Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

2 - broj stranica V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic

Sta je bolje ADSL 256/64 (1GB ogranicen protok)..., ...ili kabal SBB 128/64...

V
godza
poruka Jun 15 2006, 17:54
Poruka #21

Urednik

Grupa: VIP
Datum reg.: 16-January 05
Član broj: 11

15 kilobajta u sekundi

1 bajt = 8 bitova

iz ovoga sledi

15 * 8 = 120 kilobita u sekundi

to odgovara paketu koji se kupuje i naziva se Home Flat 128.

Koji si ti paket kupila?
Go to the top of the page

+Quote Post
Betty Boop
poruka Jun 15 2006, 18:58
Poruka #22

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 5-April 06
Član broj: 4,071

Taj, samo sto sam ja mislila da je b u kbps bit a ne bajt...hvala u svakom slucaju!

+Quote Post
kodi
poruka Jun 20 2006, 03:17
Poruka #23

Grupa: Admin
Datum reg.: 10-February 05
Član broj: 245

evo ja sam morao da predjem na ADSL (selio sam se) sad.gif sad.gif sad.gif

Majko mila, onaj njihov 512 ne moze da prismrdi kablovskom 128 ni u ludilu. Mislim, znao sam ja da to nije bog zna shta, agregacija i tako te fore... ali da ovako loshe radi nisam ni sanjao !!!!

+Quote Post
pailhead
poruka Jun 20 2006, 03:19
Poruka #24

Datum reg.: 18-January 05
Član broj: 51

Tebi su uvalili nesto drugo. Od kako koristim adsl nisam imao skoro nikakvih problema, a iznenadio sam se koliko su sve te price o agregaciji pale u vodu, jer meni download nikad nije isao ispod 85kb/s.

+Quote Post
Trunks
poruka Jun 20 2006, 03:35
Poruka #25

Administrator

Datum reg.: 13-January 05
Član broj: 1

^ Imaš 768 kbps? Kod kog provajdera i koji keš?

A ja sam se isto malo razočarao u ADSL. Ne toliko zbog brzine downloada koja je konstantna nego zbog nestabilnosti veze i načina kako rešava down/up link, i to sam video kod više provajdera, isto iskustvo. Čekam da dođe kablovski net u moj kraj pa se prebacujem, jer realno, koja je prednost ADSLa u odnosu na kabel?

+Quote Post
kodi
poruka Jun 20 2006, 03:42
Poruka #26

@pail...
cuj, nisu mi nishta "uvalili", jednostavno to je to....

jebiga.. a mozda sam ja predugo bio na 1Mb cable biggrin.gif ...

mada ovo nije 2 nego 22 puta sporije... jebote u 16h popodne mi se neke slike sa wikipedie (ima ih 5-6 na stranici nijedna nije veca od 300x100) otvarajo gore nego na dialup-u..tipa 15 sec...

mozda je kod tebe ok.. kod mene je nikad gore

+Quote Post
ivanhoe
poruka Jun 20 2006, 03:46
Poruka #27

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 22-March 05
Član broj: 424

ja sam na sezamu 256 flat paket i moram priznati da sam jako zadovoljan kvalitetom.. protok je zaista taj koji pise (mozda imam srece pa nema velikih potrosaca na mojoj centrali?) i sve radi vrlo stabilno...

jos od kako sam pazario siemensov ADSL ruter (onaj sezamov je djubre) net je postao uzivancija... prakticno imam stalan IP jer se ni ne skidam sa veze ikada, niti mi bilo sta puca, protok stabilan, super...

+Quote Post
Sa1Nt
poruka Jun 20 2006, 13:21
Poruka #28

Space Cowboy

Član broj: 55

CITAT (kodi @ Jun 20 2006, 03:42) *
@pail...

mada ovo nije 2 nego 22 puta sporije... jebote u 16h popodne mi se neke slike sa wikipedie (ima ih 5-6 na stranici nijedna nije veca od 300x100) otvarajo gore nego na dialup-u..tipa 15 sec...

meni je isto tako bilo na sbbovom kablu 22 dana, dok se nisu smilovali i doshli da mi srede signal... ne znam za adsl ali sbb ima najgoru mogucu tehnichku podrshku na svetu wink.gif ali shto je najgore, kad radi onda radi kako treba i nema nikakvih problema (kao kod mene u vishnjichkoj banji), a kad ne radi, ne mozhesh da ih naterash da ti poprave to (ovde kod devojke u stanu) smile.gif

+Quote Post
pailhead
poruka Jun 20 2006, 15:56
Poruka #29

Član broj: 51

CITAT (kodi @ Jun 20 2006, 04:42) *
@pail...

Nemam predstavu, meni radi stvarno dobro, imao sam nekih problema, recimo proslog novembra su mi bili strasno visoki pingovi nisam mogao da se igram, i bilo je nekoliko ispada kada je net strasno slabo radio ali to je trajalo par dana i desilo se svega dva-tri puta.
Veza je brza i protok je veliki. Od teoretskih 96kb/s skidam u proseku 85kb/s (s obzirom da neki procenat otpada zbog same adsl tehnologije) zadovoljan sam time.

CITAT (Trunks @ Jun 20 2006, 04:35) *
^ Imaš 768 kbps? Kod kog provajdera i koji keš?

A ja sam se isto malo razočarao u ADSL. Ne toliko zbog brzine downloada koja je konstantna nego zbog nestabilnosti veze i načina kako rešava down/up link, i to sam video kod više provajdera, isto iskustvo. Čekam da dođe kablovski net u moj kraj pa se prebacujem, jer realno, koja je prednost ADSLa u odnosu na kabel?

ADSL je dostupniji (teoretski), jer je dovoljno da imas telefonsku liniju, SBB kod mene nece da dodje vec nekih 6 godina, iako su u pitanju desetine metara koje nas razdvajaju. Jednostavno, imam vec kablovskog provajdera, IKOM, koji je 150.315.256.532.753 (sto pedeset biliona trista petnaest milijardi dvesta pedeset sest miliona petsto trideset dve hiljade sedamsto pedeset tri) puta gori od SBB-a, ali posto su oni ispartali i podelili grad, ne prestavljaju jedni drugima konkurenciju.

Kablovski zavisi od infrastrukture. Kod mene je ikom recimo povezao tv tako sto su razapeli kablove sa zgrade na zgradu (bukvalno se vidi izmedju dva solitera kako visi kabl u vazduhu). Imam kablovsku tv koja gore zavisi od vremena, vetra, kise, klinaca po kraju, nego bilo koja antena.
SBB ce doci kod mene samo ako kupe ikom, a ako kupe ikom, kupice i njigovu infrastrukturu, tako da cu zavrsiti sa istim sranjem, samo ce se drugacije zvati.

Kabl je skup i imas manji protok. Nek me neko ispravi ako gresim, ali koliko mi se cini najveci flat koji moze da se uzme kod SBB-a je 512k, na adsl-u je 768k.

Na kablu nemas javnu ip adresu ako imas flat rate, ne znam da li ovo pravi velike probleme ili ne, ali znam da prilicno ogranicava neke p2p servise. Ne znam recimo kako je resen rapidshare.de, ili nesto slicno, da li korisnici sbb-a uopste mogu da koriste takve sajtove.

Kabl ima malo bolje pingove od adsl-a pa je bolje za igranje.

CITAT (ivanhoe @ Jun 20 2006, 04:46) *
ja sam na sezamu 256 flat paket i moram priznati da sam jako zadovoljan kvalitetom.. protok je zaista taj koji pise (mozda imam srece pa nema velikih potrosaca na mojoj centrali?) i sve radi vrlo stabilno...

jos od kako sam pazario siemensov ADSL ruter (onaj sezamov je djubre) net je postao uzivancija... prakticno imam stalan IP jer se ni ne skidam sa veze ikada, niti mi bilo sta puca, protok stabilan, super...

Mislim da ovo ne zavisi od potrosaca na tvojoj centrali. Problem kod te agregacije je valjda bio strasno skup link od provajdera ka telekomu, ne od centrale ka provajderu. Mada nemam pojma, tresla se gora rodio se mis, meni je ovo radilo super, a po nekim teorijama trebalo je u proseku da ostvarim 5% svoje maksimalne brzine.

+Quote Post
Esdy_11192
poruka Jun 20 2006, 16:16
Poruka #30

Grupa: Članovi
Datum reg.: 17-August 05
Član broj: 1,454

SBB, 256kbps flat, optimalno 30 kb/s u EMuleu npr, nisam se [na srecu] navukao na lokalnu mrezu, tj nisam jo ni isprobao [a imam vec par meseci ovo "cudo"]... 003.gif cool.gif

+Quote Post
kodi
poruka Jun 20 2006, 22:31
Poruka #31

brate.. prabaj local hub....

em ima par "drugova chlanova", em stvarno moze da se nadje svashta wink.gif

+Quote Post
Esdy_11192
poruka Jun 20 2006, 23:16
Poruka #32

Grupa: Članovi
Datum reg.: 17-August 05
Član broj: 1,454

CITAT (kodi @ Jun 20 2006, 23:31) *
brate.. prabaj local hub....

em ima par "drugova chlanova", em stvarno moze da se nadje svashta wink.gif

Necu... Ispitni rok... laugh.gif

Jer ako jednom probam nema povratka... wink.gif

+Quote Post

2 - broj stranica V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Saturday 25. May 2013 - 13:27

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.