Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

29 - broj stranica V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic

Dizajn škole i fakulteti, (iskustva)

V
syn
poruka Mar 8 2005, 20:15
Poruka #41

Grupa: Članovi
Datum reg.: 29-January 05
Član broj: 171

CITAT (eesh @ Mar 5 2005, 15:18)
achro&purplejunk: koliko je interesovanje i koliko je teshko proc tu? vidio sam program, zadovoljan $am, tako da vjerovatno dolazim kod vas next year... e rekoshe mi josh da treba da dodjem na nekakve konsultacije.. oko chega?
*

imas dva zemljaka na drugoj godini chini mi se smile.gif

inace, nije da nije tesko , u prvom ispitnom roku primaju 10oro , a prijavi se vise od 30-40 ne mogu sad da se setim koliko tacno, ... u drugom ispitnom roku situacija sa prijavljenima je slicna, samo sto primaju 3-6 ..

na prijemnom imash: Plakat za pozorishu prestavu, naslovna strana casopisa , 4 kolaza i 4 rada po izboru , znaci 10 ukupno .. w sad ne znam, mozda ove godine promene, ako bude nekih promena obavesticemo ..

btw , podsecash me na mene, ja sam se isto pre tacno godinu dana prvi put u vezi ove katedre obavestio bash ovde , na dizajn zoni ..

sretjno .. smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
markovicd.
poruka Mar 11 2005, 12:52
Poruka #42

Datum reg.: 21-January 05
Član broj: 91

anybody? da mi objasni kako ide prijemni ... ?

+Quote Post
purplejunk
poruka Mar 12 2005, 01:30
Poruka #43

da mrgud

Grupa: VIP - foto
Datum reg.: 16-January 05
Član broj: 8

^ Za koji fakultet? Ne znam na sta mislis kad kazes 'dizajnerska', koliko znam postoji samo srednja, ne zelis valjda dva puta u srednju skolu? smile.gif

+Quote Post
eesh
poruka Mar 12 2005, 17:52
Poruka #44

Datum reg.: 5-March 05
Član broj: 341

da sniper, nemanja je ishao u moju shkolu.. btw pozdravi ga, od kicha... nego, nije da sam bash odlikash, pa me interesuje kakav si ti djak bio i koliko je uspjeh bitan.. shto se tiche prijemnog - nije mi frka, no mi frka da me neki idiot shto ne zna da radi preskochi na rachun uspjeha...

+Quote Post
markovicd.
poruka Mar 12 2005, 18:34
Poruka #45

ma fax! biggrin.gif industrijski dizajn ?

+Quote Post
purplejunk
poruka Mar 12 2005, 19:58
Poruka #46

da mrgud

^E, za ID vec ne znam, sorry mellow.gif

@Eesh - Sto se tice uspeha iz srednje skole, nemoj mnogo da brines. Redovno idi na konsultacije, pohvataj sta ti sve treba za portfolio, i maksimalno se potrudi oko njega jer najveci deo bodova otpada na to.
Pozdrav

+Quote Post
eesh
poruka Mar 13 2005, 11:11
Poruka #47

Datum reg.: 5-March 05
Član broj: 341

hvala puno.. onda se vidimo... smile.gif

+Quote Post
markovicd.
poruka Mar 23 2005, 11:49
Poruka #48

sta kao niko ne zna ... dobro.................

+Quote Post
purplejunk
poruka Mar 23 2005, 16:07
Poruka #49

da mrgud

*Google* smile.gif

Svi kandidati za upis polažu ispit za proveru sklonosti i sposobnosti za studije na Fakultetu. Kandidati podnose 10 samostalnih radova iz oblasti primenjenih umetnosti, likovnih umetnosti i dizajna u mapi veličine 70x100cm sa punim imenom kandidata (radovi u rolnama se ne primaju).

Na ispitu za proveru sklonosti i sposobnosti (traje 6 dana) rade se sledeći ispitni zadaci:
- crtanje figure (svi smerovi)
- slikanje mrtve prirode (svi odseci osim odseka unutrašnja arhitektura, primenjeno vajarstvo i Industrijski dizajn)
- modelovanje prostorne kompozicije na osnovu datih elemenata (samo Unutrašnja arhitektura)
- slikanje prostorne kompozicije od prethodnog dana (samo na odseku Unutrašnja arhitektura)
- modelovanje prostorne kompozicije na osnovu datih elemenata (zadata geometrijska struktura i kolicina materijala za vajanje) - samo na odseku Industrijski dizajn
- vajanje po modelu (samo na odseku Primenjeno vajarstvo)
- rad na zadacima iz oblasti struke za koju se konkuriše

Ispit se polaže u prostorijama fakulteta, a kandidati donose na ispit sav potreban pribor za rad - crtački i drugi pribor, prema specifičnosti rada na odseku. Da bi se steklo pravo na rangiranje ispit za proveru sklonosti i sposobnosti se mora položiti. U slučaju da dva kandidata imaju isti broj bodova na rang listi prednost će se dati kandidatu koji je stekao veći broj bodova na ispitu za proveru sklonosti i sposobnosti.

+Quote Post
syn
poruka Apr 7 2005, 17:17
Poruka #50

Datum reg.: 29-January 05
Član broj: 171

Konsultacije za AU BK su pocele , upravo se odrzavaju u susednoj prostoriji wink.gif

+Quote Post
Denis Dsgn
poruka Apr 8 2005, 15:34
Poruka #51

najgori od svu decu

Grupa: VIP
Datum reg.: 30-March 05
Član broj: 446

CITAT
markovicd. Napisao/la Mar 12 2005, 18:34
  ma fax!  industrijski dizajn ?

Vidi loodaka! Pa gde si covece, ne mogu da verujem da postoji neko u Srbiji ko zna sta je ID! Ovi svi se zalepili za pjutere, grafiku i web.

Sto se tice ID-a, ja ga studiram na Kaljavoj*, to nemoj da pokushavash. Kazem ti ko brat bratu. Ali ostani uporan sa zeljom da studirash ID, mnogo je zanimljivo.
Sto se tice akademije necu nista da pricam posto nisam uspeo jedanput, nisam ni pokushavao vishe, mada znam drugare koji su pokusavali po par godina pa su uspeli. Naravno to je u slucaju da ti se ne ide u vojsku i da kapirash da pocnesh da uzimash kesh sa 30 godina i da razmisljash da se odselish od roditelja sa 45 smile.gif

Sto se tice Kaljave, polazesh samo crtanje! Ali to smo otpisali.

Sto se tice akademije, polazesh ko za KOSMONAUTA, polagacesh nekoliko dana za redom, od klasicnog crtanja, preko modelovanja u glini na osnovu datog modela, pa tehnicko crtanje, pravljenje projekta prema zadatku i naravno fency dizajnersko crtanje! I za to ti predlazem da vec krenesh na pripreme pored priprema iz obicnog crtanja!

A da, ono pravilo da cesh najvishe sam nauciti vazi josh neko vreme, dok ne uradimo ID sajt. Posto su trenutno svi likovi koji znaju nesto o ID tako naduvani da ti sigurno nece pomoci, ali ce nastojati da te demotivishu, TO SE NE ODNOSI na drugare sa DZ.

Kaljava * - Visha Politehnicka Skola

+Quote Post
markovicd.
poruka Apr 10 2005, 12:25
Poruka #52

e hvala ti najgori .. na ovakvom objasnjenju wink.gif , znam kakvi su ljudi iz ID-a kriju informacije ko zmija noge... i ne bi pomogli crkli bi smile.gif ... nego ja sam uporran ocu da postanem Industrial Designer i tako ce biti smile.gif

+Quote Post
markovicd.
poruka Apr 10 2005, 12:29
Poruka #53

e da... sta ima i valjanje sa glinom ? ja sam chuo da je to samo za vajare ... nego chuo sam josh da ono id upisuju uglavnom TATINI sinovi... da su veze velike i kesh... ?

+Quote Post
Denis Dsgn
poruka Apr 10 2005, 22:25
Poruka #54

najgori od svu decu

Grupa: VIP
Datum reg.: 30-March 05
Član broj: 446

E sto se tice ID-a, imash i vajanje na primenjenoj, daju ti neki oblik od drveta koji na postolju, jedan dan, i na osnovu tog oblika crtash milllion skica, ali ne smeju da budu upotrebni predmet. Onda izaberesh jednu na kraju dana, i sutra to isto radish na tom postolju od gline!

To je meni bilo cudno, ja crtao perverzije, a svi opicili po loptama i kockama! Posle mi sve bilo jasno! Ali sam uspeo da napravim perverziju! smile.gif

Ako ti treba pomoc oko crtanja i da ti pokazem cake i uputim sta treba da radish, da ne trosish pare kod ovih nafuranih, nece nista da te nauce! Samo lazu i mazu, vamo kao nema lazi nema prevare, a kesh kolica! smile.gif

Moj mail ti je najgori@ptt.yu pa pitaj sta te interesuje, slobodno! smile.gif
Uskoro cemo i sajt da napravimo pa cesh moci ko covek da se informishesh! Za sada pogledaj :
www.core77.com
www.cardesginnews.com

Aj uzdravlje!

+Quote Post
miloshz
poruka Apr 11 2005, 14:21
Poruka #55

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 26-February 05
Član broj: 319

nego... ukoliko neko ima associate diploma iz UK u oblasti dizajna, da li polaze prijemni?

+Quote Post
thinker
poruka Apr 12 2005, 09:57
Poruka #56

Datum reg.: 17-January 05
Član broj: 34

ja mislim da tu svako polazze prijemni....

+Quote Post
miloshz
poruka Apr 12 2005, 14:18
Poruka #57

koliko znam, kad vec imas visu skolu/faks tad se ne polaze prijemni.

+Quote Post
AmY
poruka Jul 27 2005, 12:25
Poruka #58

Datum reg.: 16-July 05
Član broj: 1,206

Poz svima. Ima li iko ko je na Fakultetu za dizajn u Beogradu, ko bi mi mogao dati informacije o njemu, ili neko drugi, ko poseduje bilo kakve informacije o tom faksu? Koliko je sve to ozbiljno?

+Quote Post
spstr
poruka Aug 6 2005, 21:04
Poruka #59

Datum reg.: 21-July 05
Član broj: 1,248

Da li je neko studirao u Francuskoj?Ja se izvinjavam posto nisam citao sve ako postavljam pitanje na koje je vec dat odgovor,ali ,sta se polze za upis na graficki dizajn?

+Quote Post
miloshz
poruka Aug 10 2005, 23:37
Poruka #60

prijemni za sve umetnicke skole u svetu je slican...

ukoliko francuski bas do jaja ne pricas, batali...

francuske i italijanske skole su skupe i precenjene... spanija i ceska su bolji izbor.

iskreno... prag i barsa/madrid su pojam za dizajn za milano.

+Quote Post

29 - broj stranica V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Tuesday 18. June 2013 - 22:52

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.