My latest design:) |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
My latest design:) |
May 1 2008, 23:45
Poruka
|
|
|
U ovome je problem. Rad je "as is" i nema nikakve logike ni potrebe da ti sad ulaziš u odbranu rada time što ćeš objašnjavati okolnosti pod kojima je rad nastao (Shannon je ovo rekao, Shannon je ono tražio...) Kada sam govorio o kritikama, mislio sam pre svega na Zekin i meteo021 komentar. Nekostruktivni komentari će biti uklonjeni. Ne vidim nikakvu relevantnost ovoga u konkretnom slučaju osim kao alata za vaspostavljanje sopstvenog autoriteta na Zoni kada je dizajn u pitanju a što ti dalje služi za odbranu rada. Sasvim dobronamerno - mislim da bi to trebala, ako možeš, da učiniš radovima a ne pozivanjem na komentare prijatelja iz Adobea. Tim gore. Iako je u pitanju kontradikcija - čas braniš rad pozivanjem na to da je u pitanju samo ispunjavanje klijentovih želja čime impliciraš da ne stojiš iza toga jer je logično zaključiti da bi ti uradila drugačije da klijent nije tražio da rad izgleda ovako, čas stojiš iza rada koji ste zajednički stvorili. Izvini, ali sve sto je napisano u vezi moga rada i mene poziva me da to i prokomentarisem. Nisam znala da to nije dozvoljeno na zoni. Volim da kazem sta mislim i ne vidim razlog da to ne ucinim. Sto se tice tvoje kritike...nisam mogla da znam na cije komentare konkretno mislis. Trebao si mi to naglasiti. Trece...pozvala sam se na ljude iz Adobe-a ne da bih vaspostavila svoj autoritet na zoni jer mi to zaista nije bitno, vec zato jer sam bila duboko uvredjena i izazvana da tako nesto kazem i odbranim sebe. Ja sam odnedavno ovde i nemam dovoljno postavljenih radova da bih mogla da dokazem svoju vrednost, zato sam pomenula njih. Ne vidim sta je lose u tome pogotovo sto je to sto sam napisala istina. Nisam branila rad vec sam objasnjavala kako je nastao i zasto je takav kakav je. Rekla sam da tu postoje i moje sugestije. Stvorili smo ga zajedno...pa eto...necu vise navoditi sta je on zeleo i trazio vec kritikujte mene. Ja sam autor toga rada koji nije dobar ni prema kojim parametrima i jako sam ponosna zbog toga. Ako uspemo da probudimo zelju kod samo jednog deteta da ne lezi u krevetu i sazaljeva samo sebe vec se bori i ostvari snove uprkos svojoj bolesti onda smo uspeli. Dizajn je manje-vise nebitan. Nacrtala bih bilo sta samo da to postignem. Kic, lakrdiju, papazjaniju...kako ste vec sve to nazvali...bilo sta. Pozdrav i tebi |
|
|
|
|
May 1 2008, 23:45
Poruka
|
|
|
@ maja
Ono što me sad zanima je da li možeš uopšte nešto da menjaš na ovom radu ili ne? I ako možeš, šta je to što možeš da menjaš... Da li su to slike, izbor boja, efekte, raspored elemenata... Mislim da bi bilo dobro da razmisliš o tome, kažeš nam šta može a šta ne može da se menja, pa bi mogli da ti damo neke konkretnije sugestije. Do sad sve što sam video kao predlog da se menja, ti si rekla da je klijent želeo baš tako, što znači da to ne može da se menja. Mislim, da ne trućamo džabe onome što ne može da se menja... Pozdrav. |
|
|
|
|
May 1 2008, 23:49
Poruka
|
|
|
Zar nije DYNABLASTER imao onaj jedan komentar na rad koji je bio ok (po tonu i nije bio off) na koji mu je rečeno da su mu kritike nepoželjne jer je fotograf? Nije ni bitno. @CC Mogao si i ove moje obrisati, ne služe ničemu. U svakom slučaju rispekt za sve što si napisao na ovoj temi. Prvenstveno mislim na način (sadržaj se podrazumeva, to je pitanje zdravog razuma). Svaka čast. I ovo je off, jbg. Po tebi nije off kada neko vredja ljude i ponasa se kao nezrelo deriste? To smatras dobrom kritikom? Onda si i ti zaista divan i ubuduce cu tvoje kritike itakako uvazavati. |
|
|
|
|
May 1 2008, 23:50
Poruka
|
|
|
|
|
May 1 2008, 23:52
Poruka
|
|
|
|
|
May 1 2008, 23:52
Poruka
|
|
|
neki put zanemari malo zzelje klijenta... on shto izgleda nelogichno to valjda i jeste... mene ovo podsecca na neku novu WWE ili tako neku vrstu video igre... mogla si da nadjesh neku fotku gde on mlati dzzak, pa da umesto dzzaka ubacish onu pumpicu, pa kao mlati u to... mislim neku metaforu na foru 'vazduh ili disanje'... mozzesh milion takvih da primenish... ako je tvoja metafora plava boja i te linije, e onda jbg shta da ti kazzem... ali moram da priznam da izgleda 'americhki'... nemoj se ljutish... pozz... (ako mi maznesh ideju, ochekujem 30% honora... Da moja metafora je plava boja i linije...dodacu i zvezdice sledeci put i to zlatne...bice veselije:) |
|
|
|
|
May 1 2008, 23:57
Poruka
|
|
|
Slusaj mala, imao sam mnogo zena...
Ako si ga postavila samo da bi ga hvalili ondak naravno ocekivanje se nije ispunilo i eto frustracije... Verovala ili ne ja sam prvi komentar napisao najbolje sto sam umeo i to je bio konstruktivan komentar sa dobrom namerom!!! eto tako |
|
|
|
|
May 2 2008, 00:01
Poruka
|
|
|
@ maja Ono što me sad zanima je da li možeš uopšte nešto da menjaš na ovom radu ili ne? I ako možeš, šta je to što možeš da menjaš... Da li su to slike, izbor boja, efekte, raspored elemenata... Mislim da bi bilo dobro da razmisliš o tome, kažeš nam šta može a šta ne može da se menja, pa bi mogli da ti damo neke konkretnije sugestije. Do sad sve što sam video kao predlog da se menja, ti si rekla da je klijent želeo baš tako, što znači da to ne može da se menja. Mislim, da ne trućamo džabe onome što ne može da se menja... Pozdrav. Dizajn je vec usvojen i ne moze nista da se menja. Sugestije i kritike koje smatram profesionalnim i opravdanim cu prihvatiti sto se tice mojih buducih radova. Nisam dete koje se rasplace i pobegne sa mesta dogadjanja...kao sto vidis, i umem da podnosim udarce ma koliko niski bili. Postavila sam rad da cujem vase misljenje...pozitivno ili negativno...to sam vec rekla. Ali iskreno, videla sam i koliko nam je visoka kultura medjuljudskih odnosa, kao i kultura uopste i jako sam se razocarala. Negativna kritka se moze izreci i na pristojan nacin, bez upotrebe ulicnog zargona i uvreda. Smatrala sam da na dizajn zoni vlada prijateljsko raspolozenje, medjutim videla sam samo zavist, narcisoidnost i ponizavanje. Izvinite, ali tako se profesionalci i iznad svega ljudi u bukvalnom smislu te reci ne ponasaju. |
|
|
|
|
May 2 2008, 00:15
Poruka
|
|
|
Novi offtopic uklonjen.
Majo, pošto vređanje i offtopic ni tebi nisu strani, molim te, kao i sve ostale, da se držite teme koja će u suprotnom biti zaključana. Ovo nije ni molba ni sugestija i nema potrebe da se na ovo replicira. Hvala. |
|
|
|
|
May 2 2008, 00:23
Poruka
|
|
|
Novi offtopic uklonjen. Majo, pošto vređanje i offtopic ni tebi nisu strani, molim te, kao i sve ostale, da se držite teme koja će u suprotnom biti zaključana. Ovo nije ni molba ni sugestija i nema potrebe da se na ovo replicira. Hvala. I smatram da nije u redu da ostane zapisano da meni vredjanje nije strano. Nadam se da si i sam video sta se dogadjalo. Na kraju je ostao tvoj komentar na moje ponasanje, bez dokaza o tome sta je to prouzrokovalo. Ljudi ce me tako pamtiti. Mislim da to nije u redu. |
|
|
|
|
May 2 2008, 00:29
Poruka
|
|
|
Da, osim ako si grafički dizajner i ako kačiš radove na Dizajn Zoni. Da li zaista smatras da je taj tvoj komentar na mestu? I da li mislis da je bilo u redu obrisati sve njihove uvrede. Ispalo je da je doticni gospodin napisao sasvim pristojnu kritiku...i johny se usaglasio sa tim i to je ostalo zapisano, a ja sam ispala losa osoba i svadjalica kojoj uvrede nisu strane. Hvala vam..svi ste divni |
|
|
|
|
May 2 2008, 00:31
Poruka
|
|
|
Ukljucicu se i ja. Ok i ako je custom dizajn - desava se da imas jako malo prostora za rad i ideje, ali mi kao dizajneri treba da plivamo i snalazimo se. Medjutim, zaista mislim da nisi dala najbolje od sebe u ovom slucaju. Ili si trebala ipak ici u prirodu i pojesti neki rostiljcic pa se onda vratiti na boksanje i borbu protiv astme sa punim stomakom i osmehom na licu
1. Znas, meni se cini da bi ta fotka bila mnogo efektnija ako bi cela stvar bila bez mnogo detalja ILI uraditi ovaj deo u flashu sa varijantom da ako mish dodje na coveka on kaze da ce te ubiti, iskasapiti hehhe... Ili da mu se pojavljuju oni stripovski baloncici sa nekim izjavama. A onda s druge strane, ako bas mora biti sve staticno i ne sme nista da se desava, radi dalje na kompoziciji i igraj se malo na tu temu 2. Nemoj se molim te ljutiti, ali ova serpa plava u kombinaciji sa crvenom tuce po ocima, ali ne nosi nikakvu emociju 3. Jako je losa tipografija. Nije mi cak ni toliko kic koliko mi je jeftino i neuko. Slova su mogla naprosto biti "metalno obojena" ili mnogo vise naglasena u trecoj dimenziji. Ovako mi nije ni tamo ni ovamo + mogla si uzeti neki bokserskiji font ili neki koji odise zdravljem pa ga suprotstaviti bokseru Hm? Sta ti mislis o tome? I da li si ti zadovoljna time sto si uradila? |
|
|
|
|
May 2 2008, 00:34
Poruka
|
|
|
Pocela sam da pisem jos pre sat i nesto vremena a od tada ste se vi svi fino posvadjali tako da nemojte obracati paznju na moj post :s |
|
|
|
|
May 2 2008, 00:39
Poruka
|
|
|
Ukljucicu se i ja. Ok i ako je custom dizajn - desava se da imas jako malo prostora za rad i ideje, ali mi kao dizajneri treba da plivamo i snalazimo se. Medjutim, zaista mislim da nisi dala najbolje od sebe u ovom slucaju. Ili si trebala ipak ici u prirodu i pojesti neki rostiljcic pa se onda vratiti na boksanje i borbu protiv astme sa punim stomakom i osmehom na licu 1. Znas, meni se cini da bi ta fotka bila mnogo efektnija ako bi cela stvar bila bez mnogo detalja ILI uraditi ovaj deo u flashu sa varijantom da ako mish dodje na coveka on kaze da ce te ubiti, iskasapiti hehhe... Ili da mu se pojavljuju oni stripovski baloncici sa nekim izjavama. A onda s druge strane, ako bas mora biti sve staticno i ne sme nista da se desava, radi dalje na kompoziciji i igraj se malo na tu temu 2. Nemoj se molim te ljutiti, ali ova serpa plava u kombinaciji sa crvenom tuce po ocima, ali ne nosi nikakvu emociju 3. Jako je losa tipografija. Nije mi cak ni toliko kic koliko mi je jeftino i neuko. Slova su mogla naprosto biti "metalno obojena" ili mnogo vise naglasena u trecoj dimenziji. Ovako mi nije ni tamo ni ovamo + mogla si uzeti neki bokserskiji font ili neki koji odise zdravljem pa ga suprotstaviti bokseru Hm? Sta ti mislis o tome? I da li si ti zadovoljna time sto si uradila? Ja sam celu temu zapocela sa osmehom na licu ali su ga "kolege" skinule uvredama i ponizavanjem. Zao mi je sto nisi mogla da procitas koliko je sve to bilo nisko i prosto. Ne verujem da bi bilo kome nakon toga ostao osmeh...bar ne iskren. Zao mi je ako je na tvom monitoru "serpa plava", ali ja sam koristila boje neba. Trebalo je da budu izrazajne i morala sam da postignem kontrast. Crvena je bila najbolja varijanta. Sta uopste ocekujete kada je boks u pitanju? Vrhunsku umetnost? Opste je poznato da je to vasar, sarenilo, upecatljivost i da...sve sto bode oci. Da li si videla boksera koji nastupa u prefinjenom beige dresu? To je njihov stil i ja sam ga ispostovala. Nije po mom ukusu, ali sam zadovoljna. Hvala ti na sugestijama Pozdrav Maja |
|
|
|
|
May 2 2008, 00:45
Poruka
|
|
|
Hehe, ovde je izgleda veliki sudar kultura.
Nisi dobro razumela blastera, nije on vredjao tvog partnera vec je na duhovit nacin hteo da kaze da bi ovde bolje legla neka fotka koja bi ovog boksera prikazala u punom svetlu umesto ove pozerske. Inace, ovo stvarno izgleda kao da pise "Borite se protiv daha 2". Fight i breathe su isto stilizovani a ovo 2 uopste nije povezano sa njima, jos si dodala ovaj motion blur efekat koji to 2 baca u sasvim drugi kontekst. Da li mozes da pojasnis zasto si za fight i breathe koristila razlicite velicine fonta, zasto je to 2 toliko istaknuto u odnosu na ostale elemente, cemu toliki prored i koja je uloga tih dijagonalnih linija sto presecaju ceo rad? |
|
|
|
|
May 2 2008, 00:46
Poruka
|
|
|
nije poenta samo u boxu vecc i u toj borbi protiv astme...
|
|
|
|
|
May 2 2008, 00:54
Poruka
|
|
|
|
|
May 2 2008, 01:04
Poruka
|
|
|
Hehe, ovde je izgleda veliki sudar kultura. Nisi dobro razumela blastera, nije on vredjao tvog partnera vec je na duhovit nacin hteo da kaze da bi ovde bolje legla neka fotka koja bi ovog boksera prikazala u punom svetlu umesto ove pozerske. Inace, ovo stvarno izgleda kao da pise "Borite se protiv daha 2". Fight i breathe su isto stilizovani a ovo 2 uopste nije povezano sa njima, jos si dodala ovaj motion blur efekat koji to 2 baca u sasvim drugi kontekst. Da li mozes da pojasnis zasto si za fight i breathe koristila razlicite velicine fonta, zasto je to 2 toliko istaknuto u odnosu na ostale elemente, cemu toliki prored i koja je uloga tih dijagonalnih linija sto presecaju ceo rad? Ne bih rekla da si procitao "kritiku" doticne osobe. To da bi ga prebio...mrzim uopste da koristim te izraze bih jos i mogla da shvatim duhovito i u tom stilu sam mu i odgovorila...nazalost cenzurisano je, ali nazvati nekoga "seljakom" i uopste koristiti tu rec u negativnom kontekstu je uvreda. Cak nije rekao seljak vec "seljacina". Mislim da bi to izazvalo svakoga. Nisam plasljiva devojka i umem da se odbranim, ali to me je zaista pogodilo. Papazjanija, dete koje se igra sa photoshopom...izvini, ali to su sve uvrede. FIGHT je veca velicina fonta jer je najvaznija borba. 2 je crvene boje zbog kontrasta. Ne znam zasto vas to sve asocira na mrznju. Mene je crvena boja uvek asocirala na ljubav i strast. Mislim da je za bilo koju vrstu borbe strast i vise nego neophodna. Bez tog osecanja je sve nemoguce. Ne znam tacno na koje dijagonalne linije mislis...ako su u pitanju tamne sa suprotne strane fotografije postavila sam ih da bih istakla svetlost na drugoj strani i Shannonovu fotografiju. Medjutim ako mislis na tanke svetle linije...to su zraci Sunca koje je direktno postavljeno iza fotografije. Motion blur efekat smo koristili da bi deci bilo interesantnije. Ne umem to da ti objasnim. Ako kazem da je Shannon to sugerisao...opet ce reci da stajem iza njega i tako branim svoj rad. Uostalom...evo vam link sajta koji sam dizajnirala i pobedila sa tim dizajnom na konkursu na kome je ucestvovalo oko 3000 dizajnera iz raznih zemalja, vecinom evropljana i amerikanaca, pa prosudite da li ja to znam ili sam samo dete koje se igra. www.monumenttohumanity.org U pitanju je statua koja ce biti cetiri puta veca od kipa slobode, istorijski dogadjaj za celu ameriku, statua humanosti...a sajt koji predstavlja taj projekat dizajnirala je srpkinja;) |
|
|
|
|
May 2 2008, 01:07
Poruka
|
|
|
Ako imas zelje da pokazes sta znas (na polju grafickog dizajna) onda okaci svoje radove (neki portfolio).
Pratila sam citavu temu oko 3d standova, i evo opet sam pregledala http://www.creativebitesinteractive.com/ i stvarno mislim da je vecina radova, najblaze receno daleko od profesionalnih. Okaci jednu temu sa logotipima sa sajta, pa ces cuti komentare. Za pocetak zar ne mozes kao graficki dizajner da uradis sebi logotip za sajt? |
|
|
|
|
May 2 2008, 01:12
Poruka
|
|
|
|
|
![]() ![]() |