Култура фотографисања, извор: Блиц |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Култура фотографисања, извор: Блиц |
Feb 20 2008, 10:14
Poruka
|
|
|
Ако се неко од нас нађе у сличној ситуацији, не би било лоше да прочита ОВО. Чини ми се да су класични апарати били тиши...
|
|
|
|
|
Feb 20 2008, 10:24
Poruka
|
|
|
Fotoreporteri nisu ni najmanje krivi u celoj toj prici vec je kriv onaj magarac koji je dopustio fotografisanje same predstave. Sike tetka Mirjane K. se fotografisu na generalnoj probi...
|
|
|
|
|
Feb 20 2008, 10:25
Poruka
|
|
|
Pa sad .. zna se kako se to radi .. Taj fotoreporter što se našao uvređenim je morao da zna koja su pravila, pa makar ga niko za rukav nije vukao. Mislim, ako je već toliko iskusan da priča kako se "svuda tako i tako radi", zašto to nije poštovao ?
Ako se slika cela predstaa, mislim da to mora biti u dogovoru sa pozorištem, odnosno glumcima. A ovo nije bio slučaj. db |
|
|
|
|
Feb 20 2008, 13:41
Poruka
|
|
|
|
|
Feb 20 2008, 14:30
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 344 Datum reg.: 26-September 07 Član broj: 15,229 |
Bio sam razvodnik u Narodnom pozoristu i uvek smo imali probleme. Po nekom zakonu o informisanju mora se dozvoliti slikanje predstave ali problem je sa fotoreporterima koji slike slikaju u burst rezimu. To smeta publici. On okine 10 puta u minuti a svako okidanje ima nekoliko snimaka tako da covek ima osecaj da cuje samo skljoc-skljoc-skljoc. Gledaoci se sa pravom zale i nastupaju problemi. Pogotovo na premijerama gde pored foto-reportera su i kamermani sa stativima pa se zna desiti da poslednji red partera i ne vidi scenu kako treba.
|
|
|
|
Feb 20 2008, 15:26
Poruka
|
|
|
Pa da, tesko je izdvojiti 50EUR za blimp...
Lajko sa krpenim zatvaracem, vrati se, sve ti je oprosteno. |
|
|
|
|
Feb 20 2008, 15:43
Poruka
|
|
|
Abde šta ti je to Blimp? Na googleu pronalazim samo nekakve male cepeline tj balone sa kojih se fotografiše.
|
|
|
|
|
Feb 20 2008, 15:50
Poruka
|
|
|
Uf, ja sam skoro bio na koncertu LA Guitar Quartet, i škljockao malo tokom većine koncerta, i imao sam utisak da svaki put kad okinem svi u publici čuju. Valjda je stvar u ličnom doživljaju, ali ne vjerujem da bih mogao da pucam rafale na predstavi gdje je ključno da ništa ne ometa govor glumaca na sceni i njihovu koncentraciju.
Na pomenutom koncertu je inače bio "oficijelni" lik prvih nekoliko kompozicija i pošteno je isfljaskao izvođače direktnim flashom, što je bilo jako neukusno... |
|
|
|
|
Feb 20 2008, 15:58
Poruka
|
|
|
|
|
Feb 20 2008, 16:59
Poruka
|
|
|
|
|
Feb 20 2008, 20:01
Poruka
|
|
|
^^^ da imam i ja nesto slicno, kad se aparat nalazi u tome jedva da ja nesto cujem, ostali naravno nista ne cuju + je vodonepropustan (zbog toga sam ga i kupio, ova tisina dodje kao bonus). Moj nije od sundjera vec od materijala kao kisobran.
![]() Link sa temom: http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...87&hl=matin |
|
|
|
|
Feb 20 2008, 20:41
Poruka
|
|
|
- first three - no flash
-ako moze za dzegera da vazi, sto ne bi vazilo i za miru |
|
|
|
|
Feb 20 2008, 22:18
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 503 Datum reg.: 4-October 07 Član broj: 15,584 |
I fotografi JESU krivi zato što nisu poštovali pravila igre, već su čekali da im neko kaže da bi bilo lepo da izađu posle 40 minuta škljocanja.
Razlika između fotografa i paparaca je upravo u tome što fotograf poseduje i neke druge kvalitete osim dobrog oka, a paparaco eventualno samo dobro oko. Dakle, trebali su da izađu posle 5-10 min, a ne da čekaju "akciju", čime su pokazali da nisu ništa bolji od paparaca, a da dnevne novine nisu ništa bolje od tabloida. |
|
|
|
Feb 20 2008, 22:23
Poruka
|
|
|
|
|
Feb 20 2008, 23:27
Poruka
|
|
|
|
|
Feb 21 2008, 07:36
Poruka
|
|
|
Ovde je rec o katastrofalnoj organizaciji, neko je morao da vodi racuna kada da pokaze vrata fotografima. Pa zar fotoreporteri sa Stonsa izlaze zato sto su visoko moralni i vaspitani ili zato sto obezbedjenje krene da ih ispraca. Reakcija M.K je opravdana ali potpuno razumem i fotografe.
Pozdrav |
|
|
|
|
Feb 22 2008, 23:15
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 384 Datum reg.: 4-February 05 Lokacija: Beograd Član broj: 212 |
Ma naravno, fotografi su krivi za sve. I za sranje u bg-u...Slika i nervira pijano-drogirane demonstrante koji lome i kradu.... Udri fotografa!... Fotograf nervira glumicu na sceni u sred krize....Mars napolje. Nervira pandure.....Udri!
Ringe Raja, zar ti stvarno mislis da su fotografi znali da ce biti "akcije"? Znali su malo sutra.... Ne znam za tebe, ali ja kad fotkam vreme prolazi jako brzo...pa ne znam da li sam slikao 10 min ili 45 min... Uostalom, fotkam sve dok mogu da pravim gotivne fotke. A pozoriste je kao stvoreno za pravljenje gotivnih fotki....Sve je namesteno...i svetlo i scenografija, i glumci dobro obuceni, nasminkani....zauzmes poziciju i cekas trenutak..Ako je pre neku godinu Stefan Milenkovic mogao da iskulira i ne pokaze djoku na bini, mogla je to i Mira. A na Stefanu je bilo mnogo vise fotografa i bilo je mnogo bucnije...Ali je posle dogovorenog vremena dosao ljubazni cika i zamolio fotografe da napuste salu. Ali bas zbog ovih problema se fotografi uvode na generalne probe....Ali tu nastaje problem...Ucesnike predstave ili koncerta mrzi da se oblace kao sto ce se obuci u toku koncerta. Eto to je problem. Bouz, 95% tih fotografa je verovatno imalo prilike da slika mnogo bolje [ i mladje ] sise nego sto su poluofucane sise Mire Karanovic. A ta razlika paparaco fotograf je obicna glupost....Svi smo mi bili [ili smo] po malo i paparaco fotografi, a ne samo "fotografi". A da neko ne bi slucajno pomislio da sam jedan od izbacenih fotografa, naglasavam da nisam. |
|
|
|
Feb 23 2008, 11:20
Poruka
|
|
|
ponovicu:
First three - no flash!!! - kome je ikad neka reporterska slika donela malo leba na astal - ovo je MORAO da zna jos pre nego sto je otisao na to prvo snimanje. - to mi je otprilike k'o da dodje tom fotografu ta ista mira u laboratoriju dok pravi fotografije, i krene da pali pljuge, ili baterijom da trazi upaljac.. fotografi sa stonsa izlaze sami zato sto znaju da je bolje tako (to se zove organizacija, za slucaj da medju njima ima i nekih koji bi vrlo rado proglasili sebe, i svoje buduce fotografije za kljucni deo dogadjaja, i sevali mikici i ekipi blicevima jos jedno sat ipo-dva) b.t.w. ^^^ kakve veze imaju demonstracije sa ovim? - pa svako ko je posmatrao sta se desava po gradu od nedelje pa na ovamo, ili ko je cuo i jedne jedine vesti u tom periodu, vrlo mu je bilo jasno sta ce da bude, i u sta ce da se pretvori. jel' sam ja to vidovit kad sam scenario znao cim je najavljena zuraja u 4vrtak? (pri tom, ne radim ni za crkvu, ni za udbu). -jok brate, dva i dva je cetiri. |
|
|
|
|
Feb 23 2008, 13:53
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 384 Datum reg.: 4-February 05 Lokacija: Beograd Član broj: 212 |
Na stonsima fotografi nisu izasli sami posle 10 minuta nego su po njih dosli tipovi iz organizacije i zamolili da zavrse snimanje. A 4h pre samog koncerta fotografi su bili obavesteni o svemu sto ce za tih desetak minuta moci da snime: ko ce prvi od stonsa da izadje, kada i na kom mestu ce mik da skine jaknu, itd itd... E to se zove organizacija. Sad reci ti meni da li bi ti, da si kojim slucajem fotkao stonse, i da pri tom niko ne dodje da ti kaze da je snimanje zavrseno, da li bi sam posle deset minuta napustio koncert ili bi ostao i snimao do kraja? Naravno da bi ostao!
Sve ovo sto je Mira uradila pomalo lici na jeftini zvezde granda self promotion....Sad se o predstavi i Miri trubi mnogo vise i mnogo duze nego da ona to nije uradila... Sad ce ista masa koja pljuje fotografe da nagrne u pozoriste da gleda Mirine sise. |
|
|
|
Feb 23 2008, 18:31
Poruka
|
|
|
sad ces verovatno da mi ne verujes, i da mislis da to kazem samo da bi kontrirao/polemisao, ALI - ako mi je pri urucenju akreditacije receno : imate fore 10 minuta...da, ja bi podesio timer na telefonu na 9minuta odbrojavanja, i ugasio fotoaparat posle prve tri pesme (dogovorenih 10 minuta) i otisao -ako mogu da prisustvujem koncertu - negde u raju - konkretno po centralnoj osi u odnosu na kamare zvucnika, ili negde gde je mixer (opet centar) jer je tu zvuk uvek najbolji - ili pak u redakciju da donesem slike (ovisno dalje - o mom poslovnom angazmanu).
- meni kad dodje porukica da mi istice parking, ako cu ostati jos 2 minuta preko onog vremena - ja posaljem jos jednu poruku (ili odem da pomerim auto). - to se zove svest u glavi da zelis da zivis u civilizovanoj zemlji, i odluka u toj istoj glavi, da za pocetak pokusas ti licno (to jest ja -pricam o sebi) da se ponasas civilizovano. mislim, ja ovo pricam i iz pozicije "sa bine" - posto meni je za sad najvece parce 'leba od onoga koji sam iz'eo do danas donelo muziciranje - dakle ti tu stojis pred nekim ljudima, i trudis se da nesto radis - a ti ljudi su dosli zbog tebe - da te slusaju/gledaju. moj bend, iako je dobro placen za to sto radi, u principu svira zato sto voli. znaci svi pojedinacno uglavnom izgaramo na tome sto radimo. - pazi ko je bio na svirkama moga benda (bilo je tu drugara sa zone), video je kakva je to svirka - pazi kad mene tu i tamo nerviraju ljudi kad krenu da nas slikaju, i kad krenu da pljuste blicevima. narocito princip "okinucu petsto puta, pa cu kuci izabrati dve" me vrlo nervira (citaj - dekoncentrise tu i tamo). glupo je dopustiti nevaspitanom svetu, koji cak i nije dosao tu da te gleda/slusa, nego po nekom foto-zadatku, da svojim nevaspitanjem dekoncentrise izvodjaca do te mere da ugrozi samo desavanje (i samim tim one ostale ljude, koji su tu dosli jer ih je to interesovalo - i dali pare za to). ..ali...nije li ovo srbija-majka-tamnica naroda? |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Monday 20. May 2013 - 19:22 |