija;

Da se na Dizajn Zonu, kao i na sve ostale forume clanice Ujedinjenih umetnika, primenjuje osnovna nacela i norme Povelje Ujedinjenih umetnika kojima se garantuje i jemci suverenitet i teritorijalni integritet nezavisnih foruma u njihovim medjunarodno priznatim domenima;

Da Pravilnik Dizajn Zone jemci suverenitet i teritorijalnu celokupnost Dizajn Zone, kao i da Da Pravilnik Dizajn Zone izricito odredjuje da je Autonomni forum Fotografski forum sastavni deo teritorije Dizajn Zone, da ima polozaj sustinske autonomije u okviru suverenog foruma Dizajn Zona i da iz takvog polozaja Fotografskog foruma svi moderator organi, pa i Admin Dizajn Zone, imaju ustavnu obavezu da zastupaju i stite forum interese Dizajn Zone na Fotografskom forumu;

...

Admin Dizajn Zone donosi

O D L U K U

O PONISTAVANJU PROTIVPRAVNIH AKATA PRIVREMENIH ORGANA SAMOUPRAVE NA FOTOGRAFSKOM FORUMU O PROGLASENJU JEDNOSTRANOG VRACANJA POTPISA

1. Ponistavaju se akti i radnje privremenih organa samouprave na Foto forumu kojima se proglasava jednostrano vracanje potpisa, jer narusavaju suverenitet i teritorijalnu celokupnost Dizajn Zone zajemcenu Pravilnikom Dizajn Zone, Poveljom Ujedinjenih umetnika, Rezolucijom Saveta moderatora Ujedinjenih umetnika 1548 od 2008. godine i drugim rezolucijama Saveta moderatora Ujedinjenih numetnika, kao i vazecim medjunarodnim pravom. Ovi akti i radnje predstavljaju nasilno i jednostrano otcepljenje dela teritorije Dizajn Zone, i zato su nevazeci i nistavni. Ovi akti i radnje ne proizvode nikakvo pravno dejstvo u Dizajn Zoni, kao ni i u medjunarodnom pravnom poretku. Jednostrano vracanje potpisa na delu teritorije suverenog foruma predstavlja pravno nasilje nad Dizajn Zonom i nasilje nad vazecim medjunarodnim pravom.

...

Ostali clanovi ove odluke nisu preneseni u integralnoj verziji zbog ustede resursa.

+Quote Post
DYNABLASTER
poruka Mar 24 2008, 01:25
Poruka #44

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 23-April 06
Član broj: 4,337

ej spameri, izmisljate neke nove fore jer vam je dosadno i vi ste spameeeeeeeeeeeeeeeeeri biggrin.gif

ajde molim te zbog par budala ocete da ukinete potpise, a sta je sa nama 90% koji smo imali super potpise i mogo je svako sa jednim klikom da vidi nesto lepo itd, a ne da se njakam da sad pravim egzibicije i voajerizam da pretrazujem clanove sta kako ovo ono, ja sam protiv te detinjarije!

+Quote Post
kodi
poruka Mar 24 2008, 01:30
Poruka #45

Grupa: Admin
Datum reg.: 10-February 05
Član broj: 245

CITAT (Roy Fokker @ Mar 23 2008, 14:14) *
Nisam naišao ni na jedan forum do sada koji je imao toliko problema sa potpisima članova da je morao da ih ukine... mislim da se samo ide linijom manjeg otpora - to je "problem" koji se riješava vrlo lako na zadovoljstvo svih, kad bi postojala volja.

+1

Ja uopste nisam naisao na sajt sa problemima sa potpisima.
Nikad.

-Sitepoint ih ima - mislim da se ne prikazuju kad nisi ulogovan - extra resenje
-Neki drugi stavljaju rel="nofollow" - to ako vam je frka za linkove

ukidanje potpisa, glupost...

jeste da se uvek pojavi neko pametan ko ostavi affiliate link, ili tako nesto ali uvek bude izvaljen u roku od 2 dana max... Ja sam sam izvalio par njih, i bili su im sredjeni potpisi - i gde je tu problem?

Uostalom, ako neko pravi sranje, BANUJ GA.
Doneli ste tu neke principe, pravila, niko vas ne sprecava da donesete jos 3 puta restriktivnija pravila za potpise. Ali mogli bi ste i da ih i primenjujete, da je do sada vec 10 ljudi banovano na po 2-3 meseca zbog zloupotrebe potpisa sada ne biste imali ovu situaciju.

A vi sad odradite procenu shtete, pa vidite sta vam se vishe isplati - par banovanih persona, koji i onako nemaju sta da traze ovde, ili kolektivno nezadovoljstvo.

+Quote Post
Albatros
poruka Mar 24 2008, 11:34
Poruka #46

Datum reg.: 14-September 05
Član broj: 1,680

Po meni je ukidanje potpisa loša odluka. Mislim da je naneto više štete nego koristi. Zbog par korisnika sa komercijalnim potpisima ostalih 5000 je nastradalo ni krivi ni dužni.

Jurenje linkova u profilu nikako nije zgodno. U krajnjoj liniji mogli ste da zabranite slike u potpisu, ako je već problem zbog reklama/bannera, ili čak da potpuno ukinete linkove u potpisima (pa ko hoće da kopira adresu - neka ga, i nije baš praktičan način oglašavanja). Tako bi umesto 5000 nevinih korisnika nastradalo samo 1000, onih koji vole da drže slike... smile.gif

+Quote Post
-=: soNic :=-
poruka Mar 24 2008, 15:53
Poruka #47

Datum reg.: 16-May 05
Član broj: 666

CITAT (Gremlin @ Mar 23 2008, 19:27) *
E moj brate sonični, tvoj tag na FOTO i COMPU firmu zajebao potpise sviju nas... Tvoja kap je znači... eee... hehehehehehe

rolleyes.gif missim shta reci.. "potkradao" sam zonu za popust na geforce 8800 gts ... al zato shto Crysis sada ide.. ko lud smile.gif ja bi me banovao, majkemi smile.gif

hehe.. shalu na stranu (ja to dozivljavam kao shalu ipak) smile.gif ja sam bio za ukidanje potpisa.. koliko se samo energije potrosilo na to, pomalo ipak priznacete, ne tako bitno pitanje.. nadajmo se da je bar ta prica zavrsena smile.gif

+Quote Post
johnny.
poruka Mar 24 2008, 16:40
Poruka #48

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 21-November 05
Član broj: 2,346

Ovo nije loša ideja što Albatros reče, da nema linkova nego kopiranje. Šta znam, možda da se dozvole samo adrese ka radovima, pa ćemo mi savesni članovi da cinkarimo one što zloupotrebljavaju (ja ću prvi vrlo rado cinkariti). Nemam pojma.

Mada..koliko je bilo buke oko novog skina, verujem ja, Trunks, da ćeš i ovo izgurati biggrin.gif

+Quote Post
Trunks
poruka Mar 24 2008, 16:43
Poruka #49

Administrator

Grupa: Admin
Datum reg.: 13-January 05
Član broj: 1

Ma uvek tako ide, prvo buka pa posle ljudi vide da sam u pravu. tongue.gif tongue.gif

+Quote Post
Gremlin
poruka Mar 24 2008, 17:51
Poruka #50

Grupa: Foto Temple
Datum reg.: 18-January 05
Član broj: 48

Trunks, ti znaš da si mega car i da te svi mi volimo... samo ova boranija i ostali zeleniš... okolo... ispadaju presmiješni.

Neka si i u pravu što se tiče potpisa, nek i bude čistije i ljepše i ...

Ali priča o potkradanju je više nego smiješna.

No dobro...

. . .
...
.

+Quote Post
supersonic
poruka Mar 24 2008, 23:10
Poruka #51

Datum reg.: 18-February 05
Član broj: 297

Podržavam ukidanje potpisa.

forum good
signature bad

smile.gif

+Quote Post
FotoManijak
poruka Mar 24 2008, 23:49
Poruka #52

Datum reg.: 10-October 07
Član broj: 15,842

Kako to funkcionise u blogosferi.
Imate svoj blog, jedan od nacina da animirate ljude da ostavljaju komentare, a ostavljanjem komentara dobijate vrlo bitan feedback i unapredjujte dvosmernost komunikacije, je da ponudite backlink svakome ko ostavi komentar do svog sajta-bloga.
Jos ako listu top 10 najsvezijih komentara postavite na naslovnicu bloga, time ste se jos vise zahvalili ljudima koji su potrosili svoje dragoceno vreme i komentarisali vase pisanije a time i ucestvovali u stvaranju vaseg sajta-bloga.

Isto vazi i za forume, koji mnogo mnogo vise zavise od communitia koji je okupljen tu. Ako je neko vec napisao 5k poruka na forumu, a na DZ postoje clanovi koji su izuzetno "plodni", bilo bi fer dati mu bar nesto za uzvrat, potpis gde ce moci da navede link do svog sajta-bloga-fotogalerije-stockporfolia.

Elitesecurity forum recimo, iako podrzava linkove u potpisu, ne prikazuje potpise ne registrovanim clanovima - samim tim ih ni pretrazivaci ih ne vide. Nema negativnog efekta po google Pagerank foruma.
Neregistrovanim clanovima se cak servira vise reklama nego sto ih registrovani clanovi vide.

Dok vecina drugih sajtova/foruma/blogova od skoro na sve odlazne linkove dodaje no follow tag i time resava problem isto sa pretrazivacima.

Just my 2 cents...

+Quote Post
HaL[1338]
poruka Mar 25 2008, 00:00
Poruka #53

daj čoveku pivo

Datum reg.: 6-February 05
Član broj: 230

CITAT (Bruno Toldi @ Mar 23 2008, 01:04) *
Potpisi su ukinuti zbog brutalne zloupotrebe pojedinaca.

Pa onda je valjda fer da se kazne pojedinci a ne kolektiv... A i onaj plavi skin bi bio super... haha biggrin.gif

+Quote Post
BT
poruka Mar 25 2008, 10:53
Poruka #54

Spanać

Grupa: Supermoderatori
Datum reg.: 21-January 05
Član broj: 96

@ Gremlin

Možda jesi u pravu po tom pitanu, ali se radi o bahatosti i nepoštovanju pravila. To je ono, daš ljudima neku mogućnost, ali im kažeš, ali ljudi nemojte da preterujete, zna se šta je ipak granica pristojnosti. E onda nekoliko ljudi, što je najstrašnije to ispadne da su pojedinci koji bi trebali da sprovode pravila u delo, debelo pređu tu granicu pristojnosti. Nakon toga više nema srednjeg rešenja.

+Quote Post
Abishai
poruka Mar 25 2008, 16:13
Poruka #55

Član broj: 89

Kao sto sam rekao, mislim da bi bilo odlicno onda staviti sa strane pored ostalih podataka i URL.

Mada su potpisi ovo sto ste bili odradili (pre ovoga) gde je bilo ograniceno, znaci valjda dva reda najvise, mala slova, bez slika, to bilo odlicno! I mene nervira kada neko stavi u potpis 10 redova ili sliku 640x480 :S.

Najbolje bi bilo da vratiti onako ograniceno kao sto je bilo do sada ili ako vec ne zelite ni po koju cenu da vracate, stavite da se adresa prikazuje sa strane, ipak je dosta nas koji drzimo licni portfolio, a realno siguran sam da 80% ljudi jednostavno mrzi da ulaze u profil i gledaju da li neko ima link smile.gif.

Pozdrav

+Quote Post
poruka Mar 25 2008, 16:46
Poruka #56

granica pristojnosti i postovanje pravila...
rece bruno toldi...
sklonite se sad ce tramvaj da nas sve pregazi...

ah kakav waste of time..

uzdravlje ljudi smile.gif

+Quote Post
BT
poruka Mar 25 2008, 21:19
Poruka #57

Spanać

Grupa: Supermoderatori
Član broj: 96

Ne razumem zaista čemu (ali bez i malo ironije) takav ton. Svi smo mi prihvatili, čim nam stoji ispod imena ono "urednici" (meni trenutno ne), da nemamo tu vrstu slobode koju imaju obični članovi. Prihvatili smo da mi prvi moramo da poštujemo pravila. Ja nisam zaista nikakav puritanac (a pretpostavljam da me tako vidiš, tipa ulazim u kola sa papučama, nikad ne puštam glasnu muziku za vreme kućnog reda i sigurno ne lepim žvaku na prekidač za svetlo u holu zgrade), ali jednostavno DZ nije više mala komuna "umetnika duge kose i besciljnog pogleda uprtog u daljinu", već forum broj 1 u Srbiji, možda na žalost ne po kvalitetu postova i radova, ali sigurno po popularnosti, tj. posećenosti i kao takav više ne može sebi da dozvoli neobavezno ponašanje (pogotovo ) nas starijih članova, ili ode mas' u propas'. Ne znam koliko si dugo na zoni, čini mi se poprilično, a ako je tako onda se sigurno sećaš veoma neobaveznog ponašanja nekolicine nas (Henrika, Syndroma, mene i još par ljudi koji se i privatno poznajemo), ali u jednom momentu to je moralo da prestane, kako ne bi postali krajnje negativan primer za novo članstvo, koje je raslo geometrijskom progresijom.
U svakom sličaju, mora da ti bude jasno da ja ne vodim nikakav džihad protiv potpisa, ili ne daj bože Axela, ali stvarno ima pored tog problema još stvari koje moraju da se srede kako bi zona po uređenosti postala proporcionalna u odnosu na broj članova.

+Quote Post
poruka Mar 26 2008, 14:29
Poruka #58

pazi, shto se mene tice sve je ok, potpise smo reshili...

idemo dalje™..

uzdravlje..

+Quote Post
Fidel Castro
poruka Mar 29 2008, 01:34
Poruka #59

Datum reg.: 12-July 05
Član broj: 1,184

Ja ne znam sta je sa moderatorima zone i uopste administracijom...

Toliko se zalite na clanove da bi rekao covjek da vas maltretiramo ovdje... biggrin.gif

Ozbiljno... primjetio sam da se reklo 100 puta "clanovi ne postuju pravila", "clanovi zloupotrebljavaju opcije" itd. Ne mogu sebi u glavu da utuvim kako neko moze da to daje kao razlog nekim sankcijama... Ako neko krsi pravila, ako neko zloupotrebljava opcije pa valjda imate opciju da tog korisnika opomenete [pominjao sam i neke nacine upozorenja koje mozete da uvedete] ili ako konstantno to radi onda takvog clana banujte... Nije fer niti je normalno da zbog par [desetina] korisnika ostalih par [desetina] hiljada clanova ne moze da ima normalan potpis kao sto je to na svakom drugom sajtu...

+Quote Post
DYNABLASTER
poruka Mar 29 2008, 05:01
Poruka #60

Datum reg.: 23-April 06
Član broj: 4,337

CITAT (Fidel Castro @ Mar 29 2008, 01:34) *
Ja ne znam sta je sa moderatorima zone i uopste administracijom...

Toliko se zalite na clanove da bi rekao covjek da vas maltretiramo ovdje... biggrin.gif

Ozbiljno... primjetio sam da se reklo 100 puta "clanovi ne postuju pravila", "clanovi zloupotrebljavaju opcije" itd. Ne mogu sebi u glavu da utuvim kako neko moze da to daje kao razlog nekim sankcijama... Ako neko krsi pravila, ako neko zloupotrebljava opcije pa valjda imate opciju da tog korisnika opomenete [pominjao sam i neke nacine upozorenja koje mozete da uvedete] ili ako konstantno to radi onda takvog clana banujte... Nije fer niti je normalno da zbog par [desetina] korisnika ostalih par [desetina] hiljada clanova ne moze da ima normalan potpis kao sto je to na svakom drugom sajtu...

ej ti malisha pripazi na recnik, mogao bi dobiti bananu laugh.gif

+Quote Post

4 - broj stranica V  < 1 2 3 4 >
Closed TopicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Saturday 25. May 2013 - 23:21

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.