SpeedCams, .. jeli neko dobio nesto vec? |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
SpeedCams, .. jeli neko dobio nesto vec? |
Jun 10 2011, 21:09
Poruka
|
|
|
E svaka ti ka Njegoševa! Vala ka' da si mene pitao!
|
|
|
|
|
Jun 10 2011, 21:12
Poruka
|
|
|
Voznja po Beogradu? LELE Cairo je majka kulture naspram toga kako se vozi po Bg. Od Beograda se u Evropi jedino gore vozi u Parizu, i to dosta gore dok je Rim i Italijani generalno primer nekulturne i ostre voznje ali su oni naspram Beograda opet Med i Mlijeko . Vozace po gradu ne da treba kaznjavati drakonski nego 99% zasluzuje pre svakog sedanja u auto da plati unapred kaznu od jedno 5K i automatski 2 boda sa dozvole, nadam se da ce kamera biti sve vise i vise. A te fore sa autima koji idu 110 u drugoj, svako moze da uspori na 50Km/h ili 80Km/h bilo sta da vozi.
|
|
|
|
|
Jun 10 2011, 21:23
Poruka
|
|
|
Ma jok, supersonic... bre... zezam se ja. Nije neki auto u opste. Al mi stvarno nesto izmedju brzina i smeta mi. Ni tamo ni 'vamo. Znao sam da ce da ispadne kao neki selja da sam.
Ma, u pravu si sa jedne strane, sa druge ne znam. Opet nemci imaju autoban nakom mozes 500 da vozis (ako mozes) ali se zna kad krnes negde sta ce da bude. To mi je bolje. Ovako po dzepu redom.. I iskreno me zanima da recimo prodje kolona u dve trake svi 60 dali ce kamera da popise 50 kazni odjednom.. Takodje me zanima dali je 51 kaznjivo ili se gleda kroz prste.. a 52..53... bar do 53.. Mada, sad ce odmah neko da kaze "pa ti racunaj da je 45 i da do 50 gledaju kroz prste".. Ne, nije to problem, samo me zanima... Ma, napravio sam temu da vidim ako neko dobije da se javi da nam pokaze svima i objasni kako je prosao, zanima me. A i znao sam da ce se naci ljudi da pricaju o ovome.. |
|
|
|
|
Jun 10 2011, 21:31
Poruka
|
|
|
Jel' ti znas da je u GER sve manje puteva gde nema ogranicenja brzine? Inace evo, pomenimo komsije Madjare, na njihovim putevima recimo, max dozvoljena brzina je 130Km/h a na lokalnim 90Km/h, ja ne razumem zasto nekom treba brze od toga? Cudna je situacija to, kod nas je sve obrnuto, evo npr voznja kroz Budimpestu je pravo uzivanje jer vecina ljudi postuje propise i ogranicenja brzine dok je voznja kroz Pecs nesto sasvim drugo, tamo gde je ogranicenje 50 komotno se vozi minimum 90 i jos ti amblenduju da se sklonis. Usporite ljudi, mislite na sebe i na one oko vas.
|
|
|
|
|
Jun 10 2011, 22:03
Poruka
|
|
|
Storm nisi u pravu za Nemachku. Merkelova je jedva odbranila da se na ono malo preostalih autobanova gde nema ogranichenja brzine ne uvede ogranichenje kao na ostalim autoputevima od 120 km/h. I to zato shto su Chetiri brata potegla sve moguce veze koje su imali
Ali pitanje je dana kada ce Zeleni doci na vlast a onda im dzaba svi novci i veze... |
|
|
|
|
Jun 10 2011, 22:09
Poruka
|
|
|
Ok, znaci jednog dana ce i Nemci poznati po brzim autoputevima imati ogranicenje na svima a kako ce se to resiti kod nas? Ja sam 2009. video Audi na losem lokalnom putu koji je isao preko 200 Km/h, bio je toliko nestabilan da odma vidis kako moderna tehnologija ne moze nista protiv losih kolovoza, taj put nije da ides 60 na sat a ne koliko je taj kreten isao.
|
|
|
|
|
Jun 10 2011, 22:19
Poruka
|
|
|
Ma za nas nema zime bre. Mi smo stoka i izdrazcemo sve
|
|
|
|
|
Jun 10 2011, 22:26
Poruka
|
|
|
Mi smo golema stoka, kao narod, takva nam je i kultura u saobracaju!
Samo ovde moze da ti se desi, ako pretices na autoputu i ides 130 na sat, da ti se neki Miloje nabije iza tebe i da ti blenduje, da pozuris sa preticanjem... Inace ako je to maksimum tvog auta, on ce da pocne i da svira... Da zakljucim, ti ides 10 preko ogranicenja on ide 50 preko ogranicenja i jos se kurci jer se njemu zuri i ne moze da te preskoci, sto si ti poceo da pretices bash u tom momentu kad si ga video na kilometar i po u retrovizoru... Stoka smo bili, sada smo, i stoka cemo uvek biti! U Nemackoj koju sada pominjete, kazna za blendovanje na autoputu je 700e (informacija iz prve ruke)... Nek ode neki seljak odavde pa ce da se lepo provede. Ionako smo se trudili godinama da srozavamo "ugled" u svetu, pa nas svi znaju kao prljave, bahate, nekulturne... Cast izuzetcima! |
|
|
|
|
Jun 10 2011, 22:30
Poruka
|
|
|
Zajebana je ovo tema, realno gledano. Ali mislim da sve u svemu, šta god kod nas da dođe, to se na kraju pretvori u skrnavljenje ili u iživljavanje ( mislim na sprovođenje određenog zakona i sl.) jer balkanska policija je nešto što treba da ima posebnu kategoriju prilikom klasifikacije eventualnog zatvorskog boravka. ( ono tipa : ubice, silovatelji, balkanska policija). Jer su to takvi mangupi i bitange, da ih generalizujem - ALI SVE ! Niko od njih ne zaslužuje da nosi kapu i državni simbol na grudima, jer su samo sramota za državu.
Tako da - realno - pridružujem se Che-u kada je u pitanju zajebancija oko speed driving-a ali i govorim kako je ovo sve uzalud što se radi - jer sistem je totalno u ''out''-u i nastaće pičvajz offtopik A i jebalo ih ovoliko ograničenje. prošla su vremena tristaća, peglica i sl. Tehnologija ide naprijed.Trebalo bi se malo osavremeniti. Ako nekoga udariš i sa 30 km/h - vrlo vjerovatno je da ćeš ga ubiti, tako da vozio 30 ili 60 - male su šanse da će preživjet'. Tako da tipujem na 60 km/h |
|
|
|
|
Jun 10 2011, 22:34
Poruka
|
|
|
A i jebalo ih ovoliko ograničenje. prošla su vremena tristaća, peglica i sl. Tehnologija ide naprijed.Trebalo bi se malo osavremeniti. Ako nekoga udariš i sa 30 km/h - vrlo vjerovatno je da ćeš ga ubiti, tako da vozio 30 ili 60 - male su šanse da će preživjet'. Tako da tipujem na 60 km/h Po toj teoriji onda i 250 na magistralnom putu, na kojem je ogranicenje 80 je opravdano... Ako nekog ubijes sa 80 ubicesh ga sa 250 i to jos brze, nece da se muci... Tako nekako... Inace bash ovaj slucaj je bio kod Krusevca, ka Trsteniku, covek sa BMW serijom 7 se sa 240 km/h zakucao direkt u neko sklopocalo sa ciganima muzicarima, nabio ih u gepek i ubio na licu mesta (4 coveka). Oni u BMW-u prosli sa laksim povredama... Divljastvo! izvinjavam se autoru na offtopicu ali mislim da ova uzajamna edukacija moze da pomogne u stanju na putevima |
|
|
|
|
Jun 10 2011, 23:08
Poruka
|
|
|
Aj nek mi neko objasni kako je npr. u Višnjičkoj ulici u BG koja ima 4 trake i sa naseljem (koga čine propale fabrike i prodavnice farbe i delova za auto) ograničenje od 40-50km/h opravdano
|
|
|
|
|
Jun 10 2011, 23:13
Poruka
|
|
|
^^Ma jok.. zato i jesmo u caskanju...
Mislim, cemu onda u opste vozila koja mogu da idu 250? Ajmo onda standard i nema niko preko 80 da moze da vozi jer auto ne moze preko.. Svi auti isti, ni jedan ne moze preko 80 i to je to... Ili jos bolje, kao sto su Japanci uradili sa novim Nissanom GTR, ima blokadu nekih 150-180 valjda (a moze 300+ da ide) ali kad dodjes na stazu auto automatski prepozna po gps poziciji i skine blokadu... Mislim, realno, ako nemas pistolj onda je vozacka najblizi nacin da ubijes nekog. Ali stvarno smatram da je velika razlika izmedju ljudi koji imaju pistolj i ubica... Po meni, ne treba kaznjavati svakog ko vozi 2km preko dozvoljenog, pre isti treba da zna da ako tako vozi i ako napravi njesra da mi se lose pise, tako bi pazili... Ja se zentam nevidjeno od toga da nekog zveknem.. jer su mene pokosili par puta i znam sta je to... Mislim, koliko je taj neko dobio zatvora za 4 mrtva? Kontam jedno 5 godina uslovno. A u americi, probaj da vozis i nekoga unesrecis, jos ako si pijan, caaao... Ovde par godina. Tamo si sine na dozivotnoj automatski. |
|
|
|
|
Jun 10 2011, 23:23
Poruka
|
|
|
necemo da licitiramo o godinama i zivotima, reci cu ti samo da si jako blizu prave brojke...
Cemu vozila koja idu toliko? Pa vozila su danas statusni simboli, simboli moci, i kod nas simboli seljastva! Slazem se da nisu opravdane kazne za 52 km/h, to su ciste gluposti, cak u mnogim matorijim kolima brzinometri i grese do nekih 5-10 km/h... Ja realno kad vozim, maksimalno se trudim da idem 10km/h preko ogranicenja, i to bash u ovim slucajevima o kojima prica Milos a ima ih mali milion po ovoj drzavi... Nije mi jasno da tabla koja oznacava teritoriju grada bude i tabla za ogranicenje brzine na 50km/h... Ne moze isto biti pored obdanista i pored industrijske zone, ali ima slucajeva kada je isto... Mozda ih mrzi da prave znakove, mozda im je skupo, ko zna... edit. sto se tice ovog pazenja, pazim i ja, druge bar 4 puta vise nego sebe, ali nekad ni to nije dovoljno! Evo situacije: vozim pre nekih 15ak dana kroz jedno Vojvodjansko selo, magistrala, sa obe strane po pola metra, obelezene biciklisticke staze. Vozim svojom trakom, vidim ispred sebe na nekih 100m babu na biciklu, leluja malo, i ne ide po sredini biciklisticke trake nego ide po liniji koja granici nju i kolovoz! Nasuprot mi ne ide niko, vec mi je levi tocak na isprekidanoj liniji, spremam se da je obidjem... Kad sam dosao na nekih 20ak metara iza nje, jos malo se povucem u susednu traku, znaci bio sam na nekih metar metar i po od nje, sa strane, ali avaj baba koci, i posto vozi muski bicikl prebacuje desnu nogu, pravi neki okret kao u baletu na jednoj pedali, okrece se za 180 stepeni, i spusta se na sred puta okrenuta licem prema meni. Sreca pa sam vec dovoljno otisao levo, cimnem jos malo volan i prodjem je, a ona me gleda u fazonu: Boze? I onda dodjem kuci i zamislim se, sta da sam isao svojom trakom sto je i normalno, jer je ta magistrala napravljena, da mogu da prodju dva vozila i dva bicikla u isto vreme... Sta da nisam mogao levo da idem, da sam imao kola u susret, nasadila bi mi se na auto, a po nasim zakonima ja ni kriv ni duzan u zavor makar dve godine... Nije mi jasno kako ti ljudi ne sedaju na bicikl dok ne napune neke kriticne godine 50-60 i onda svi okrecu pedale... Ja bih to zabranio, ili bi bar uveo neke lekarske preglede... Nenormalno mi je da covek kojem je ostalo jos 2 godine zivota ubogalji dete od 20 godina, i uzme mu 10 najlepsih godina zivota, koje zbog starca moraju da se odleze u zatvoru! |
|
|
|
|
Jun 10 2011, 23:39
Poruka
|
|
|
A da ne pricam, recimo, ako si citao novi zakon, primetices da recimo sve sto ti ne mozes (recimo zatamljena stakla, sto po meni veze nema sa zivotom sto to ne moze, voznja preko ogranicenja itd..) mogu "vozila pod pratnjim". Odnosno neki tamo majmuni i gorile, sto mi se redovno u Zemunu dogadja, zalepe mi se za auto u glavnoj ulici i krenu da sviraju da im se sklonim, jednom sam cak morao na ivicnjak da se popnem da bi prosli jer im se digao... Mogu da se kladim da imaju vazna neka posla uvek... Plus sto recimo u odnosu na prethodni zakon sada mogu da preseku kolonu pesaka na pesackom... Aloo, pa cekaj, ja sam marva znaci i moram da placam sve sta mi kazu a oni su bogom dani... U Svajcarskoj se recimo gradonacelnik vozi u Opelu (nekom malom) ili cak u gratskom prevozu (!) a ovde se svaki maleni buljas vozi van zakona.. I na koga ja da se ugledam bre ovde...
Ima da stavim tablice da mogu da prevrnem i ima da se vozim kao oni bre... (salim se ja malo..) |
|
|
|
|
Jun 10 2011, 23:44
Poruka
|
|
|
Pa pazite ovako. Kad krenete sa mog brda ka BelomGradu na 3 mesta na tih 200njak kilometara je ogranichenje preko 70km/h. WTF. Dobro, hajde, ali zashto je to tako? Pa prvo, ako i naidje pravina na magistrali neko je sagradio kucu pored puta, 10ak metara, doshao drugi baja i sagradio josh jednu i eto ti naselje. A onda je neko propisao da je ogranichenje kroz naseljeno mesto 50km/h. E sad, neko ce da kaze, a ona mesta gde nema kuca? E na tim mestima je put pravio Tito i njegova klika i nije bilo lepo da akcijashi kopaju tunele jer se ne vidi kako se akcijashi. A zashto neprave sada tunele? Pa i da hoce ne mogu, jer dok se ugradi njih 20 pojedoshe 3 tunela ne 1 (znate kako ide, kuvarica, sekretarica, pomocnik, direktor, ministar, preshjednik...). I onda kroz Kablar idete 50-60 jer ako idete vishe mozete da izginete kao one jadne zene shto ih kamion pokosio u bus-u.
I tako do BelogGrada imate 30ak kilometara gde mozete da se razmashete malo ali ne lezi vraze, tu ce vas u 99% sluchajeva dochekati Plavi Drugari da vas obaveste da je ogranichenje 70 a vi eto, letite 90 (ne daj Boze 100 jer ode dozvola). I tako da na ograde pored puta u naseljenom mestu zaboravite, na tunele zaboravite, na autoput zaboravite. Zaboravite i na tu tehniku koja je uznapredovala, jer, budi mangup pa dodji u Alin Potok sa laptopom i nadji WiFi spot. Zajebi ti to sve, ovde je josh uvek srednji vek. I tachka. I zashto nam je tako? Zvizdi li iko, udara li u sherpe, sheta li? Jok braticu, ja to ne video vec deceniju. Znachi svima je dobro,lepo & fino i zashto ishta da se menja? |
|
|
|
|
Jun 10 2011, 23:47
Poruka
|
|
|
Sto se tice tih munja, cak i mi iz unutrasnjosti znamo kako Ivica Dacic pusta kisu po Beogradu, i kako se vozi kolonama vozila od tacke A do tacke B... Ne postoje tu ni Gazela, ni Mostarska petlja, ni autokomanda ni nista, sve staje...
Inace bio sam svedok situacije kad je premijer Srbije iz 2003. Zoran Zivkovic isao autoputem za Nis, kolona 8 vozila 220, rotacija, svi ostali u zaustavnu jer je njemu u Nisu skuvana kafa koja ne sme da se ohladi Mada vracamo se na onu pricu, kakva nam je drzava, takvo je i sve, pa u neku ruku i saobracaj! Mozemo mi da budemo pesimiste i mracnjaci, ali tako je, to je realno stanje... Mnoge stvari mi ovde nisu jasne i nikada mi nece biti, ali nista ne mogu da promenim, mogu samo da gledam, jos malo, posle krecem da plivam uzvodno uz Dunav, pa dokle stignem |
|
|
|
|
Jun 10 2011, 23:52
Poruka
|
|
|
Hajd' da razumem da premijer kasni na kafu, ali kad naidjete na putu na besnog sekretara/pomocnika nekog ministra, e ti su vam najzajebaniji. Tu na delu vidite chisti bes. I jaka su mi svi oni m**a, da su neki mangupi imali bi za helikopter (eh shto li ih podsecam i dajem ideje za nove talove...)
|
|
|
|
|
Jun 10 2011, 23:57
Poruka
|
|
|
ajd sto njih podsecash, nego njih kopira estradni kremTM, ne znam samo hoce li dozvoliti sa narukvicama u helikopter, moze li to da se dobije uz jos neku doplatu, eventualno cetvrtu ratu, ako dobro krene album da se prodaje...
Ovo sto si naglasio o promenama, ne bih da zalazim u domen politike, ali kako si ga formulisao moracu, makar indirektno... Skoro se i ja zapittah, ok narodu nije dobro i logicno je da bude nekih promena... Kad malo bolje sagledam te promene place mi se! Shvatih da narod na svakim izborima glasa za manje zlo... Ja znam da cu sad da odem i da glasam za moju kevu uz obrazlozenje da pravi najbolju musaku |
|
|
|
|
Jun 11 2011, 12:02
Poruka
|
|
|
Juce isao od KG ka Mrcajevcima, i ponovo (a tu su negde cesto dezurni, kilometar gore-dole) dezuraju na Bumbarevom brdu, ono kao tu ima neka skolica u naselju ili sta vec, pa stoji znak 40, a oni se parkirali 150-200m posle znaka, lep pravac i samo cekaju koga ce da upecaju. I to iz pravca KG ceka novi dzip, a iz suprotnog punto.
I interesantno je da cim vozila izadju na pravac, svi idu 40 kao programirani, tako da jedno pola sata (koliko sam se muvao na jedno 200m od njih, gde sam se parkirao) nisu mogli nikoga da uhvate, pa su se na kraju izgleda pokupili i otisli na neku bolju lokaciju. A pesaka nema nigde, valjda petak popodne pa ljudi otisli ili u kupovinu ili ili negde drugde, ili dremaju posle posla, dece nema nigde, dakle kao da je napusteno naselje!!! I oni nasli da pecaju ljude za prekoracenje, kao oni tu ugrozavaju bezbednost! A kad su stvarno guzve i kad na 100 vozila jedno u kome sedi neki manijak moze da napravi karambol, njih nema nigde! Inace, tu najvise vole da cekaju one iz pravca Mrcajevaca na onoj nizbrdici ka jezeru, gde se prakticno vidi isprekidana linija (a stara je bila puna i potpuno izbledela), ali je 200m pre toga znak za zabranjeno preticanje. I ljudi kojima se 'zuri' krenu tu pre nizbrdice da preticu (i da nema znaka, rizicno je jer je iza nizbrdica i nema se dobar pregled da li ima neko iz suprotnog smera) i cim krenu nizbrdo nalete pravo na njih. A za to vole da pisu prijavu vise nego za prekoracenje brzine, jer je za preticanje preko pune, pored lepih para, i 3 meseca zabrana - samim tim i veca verovatnoca da toga kasnije nahvataju ako bude vozio pod zabranom, jer 3 meseca nije bas kratak period. Ako je mesec dana i uglavnom vozi po gradu, moze da zna lokacije gde cekaju i da ih zaobilazi, mada svakako nije preporucljivo, ali kad se mora, mora se. Ali, brzina od 40 ili 50km/h ima smisla u gradu ili naselju kad su prodavnice na metar od ivicnjaka, kad ima puno parkiranih automobila iza kojih moze da se iznenada pojavi neki pesak i sl. Ali kad je sve pregledno, kao npr. na tom Bumbarevom brdu, ili npr. tamo u onom naselju pre Lipovackih suma (mislim da je Meljak), onda ta ogranicenja stvarno nemaju smisla, narocito kad nema velike guzve. Pa svako normalan ce da uspori kad vidi biciklistu i sl. a ima nekoga iz suprotnog smera. Oni koji nisu normalni, njih ni helikopterom nece moci da uhvate. |
|
|
|
|
Jun 11 2011, 17:20
Poruka
|
|
|
Ali, brzina od 40 ili 50km/h ima smisla u gradu ili naselju kad su prodavnice na metar od ivicnjaka, kad ima puno parkiranih automobila iza kojih moze da se iznenada pojavi neki pesak i sl. Ali kad je sve pregledno, kao npr. na tom Bumbarevom brdu, ili npr. tamo u onom naselju pre Lipovackih suma (mislim da je Meljak), onda ta ogranicenja stvarno nemaju smisla, narocito kad nema velike guzve. Pa svako normalan ce da uspori kad vidi biciklistu i sl. a ima nekoga iz suprotnog smera. Oni koji nisu normalni, njih ni helikopterom nece moci da uhvate. Zavisi sa koje strane ti je Lipovicka Suma :-) Anyway, Meljak -> Vranic -> Stepojevac, mozda ima 2-3 mesta na kojima je sigurno preticanje, ovo ostalo je igra na srecu. |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 03:55 |