Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

Master, Tehnoloske operacije

V
blervaldorf
poruka Apr 24 2012, 09:42
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 24-April 12
Član broj: 47,510

Da li neko moze da mi pomogne, pisem master rad iz projektovanja proizvodnih sistema stamparije bla, bla.. Uglavnom, ljudi u doticnoj stampariji su malo slbl i svaki put mi nesto drugacije kazu, da kazem otaljavaju i vise ne znam da li je ista sto su mi rekli dobro pa ako se neko dobro razume ako moze da mi pomogne bilo bi super.

Imam tehnoloske postupke za 3 proizvoda koja radim i zanima me da li su uopste dobri, treba mi tacan redosled operacija za svaki i da li su operacije dobre, da nije neka fisak ili negde neka fali? Ponavljam, svaki put mi nekako drugacije kazu i stalno su u frci i vise ne znam ni sta znam ni sta ne znam.

KNJIGA
1.Priprema za stampu
2. Snimanje ploca
3.Priprema hartije
4.Stampanje
5.Savijanje
6.Sakupljanje
7. Stampa korica
8.Plastifikacija korica
9. Bigovanje rikni i ukrasni big
10.Lepljenje knjiznog bloka i korica
11. Obrezivanje
12. Pakovanje

KUTIJA
1.Priprema
2.Snimanje ploca
3.Priprema hartije
4.Stampa
5.Stancovanje
6.Raskidanje
7.Lepljenje
8.Pakovanje

KESA
1.Priprema
2.Snimanje ploca
3.Priprema hartije
4.Stampa
5.Plastifikacija
6.Stancovanje
7.Lepljenje
8.Busenje rupa za gajtane
9.Uvlacenje gajtana
10. Pakovanje
Go to the top of the page

+Quote Post
Avet
poruka Apr 30 2012, 13:14
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 14-February 08
Član broj: 19,150

To ti je to u principu, a ako nešto i omašiš, neće Ilija da primeti. biggrin.gif

Jedino kod knjige, u zavisnosti od tiraža, da isprojektuješ 2 ofseta, na jednom se štampa knjižni blok (B2 ofset), a na drugom korice (ako je manji tiraž, može i B3 ofset). Mada, čak i da radiš na jednom ofsetu, ja bih lično prvo odštampao i blok i korice, pa onda išao na doradu. Tj. neke operacije će ti se uvek preklapati, npr. dok se savija knjižni blok, štampaju se korice, tako smanjuješ vreme izrade. I još jedna stvar, ima pony bindera za koje nije potrebno bigovanje korica, već to oni rade sami, tako da imaš neku fleksibilnost pri izradi projekta, ako ti za nešto treba manje/više vremena (u prevodu: možeš da nameštaš rezultat biggrin.gif ).

+Quote Post
blervaldorf
poruka May 11 2012, 10:24
Poruka #3

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 24-April 12
Član broj: 47,510

Ako Ilija nece primetiti onda super, samo da ne primeti ni ostatak komisije biggrin.gif Hvala puno, mnogo si pomogao, sada mogu konacno sa sigurnoscu da nastavim. Knjiga mi je najvise izazivala sumnju ali cu iskoristiti tvoje savete oko korica smile.gif

+Quote Post
Avet
poruka May 11 2012, 10:51
Poruka #4

Grupa: Članovi
Datum reg.: 14-February 08
Član broj: 19,150

CITAT (blervaldorf @ May 11 2012, 11:24) *
Ako Ilija nece primetiti onda super, samo da ne primeti ni ostatak komisije biggrin.gif

Neće Ilija da primeti, sigurno, mi smo nameštali podatke na seminarskom kako smo hteli, sve u cilju postizanja pravog rezultata. A ostatak komisije ti je Novaković, tek on neće znati o čemu se radi. Kod njega se samo pripremi da na odbrani dobiješ jedno od njegovih čuvenih konfuznih dvosmislenih pitanja. Samo nemoj da ćutiš i kažeš ne znam, tu si se odmah pokopao, na svako pitanje moraš imati nekakav odgovor kakav god on bio, a što konfuzniji odgovor daš na konfuzno pitanje, to bolje. wink.gif

CITAT (blervaldorf @ May 11 2012, 11:24) *
Hvala puno, mnogo si pomogao, sada mogu konacno sa sigurnoscu da nastavim. Knjiga mi je najvise izazivala sumnju ali cu iskoristiti tvoje savete oko korica smile.gif

Nije frka, imaš tu dosta fleksibilnosti, pa možeš da nameštaš spram rezultata koji ti treba, pošto kod knjige imaš dosta preklapanja operacija, kao što već rekoh, npr. knjižni blok se savija dok se štampaju korice, pa se sakuplja dok se korice plastificiraju i sl. Naravno, vremena nisu ista, ali se operacije preklapaju. Koliko se sećam, poenta je da se te operacije završe u istom momentu, kako bi i korice i blok mogli na pony binder.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Tuesday 21. May 2013 - 13:32

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.