Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

5 - broj stranica V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic

Srbija na Crnoj Listi USPS-a

Ocena 5 V
V
Exp.
poruka Nov 15 2011, 22:29
Poruka #1

portrait master

Grupa: Članovi
Datum reg.: 17-January 05
Član broj: 33

Htjedoh poslati paket neki u Srbiju prije nekih mjesec dana, i kao i obicno, odem na usps.com da kreiram "postansku marku", logujem se, kad Srbije nigdje na listi zemalja. Na brzinu posaljem email i dobijem sutra odgovor da moram otici u postu i tamo platiti i rucno ispisati label i ostale papire ako zelim poslati paket u Srbiju. Njihovim rijecima "The Postal Inspections Office has temporarily suspended Click-N-Ship Service to Serbia so it is not listed. They have not provided us with a reason why or when the suspension will be lifted."

Na moje pitanje zasto, dobijem slijedeci odgovor "Countries on the blocked list are entered there generally due to the high risk of fraud involved with shipments to these countries."

Znao sam da cu dobiti ovakav odgovor, ali nisam bio zadovoljan jer sam odgovor zelio dobiti od kancelarije koja je blokirala Srbiju - Postal Inspections Office. Kada sam danas dosao do njih, rekose mi da nemaju pojma zasto se Srbija nalazi na listi. Nemaju nikakvih informacija. Pretpostavljaju da je tehnicka greska i preporucuju da kontaktiram tehnicku podrsku. Nazovem ih, i poslije 45 minuta cekanja na vezi javi mi se osoba koja kaze da je Srbija blokirana ali da ne zna zasto, te da mi taj odgovor moze dati samo ona gore navedena sluzba - Postal Inspections Office. Nazovem ja opet, isti tip se javi, i rece isto, "nemam pojma". Nazovi lokalnu postu i njih pitaj. Nazovem postu ali sistem nesto nije u redu pa me izbaci svaki put.
Elem, poslije 3 sata na telefonu nista nisam saznao sem u kakvom drustvu se Srbija nalazi (tu dole poruku sam dobio od tehnicke podrske). I dalje mislim da tu ne pripada s obzirom da znam za jos neke zemlje koje bi definitivno bile ispred Srbije na listi. Ako pripada, onda je lista kratka. U svakom slucaju, razlog sto se Srbija nalazi na ovoj listi je sto veliki broj paketa nestaje kada udje u zemlju.
Ne znam zasto ovo pisem. Mozda nekoga zanima smile.gif. Navraticu jedan dan do poste da vidim da li mi oni mogu dati zvanican odgovor. Pretpostavljam da ce odgovor biti da nazovem Postal Inspections Office jer su oni blokirali Srbiju mad.gif

Dear ....,

Thank you for contacting the USPS Internet Customer Care Center in regards to Click N Ship. I will be happy to assist you. The United States Postal Inspection Service has temporarily suspended Click-N-Ship® service to the following countries:

Russia, Ukraine, Nigeria, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Kampuchea (Cambodia), Kampuchea, Latvia, Turkmenistan, Moldova, Armenia, Belarus, Lithuania, Benin, Serbia,Serbia-Montenegro?????, Ghana, Niger, Burkina Faso, Cameroon, Central African Republic, Chad, Congo (Brazzaville),Republic Of The, Congo, Democratic Republic Of The, Dahomey, Dahomey (Benin), Niue, Niue (New Zealand), South-West Africa (Nambia), Togo, Tongareva, Tongareva (New Zealand), Zanzibar, and Zanzibar (Tanzania).

You will not be able to create a label to any of these countries. Packages that are destined for the countries listed above must be mailed from your local Post Office. You may also create labels using third party vendors such as Stamps.com, Endicia.com, and Paypal.com.

We apologize for any inconvenience that this may cause you.

If you have any additional questions or concerns, please contact us again.

Thank you,

USPS Internet Customer Care Center
Go to the top of the page

+Quote Post
Bocca
poruka Nov 15 2011, 23:09
Poruka #2

Datum reg.: 7-November 06
Član broj: 7,200

interesantno. ali da posiljke masovono nestaju, to je veoma tacno. Sumnjam da ce se neko ovde od nadleznih preterano uzbuditi zbog te cinjenice

+Quote Post
Jo Husafet
poruka Nov 15 2011, 23:40
Poruka #3

Urednik

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 24-April 05
Član broj: 539

^ A ni tamo.

Ostaje nam da se mi uzbudjujemo, sto one tamo i ove ovde kapiram totalno ne uzbudjuje.

+Quote Post
-V-O-Y-A-G-E-R-
poruka Nov 16 2011, 02:19
Poruka #4

Mac guru

Datum reg.: 21-April 05
Član broj: 527

Ne znam šta to naručujete, ali od 100 pošiljaka meni ne stigne svega par.
Doduše, ne znam kada sam poslednji put primio obaveštenje o elektronskoj najavi predaje pošiljke. Mislim da je bilo relativno skoro, tipa pre par nedelja. Ovo mora da je nešto baš novo.

+Quote Post
NShappy
poruka Nov 16 2011, 07:53
Poruka #5

Datum reg.: 23-May 05
Član broj: 725

Pošiljke masovno nestaju. Ali dosta to zavisi od lokalnog poštara. Takođe, boje se da kradu pošiljke u kojime ne znaju šta se nalazi, vrednije pošiljke kao i pošiljke iz inostranstva. Kurirske službe kod nas i cvetaju jer je redovna pošta nepouzdana.

Pre par godina sam se pretplatio na National Geographic. Prvi broj je stigao tek TREĆI put kada su ga poslali. Drugi su slali dva puta. Treći su slali dva puta, a i taj drugi je stigao raspakovan. Četvti nije nikada stigao, ni posle 3 slanja (nisu imali više za slanje), ranac koji sam dobio kao pretplatnik nije stigao ni posle dva slanja.... Jbt. oba ranca poslata na istu adresu su nestala. U pošti ih bole k***. VreleGume časopis su svojevremeno prekinuli uopšte da rade pretplatu jer je više od pola pošiljki nestajalo u pošti. Ne znam da li su sada ponovo počeli da rade pretplatu.

Prebacio sam pretplatu za NG kod devojke na drugi kraj grada, i tamo već godinama sve stiže bez problema. Dakle, lopov je verovatno lokalni poštar.

+Quote Post
IronStar
poruka Nov 16 2011, 08:09
Poruka #6

Datum reg.: 31-October 10
Član broj: 38,500

Zato dete tvog lokalnog postara cita ng i ide u skolu sa ng rancem...sva sreca pa moji ostavljaju svaki put 100 dinara od penzije postaru. Inace, moje iskustvo sa slanjem nasom postom je nikad vise, negde oko prosle nove godine sam poslao neku memorijsku nekome sa zone zalepljenu na cestitku I spakovanu u kovertu. Ni to sto je bila preporucena posiljka sa pracenjem je nije sprecilo da nestane...

+Quote Post
kizo
poruka Nov 16 2011, 12:00
Poruka #7

Datum reg.: 15-February 05
Član broj: 280

ja sam u zadnja 2 meseca dobio desetak posiljki iz USA preko USPS i nikakvih problema nije bilo. Sinoc mi je stigla posiljka poslata 4/11/11 sto je po meni super

@NShappy
koliko se secam NG je tada i promenila distributera zbog mnogo zalbi, i onda su poceli da se najavljuju da zovu telefonom kada da dodju i sl i od tada sam ja otkazao pretplatu jer sam na kraju dobijao casopis i do 10 dana kasnije nego sto se pojavljivao u prodaji

+Quote Post
NShappy
poruka Nov 16 2011, 18:39
Poruka #8

Sa istim distributerom je kod devojke sve redovno stizalo, a na moju adresu nikad ništa normalno.

+Quote Post
Bolest
poruka Nov 17 2011, 00:56
Poruka #9

Datum reg.: 4-June 05
Član broj: 831

I ja sam do skora sve dobijao, al poslednji koverat, u kome je bila platna kartica nije stigao. Mozda je slucajnost, a mozda je i neko pomislio malo da sopinguje po netu smile.gif

+Quote Post
guru
poruka Nov 17 2011, 04:36
Poruka #10

Datum reg.: 7-April 05
Član broj: 467

Ljudi, morate da znate kako posta funkcionishe da bi optuzivali nekog da krade smile.gif Neko moze da vam ukrade samo paket koji je stigao neregistrovanom postom bez ikakvog broja, a chak i kinezi kad shalju koverte imaju tracking, tako da su to bash retke poshiljke i oni ne smeju da se zezaju sa tim. Meni nikad nije nestala poshiljka koja ima bilo kakav tracking number, a imam skoro 2000 transakcija na ebayu.

Druga stvar, ono sto nestaje su uglavnom sitnice, ako se desi da neka "ozbiljnija" stvar nestane, to je garantovano poslato neregistrovanom postom i kostalo 5$ iz USA, shto realno kosta bar 25. Zato kada vam salju, obavezno trazite da to bude registered airmail, najgore je sto oni iz svog dzepa snose troskove ako poshiljka nestane a puno njih nije toga ni svesno.

Treca stvar, ne mozete da verujete koliko postoji prevaranata u ovoj zemlji, i postojace sve dok realna prosecna plata bude 15k dinara a ne 35 kao sto pise u dnevniku. Poznajem ljude koji bukvalno prijavljuju svaki drugi paket kao da nije dosao i dobijaju pare nazad, a kada ih provale i ukinu im accounte, otvore nove i opet tako, i onda prodaju te stvari, uglavnom sitnice po oglasima (i to na najpoznatijim domacim forumima).

Nisu ameri lupili sad ajde Srbiji da zabranimo, realnost je takva u ovoj zemlji i tesko ce se promeniti u nasim zivotima smile.gif

+Quote Post
NShappy
poruka Nov 17 2011, 09:03
Poruka #11

Pričamo o običnoj pošti.

+Quote Post
Abdee
poruka Nov 17 2011, 10:29
Poruka #12

Duhovni vođa

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 16-January 05
Član broj: 13

Ne, bre, obicna posta kod nas ne postoji, mi imamo neobicnu postu bermudsko trouglastog tipa. Pored neobjasnjivih ali svima jasnih nestanaka posiljki, postoji i fenomen poznat kao "bivanje na dva mesta" kada u sanducetu zateknete preporucenu posiljku ciji prijem niko od ukucana nije potpisao ali je pismonosu fantoma mrzelo da paket vraca nazad u postu...

+Quote Post
guru
poruka Nov 17 2011, 14:58
Poruka #13

Datum reg.: 7-April 05
Član broj: 467

QUOTE (NShappy @ Nov 17 2011, 09:03) *
Pričamo o običnoj pošti.

Kakvoj obicnoj posti ?

+Quote Post
CyberKat
poruka Nov 17 2011, 17:17
Poruka #14

Datum reg.: 31-August 05
Član broj: 1,577

kad vec pricamo o posti, dal mi neko moze reci dal je izvodljvo da neko umesto mene naruci (i plati) nesto u USA, i da to stigne meni ovde u Srbiju (konkretno GoPro2)... i da ja regularno platim carinu i sve kako vec ide? Nije mi nikad nista slicno stizalo postom (uglavnom samo knjige neke) pa ne znam dal je safe i dal ce to stici ok?

+Quote Post
-V-O-Y-A-G-E-R-
poruka Nov 17 2011, 17:27
Poruka #15

Mac guru

Datum reg.: 21-April 05
Član broj: 527

Može, naravno smile.gif

+Quote Post
NShappy
poruka Nov 17 2011, 17:55
Poruka #16

CITAT (guru @ Nov 17 2011, 14:58) *
Kakvoj obicnoj posti ?

Pošalje mi neko nešto iz inostranstva sa tracking brojem, i to ne stigne. Zovem ja Pošte Srbije i pitam ih: "imate li podatke o pošiljci broj XYZ?" Oni kažu MUUU ili BEEE!

I spomeute nestale NG su trebale stići običnom poštom (jer bilo kakvo drugo slanje košta više od 50% cene samog časopisa) pa nisu nikada stigle. Pričam o toj običnoj pošti.

Takođe verujem da ima likova koji jednostavno po prijemu pošiljke kažu da im nije stiglo i uživaju u blagodetima povrata novca od pošiljaoca koji to nudi kao opciju. Rado bih takve malo poslao da kopaju kuruze... Ali takvi ne kukaju na internetu da im ne stižu pošiljke. Nije ni da se hvale... jednostavno ćute.

A preporučene, ima situacija da neko i jeste bio kući sve vreme, a onda u sandučetu zateknem ceduljče da trebam doći po pošiljku tu i tu. Ko će se bre lomatati po zgradi da donese pošiljku do vrata?!?

+Quote Post
IronStar
poruka Nov 17 2011, 18:01
Poruka #17

Datum reg.: 31-October 10
Član broj: 38,500

Evo svez primer, divne nase poste. Posto zivim u kuci, koja ima dvoriste ispred, neko od inteligentnih postara je zakacio ono obavestenje o prispecu posiljke o granu ruze, i to ne bilo koju, vec o neku skracenu grancicu par cm od zemlje. laugh.gif . Ne znam da li vredi pominjati da je ceo dan neko bio u kuci...

+Quote Post
MissionVao
poruka Nov 18 2011, 04:22
Poruka #18

Datum reg.: 9-June 07
Član broj: 11,334

Situacija se definitivno pogorsava, makar je to moj dozivljaj. Posle 7-8 godina kupovine na netu (dobro, prvo je isao bank transfer) prvi paket je 'nestao' pre manje od godinu dana, drugi par meseci kasnije (stalno zaboravljam da dodam da je bilo jos 3-4 paketa od prijatelja koji su takodje nestali u tom periodu). Naravoucenije jeste da treba slati sa tracking brojem ali to ne menja cinjenicu da neko radi nesto sto ne bi trebalo smile.gif

+Quote Post
mojeime
poruka Nov 18 2011, 09:29
Poruka #19

Datum reg.: 19-February 09
Član broj: 27,820

I meni se prvi put desilo da paket nestane pre nekoliko meseci, i sad mislim da je jedan "skrenuo", posto nikako da stigne smile.gif

+Quote Post
-NJS-
poruka Nov 18 2011, 09:43
Poruka #20

Datum reg.: 12-August 09
Član broj: 31,273

meni je jednom jedan paket pristigao skoro dva meseca nakon što je treking nam'br poručio da je pošiljka prihajala na destinaciju. zvao sam ih 2 nedelje k'o kreten da bih čak i ustanovio ko je radio tačno tu smenu tog dana ali džaba - dok jednog dana nisam našao paketić-pisamce u sandučetu, naravno izotvarano ali čitavo. ja već zaboravio na to kad ono me čeka. ali to mislim da je isključivo bila greška pošiljaoca jerbo je Vojadžerovo ime napisao pored moga na adresi primaoca.

ali to da se sad dešava da kradu više nego ranije ne bi trebalo da čudi, pa ljudovi, 90-te vam se vraćaju na pragove, na velika vrata ulaze, 90-tih je to bilo prosto normalno, tada sve što sam naručivao sam uvek plaćao onih par dolara više za osiguranje pošiljke, Aci ne trebalo.

+Quote Post

5 - broj stranica V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Monday 20. May 2013 - 06:55

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.