Couple Pays $1200 for “the Worst Wedding Photos Ever” |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Couple Pays $1200 for “the Worst Wedding Photos Ever” |
May 2 2012, 23:06
Poruka
|
|
|
Nego, treba smisliti neko rešenje - npr. da fotkanje mogu da rade samo oni koji imaju agenciju, a da agenciju ne mogu da imaju oni koji su negde drugde zaposleni niti takvi mogu za neku agenciju da rade. Tako će biti manje onih koji će moći da fotkaju svadbe, a samim tim će i cena biti veća. Ma sigurno Evo npr ja imam posao , i hocu da fotkam sa strane. Ko ce i na koji nacin da mi zabrani da se pojavim sa fotoaparatom i da mladencima odradim fotke , i dostavim na disku I ko kaze da bi cena bila veca. Nasao bi se jedan baja koji bi spustio maksimalno cenu samo da svima otme posao. Tako to ide , cena ide dole dok ne udari dno isplativosti. Osim ako ne postoji kartel. Uzgred, i trend kupovine fotografija se smanjuje , jer koliko sam primetio svi nose svoje kompakte i fotkaju se sami , i uglavnom te fotke zavrse na FB ili gde vec, a ove kupljene u nekom albumu gde istrule. Tako da se sve svodi na to da li neko pre svega ima para za dobrog fotografa , i naravno da li taj neko uopste zeli prave kvalitetne fotke , ili standardni svadbarski kic. Jer lepota je u oku posmatraca. U ovom slucaju musterije. |
|
|
|
|
May 2 2012, 23:27
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 302 Datum reg.: 6-August 09 Lokacija: Novi Sad Član broj: 31,216 |
Fotografisao sam svadbe u desetak gradova u Srbiji i nigde nisam naisao na problem sa restoranom.... osim u bg-u gde mladenci resavaju problem, ponekad i bez dodatnih troskova... mislim da malo preterujete.
|
|
|
|
May 3 2012, 08:14
Poruka
|
|
|
shto je bash zanimljivo, jel'da? - mislim to da si nailazio na probleme bash u beogradu gde kafana krsi zakon tako sto uslovljava svoju uslugu nekom drugom uslugom. s druge strane ja sam bas nesto ubedjen da je neko bio i ispizdeo povodom tog klosarskog fazona, i onda se raspitao kod drzave "jel to moze tako" (ne moze) - i nishta se nije desilo. naravno. mo'shte malo pronjushkati ko/kako/gde - pa skontati da recimo ima drugara tu nekih svadbara kojima svakog meseca ostane para od svadbica za po jednu gajbu u gradu. e sad, dal' kad dodjesh do opcije 'imam puno para' nekako zakoni prestanu da vaze za tebe, il' ti porastu misichi i hrabrost, pa niko ne sme nishta da te pita - znaj ga. ali stvari ovde ostaju "as is". *bash me zanima da li je u interkontiju cecinu svadbu slikao hotelski fotograf, ili su mladenci rekli eventualno da imaju svog fotografa (imaju), i da li im je interkonti rekao, o.k. -ako necete naseg fotografa, nishta od svadbice a u nashoj maloj kafani
|
|
|
|
|
May 3 2012, 21:57
Poruka
|
|
|
Gazda nista ne gubi ako proba. Uvek ima varijanta da ako ne zele restoranskog fotografa moraju da plate evro ili dva po gostu cini mi se. Raznih prica sam se naslusao , a i licno prisustvovao. U prilog restoranima ide i to , da ako su iole kvalitetni , bukirani su nekoliko meseci unapred , pa se cesto poteze i to pitanje , odlucite se sad odmah, sutra vec nece biti termina
Sve je to dovelo da drugari sa parama imaju monopol na gomilu radnji , pa onda nase kolege bez para, inace jako talentovane , idu da rade za njih za 10-20 posto zarade , ili fiksno po svadbi , kako ko.. Ne kazem , uvek ima izuzetaka , i bice, ali upuceniji znaju ko su likovi sto drze pojedine restorane i gde se ko pita |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Tuesday 18. June 2013 - 22:32 |