"neka koja ima nekog umetnickog dojma", ... sto rece clan Milos_Dukic_Ducka |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
"neka koja ima nekog umetnickog dojma", ... sto rece clan Milos_Dukic_Ducka |
Jun 8 2006, 17:37
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 5 Datum reg.: 3-June 06 Član broj: 4,878 |
Pa da probam, " neku koja ima nekog umetnickog dojma", mada nisam siguran za ovaj "umetnicki" dio.
Podgorica, statua kralja nikole. P.S. ima jedan ugao, koji je po meni malo vulgaran, sto bi valjda i dalo neki ... drugaciji dojam!?, naime, statua je visoko postavljena, tako da je nemoguce ne primijetiti sa zadnje strane OGROMNA MUDA od ovoga konja, tolika, da potpuno ZASJENE i statuu, i grad, i ono sto bi ona trebalo da predstavlja. Sa druge strane bi bilo bas bezveze da ih nema, ovako je, valjda realno. A onda, covjek vidi Kralja, koji "ponosno jase", sto je ok, ali ovaj kralj uopste i nije bio ovakav, nego zguceni debeli djed, pa je statua sama po sebi nerealna. Dakle, "poboljsani, nerealan kralj, a realna muda. Bas statua. Nego nisam tu sliku htio odma, da ne ispane ...
Prikačeni fajlovi
|
|
|
|
Jun 8 2006, 18:16
Poruka
|
|
|
Previse filozofije oko sasvim prosecne fotografije.
|
|
|
|
|
Jun 8 2006, 18:43
Poruka
|
|
|
Fotka je sasvim ispod prosjeka! U ovom slučaju uzimam prosjek kvaliteta fotografija objavljenih na ovom forumu.
|
|
|
|
|
Jun 8 2006, 18:55
Poruka
|
|
|
au bre koje ludo `vidjenje` spomenika, tj. komentar.
fotka onako, ni ovamo, ni onamo. |
|
|
|
|
Jun 8 2006, 21:23
Poruka
|
|
|
malo je vise ovamo (ulevo) - mozda bi bilo bolje da je udesno - tako da je taj "djed" okrenut buducnosti, a ne proslosti, t.j. da mi gledamo buducnost, ane proslost.
e, sad, sto se muudaa tice - a tebi sad neko da kaze "bajo..prevelika su ti, sa-cemo da ih odcvikamo" - ne bi ti bilo pravo, a? - znaci - pusti konja nek ide svojim putem, sa sve mudima medju nogama, i sve kraljem na ledjima |
|
|
|
|
Jun 8 2006, 23:15
Poruka
|
|
|
|
|
Jun 9 2006, 09:13
Poruka
|
|
|
Ау, бре, ала дочекасте човека. Пре свега добро дошао. Немој да те обесхрабе ови коментари, они то добронамерно
Хајде ти лепо усликај и та муда и направи лудило од фотографије |
|
|
|
|
Jun 10 2006, 01:07
Poruka
|
|
|
aj i ja nesto pozitivno da kazem
al kompozicija shkripi.. |
|
|
|
|
Jun 11 2006, 01:27
Poruka
|
|
|
|
|
Jun 11 2006, 21:30
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 5 Datum reg.: 3-June 06 Član broj: 4,878 |
Huh, ne bi me neko vrijeme, pa da probam da odgovorim:
Prvo, hvala BAS SVIMA na komentarima, to ponekad zahtijeva vise truda nego sto mozemo da priustimo. Drugo, ma, nije previse komentara oko PROSJECNE fotografije, i meni je fotka BAS ispod prosjeka, s tim sto mi je to bilo nekako "na ruku" dok se ne "uhodam ovdje. A prica je prica momenta, NIKAKO nije FILOZOFIJA oko TE FOTOGRAFIJE, tek da me ne shvatite pogresno. To je, nekako, rezime komentara moje okoline o statui, za koje sam mislio da bi bile interesantne da ih podijelim sa vama, ovdje (malo off-topic"). A fotografija je vise "snapshot" jer sam sa ovih minijaturnih 80 mm pokusavao da uslikam babu koja je sjedala ispod, u polutami, a blenda 4.5 ..., pa sam na kraj i uspio - ali da je OTJERAM, i bi mi zao ... Pa sam morao nesto i da slikam STO SE VIDI, i to na brzinu ... ... Pa sa malo vise truda, valjda i bude neka fina ovdje ... |
|
|
|
Jun 12 2006, 18:56
Poruka
|
|
|
da mrgud Grupa: VIP - foto Poruke: 2,968 Datum reg.: 16-January 05 Član broj: 8 |
Za pocetak, dobrodosao na forum.
... Pa sam morao nesto i da slikam STO SE VIDI, i to na brzinu ... Pogresan ti je pristup u fotkanju, ako je situacija nezgodna, ti moras da joj se prilagodis. Ako si hteo da ukljucis i babu u kadar sa 80mm, verovatno da si morao da se premestis negde, probas iz drugacijeg ugla. I nikako nista nemoj da fotkas na brzinu (osim ako scena ne traje sekund), ako treba da cekas kako bi napravio dobar shot, cekaj. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 16:57 |