[Foto duel] opšta pravila + dogovori, u ovoj temi zakazujte dvoboje :) |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
[Foto duel] opšta pravila + dogovori, u ovoj temi zakazujte dvoboje :) |
![]()
Poruka
|
|
Ček, stani, nisam uspeo nigde da nađem određena pravila ... Postoje pravila za PhotoBattle, doskorašnje redovno mesečno takmičenje. Na žalost ugašeno zbog slabe zainteresovanosti. U principu, obrada bi terbala biti minimalna. Čišćenje šuma, umerene tonske i kolor korekcije se naravno podrazumevaju kao redovna obrada. Pošto ovde pokušavamo da budemo ozbiljno fotografsko takmičenje, a ne Facebook konkurs, molio bih te da se uzdržiš od selektivnih desaturizacija. Što se tiče tema takmičenja, podrazumeva se samo jedno: Da teka kao takva ne bude ni u kom smislu ograničavajuća po pitanju foto tehnike koju ljudi imaju. Još jedno važno pravilo postoji za duele, a to je da fotografija mora biti snimljena u trajanju takmičenja, znači da se fotografije šalju sa EXIF-om. |
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
Dajte ljudi neku temu, stigao vikend, ima nas što crnčimo radnim danima
![]() |
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
moj predlog je " vreme " ...moze da se tumaci na razne nacine
pozdrav edit: sad videh da je LEDENI dao isti predlog ![]() nije ni telepatija losa tema ![]() pozdrav opet ![]() |
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 274 Datum reg.: 21-March 12 Lokacija: Ub/Valjevo Član broj: 47,198 ![]() |
@Deus: Hvala na izlasku u susret
![]() Čekamo temuuu ![]() @Aleksandar: Haha, da ne veruješ ![]() |
|
|
![]()
Poruka
|
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 723 Datum reg.: 6-December 09 Lokacija: Novi Beograd Član broj: 33,258 ![]() |
Хоће ли бити штогод?
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
ma jok, bre... kafenišemo malo... nije prvi put.
![]() |
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
Izvinjavam se svima na čekanju, ali ovaj vikend mi baš i nije bio u okvirima definicije vikenda pa ...
Biće pstavljeno za 10-ak minuta. |
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
BATTLE SPECIAL...
Pa ovako, cika efabrik vas izaziva na jedan mali Photoshop battle. Tema je "Mali carobnjak", dakle ja postavljam fotografiju, na vama ostaje da napravite kompozing. Dakle mozete koristiti vase pozadine ili slike sa Stock-a itd, ilustracije, 3D render, dakle nema ogranicenja...sve je ok dok je glavni deo kompozinga fotografija koju postavljam. ..evo nekoliko slobodnih Klik Klik ![]() Svako ko zeli da ucestvuje neka me cimne na PP za vecu fotku ![]() Pozdrav |
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
Zaboravio si da navedeš spisak nagrada.
![]() |
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
Previše uopštena tema.
|
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
...sa ciljem da napravi nesto veci odziv nego inace...ali ukoliko nema zainteresovanih ili zelite da temu ucinite konkretnijom, ja sam uvek za
![]() |
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
Da li ima raspoloženih za sledeće Tribute to takmičenje? Ovog puta Luka Ban. Ram obavezan! (mala šala).
|
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
Misljenja sam da je bolje da se te "tribute" teme bolje zovu " inspired by " ili tako nesto, tribute mi uvek zvuci...posthumno
![]() A mogao je predlog jednostavno da bude " Refleksija " , mislim da je malo siri pojam od "tribute to Luka Ban" . |
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
A kako bi bilo da ovo "tribute" takmičenje" bude prošireno i na neke druge stvari. Recimo da bude posvećeno nekoj pesmi, npr EKV "Budi sam na ulici" ...
Ili tako nešto ... |
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
Pošto se stišala aktivnost, da ne bude da svi ćute, moje skromno mišljenje na temu "Tribute" takmičenja.
Ideja mi se sviđa, ali moram da se raspitam za mišljenje. Tek da ne bude nesporazuma. Važan detalj u celoj priči nemamo, a to je objektivan izvodljiv izbor kome bi bila posvećena. Hvala svima na (meni lično) inspirativnim predlozima. Meni nije nikakav problem da otvaram teme za predloge i evidentiram broj nominacija, sistem je sličan glasanju. Luka Ban kao širi okvir teme? Nemam mišta protiv, takođe mi se sviđa, ali ako iskreno kažem koliko radova očekujem, ispašću pesimista. "Refleksija" kao tema se udaljava od početne ideje, pošto ta mera apstraktnog traganja za asocijacijama (kako bih ja to nazvao) je zanemarljiv deo teme koja se zove "Refleksija". Ako idemo tim smerom, mogu ja časom da probudim poznati PhotoBattle čijem okviru više odgovara takva tema. Rado bih čuo za još neko mišljenje i komentar ovim povodom. Hvala. |
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
Malo zbog obaveza, malo zbog toga što očekujem da veći broj ljudi kaže nešto u vezi teme, otuda ćutanje s moje strane.
Deus, budimo realni kao što jesmo. Ima 3 načina (ili sam se toliko setio): 1. Nastavak takmičenja (bio to battle ili neko drugo drugačijeg imena...) sa relativnim brojem ljudi koji varira od 1 do 4, maksimalno 5, koliko je bilo na poslednjem takmičenju Tribute to smena 8. 2. Nastavak takmičenja (bio to battle ili neko drugo drugačijeg imena...) sa većim brojem ljudi od ovih prvih, pod uslovom da postoje nagrade (što je posebna tema). 3. Potpuni prekid takmičenja (bio to battle ili neko drugo drugačijeg imena) Vidi, mislim da nije problem tema. Kao primer, uzeću upravo ovaj Tribute to smena 8. Najmanje 10 različitih ljudi je ostavilo komentar ispod njegovih fotografija tokom dve nedelje. Na takmičenju je bilo 5 ljudi/fotografija. Postavlja se pitanje - gde je preostalih (najmanje) 5 ljudi, ljubitelja njegove fotografije, koji bi i sami voleli da naprave iste takve? Pantapita je pokazao kreativnost u najboljem smislu te reči tako što je napravio portret. Hoću da kažem da takmičari nisu mogli unapred da kažu "Ej, a 'de da nađem rudnik kad živim u gradu?" Jedni nisu mogli (nisu bitni razlozi), drugi nisu hteli (isto tako nisu bitni razlozi), treći nisu znali. Slažem se u potpunosti u vezi Tribute to takmičenja. Ko zna, možda je to i malo neukusno, možda nepravedno prema ostalim članovima, zvuči posthumno, k'o što reče AlexandarSB, nekoga jednostavno nervira eto tako, ili kao što si rekao - nemamo objektivan izvodljiv izbor kome bi bila posvećena. I to je O.K. Menjamo. Evo, Pinkova ideja je super, on ustvari kaže da Tribute može da se prenese na nešto drugo - muziku. Sjajno! Može i na film! Tribute to pa se izabere film... Okreni-obrni, mislim da postoji samo jedan problem, a to su nagrade. Takmičenje ne može da se osloni na strast takmičara prema fotografiji. Potrebna je konkretna stimulacija (naravno, ne pričamo sad o brodovima). Inače, sviđa mi se tema "Refleksija" za PhotoBattle. Što se nje tiče, mislimo isto, ali malo drugačije : ) Traganje za njom je realno, tražimo je u realnosti, na ulici, ili gde već, apstraktne su asocijacije. Najbolji primer za to je "Turbo bik" od Luke Bana. Onaj lim ili šta već je takođe opipljiv, realan, apstraktan je oblik koji asocira na bika. Takođe, može da se prikaže na više načina. Meni je ideja super. |
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Monday 16. December 2019 - 13:14 |