Sta mislite o ovoj fotografiji? |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Sta mislite o ovoj fotografiji? |
Apr 15 2012, 11:40
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 201 Datum reg.: 12-August 07 Član broj: 13,231 |
Ovo nije moja slika; naisala sam na nju dok sam bila na Flickr.
http://www.flickr.com/photos/neil1523/5512081305/page4/ Na prvi pogled je izgledala bozanstveno, ali kad sam je malo bolje pogledala, uocila sam da su dva labuda potpuno simetricna, i mislim da je jedan od njih "fotoshopovan" u fotografiju. Priroda ne moze biti toliko savrsena. Pa cak da su ovo dvoje jednojajcani blizanci, desilo bi se da bi jednom neko pero negde odstupalo, ili slicno. Kao sto vidite po komentarima na toj stranici, svi misle da je ovo cista, neizmanipulisana slika. Sta vi mislite? |
|
|
|
Apr 15 2012, 11:58
Poruka
|
|
|
I ja mislim da je ovakva izvorna. Ako je neko pero i virilo, autor je mogao da ga ukloni. Refleksije i koncentricni krugovi na povrsini vode su prilicno uverljivi. Mislim da nije stvar u savrsenstvu prirode, vec u dobrom trenutku.
Naravno, fotografija je obradjena, obojena ovim tonovima, mozda je negde radjen i liquify na labudovima da bi bili sto slicniji, ali, to nije neprihvatljiva manipulacija. |
|
|
|
|
Apr 15 2012, 19:23
Poruka
|
|
|
Ne znam bas, levi ima obrub od svetla na glavi iako ga desni zaklanja u tom delu, zatim imaju idenicno osvetljene repove, na vratu imaju cuperak na istom mestu...
Takodje levi ima ispod repa par piksela drecavo narandzaste boje, kao da nije do kraja izrezan klon s desne strane (a te drecave nema nigde iza njega vec je u tom delu suptilnija nijansa). Kao vrhunac ne poklapaju se krugovi na vodi, izmedju njih blize nama. |
|
|
|
|
Apr 15 2012, 20:18
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 190 Datum reg.: 5-March 12 Lokacija: Beograd Član broj: 47,042 |
Kao vrhunac ne poklapaju se krugovi na vodi, izmedju njih blize nama.
[/quote] Upravo to gledam i ja /pozdravio ih Sljivo/. |
|
|
|
Apr 15 2012, 21:29
Poruka
|
|
|
Montaža ko vrata....
Naravno postajala su dva labuda u vodi, ali gornji deo tela i njihovi vratovi su identični... Što je najgore, nije se potrudio da mu ne bude ista refleksija u vodi u delu oko vrata, vidi se isti simetrična kloniranja prljavštine u vodi.....maaa jasno ko dan, da ne želim više ni da trošim vreme na ovo.... |
|
|
|
|
Apr 15 2012, 22:40
Poruka
|
|
|
Đole, smiri se, sve je u redu. Ne mora nikoga nikoga da tuče.
|
|
|
|
|
Apr 15 2012, 22:55
Poruka
|
|
|
Montaža, al da se malo potrudio... prošla bi...
|
|
|
|
|
Apr 16 2012, 00:15
Poruka
|
|
|
Prolazi tamo gde je hteo da prodje
|
|
|
|
|
Apr 16 2012, 00:32
Poruka
|
|
|
a tamo prolazi siguran budi... jamislim da sigurno ima jedno sedamstomilionadvestahiljadamilijardisedamsto vrhlajkova
|
|
|
|
|
Apr 16 2012, 15:54
Poruka
|
|
|
Ili je montaža ili su dva gej labuda. Treće nema. Kolege ptičari bi to trebali bolje da znaju od mene, ali ženski labud bi valjda trebao da je malo sitniji (ovi su pa skoro iste konstitucije) i da ima malo manji nabor iznad kljuna.
|
|
|
|
|
Apr 17 2012, 06:54
Poruka
|
|
|
Pa jes ovo sto djole_ rece, mada mislim da je stvarno tesko proceniti velicinu grbe na osnovu te fotke i ugla snimanja, a sto se velicine tice, pa jako su slicni muzjak i zenka.. jes ona malo sitnija al ni to se bas ne moze proceniti na fotki, cak i uzivo je razlika u velicini minimalna.
Teoretski moze biti montaza mada labudovi u vreme parenja/udvaranja cesto prave ovo srce sa glavama pa samo treba "burstovati" i nahvatati pravi momenat. |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 19:59 |