Svijet oko nas, 3 vidjenja |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Svijet oko nas, 3 vidjenja |
May 23 2006, 12:13
Poruka
|
|
|
|
|
May 23 2006, 14:12
Poruka
|
|
|
treca, boje koje udaraju pravo u glavu, na pozitivan nacin.
i kompozicija, i svetlo, sve. |
|
|
|
|
May 23 2006, 14:14
Poruka
|
|
|
ha! odlichno...
e ovaj alien na trecjoj me odushevljava... ja sam ga imao u jednom postu, ali nazhalost ne sa ovoliko detalja... prelepo... mozhda je trebalo da se postavish nekako 'paralelno' sa telima insekata tako da budu potpuno oshtri, ili da im blizha (vidljiva) polovina njihovih tela bude oshtra... u stvari, ovo bi najvishe odgovaralo prvoj slici, tu je shteta shto ceo skakavac nije oshtar... preostale dve imaju takvu kompoziciju koja opravdava fokus na odredjenim delovima... josh samo kad bi mogao da ubedish insekte da miruju dok se ti namestish kako ti je najzgodnije... |
|
|
|
|
May 23 2006, 14:26
Poruka
|
|
|
Stefano, ovo je bolesno koliko dobre fotke pravis, znaci cim vidim tvoj nick znam da ce biti nesto mnoogo dobro.
Ovde mi se najmanje svidja (glupo je reci da mi se ne svidja, kad mi se sve svidjaju) druga, veoma je mali deo u fokusu, a i ne mogu da provalim sta je ovo. Pozdrav i cestitke, sta reci svaka cast. |
|
|
|
|
May 23 2006, 14:48
Poruka
|
|
|
CITAT (crnamrlja @ May 23 2006, 14:12) Hvala puno Treca fotka je jedna od rijetkih macroa koje se moze obraditi s tonemapingom. Dakle obradio sam je CITAT (sergej @ May 23 2006, 14:14) ha! odlichno... e ovaj alien na trecjoj me odushevljava... ja sam ga imao u jednom postu, ali nazhalost ne sa ovoliko detalja... prelepo... mozhda je trebalo da se postavish nekako 'paralelno' sa telima insekata tako da budu potpuno oshtri, ili da im blizha (vidljiva) polovina njihovih tela bude oshtra... u stvari, ovo bi najvishe odgovaralo prvoj slici, tu je shteta shto ceo skakavac nije oshtar... preostale dve imaju takvu kompoziciju koja opravdava fokus na odredjenim delovima... josh samo kad bi mogao da ubedish insekte da miruju dok se ti namestish kako ti je najzgodnije... Hvala ti Gledam ti ja vec dugo radove majstora macro fotografije i gledajuci njih pokusavam mojim fotkama dati nesto moje da ne budu kopije iako nekome koga to ne zanima sve izgledaju isto. Kod tih majstora je sve uvjek savrseno ostro pa sam i ja napravio puno takvih fotki i naravno bio njima zadovoljan, a jos draze mi je bilo cuti pozitivne komentare od ljudi. E sad, iako neke fotke i nisu ostre cijelom povrsinom kukca, one su na neki drugaciji nacin neobicne. Pokusao sam odstupiti od pravila i u fotografijama prenjeti ono kako ja dozivljavam, jednostavno se opustiti i dati da fotke pricaju neke svoje price. Mogao sam i na ovim fotkama teziti savrsenoj ostrini no to onda ne bi bio moj trenutni izrazaj. Jednostavno receno (da ne duljim) dosadilo mi biti savrsen i pustio sam masti na volju CITAT (Stefan032 @ May 23 2006, 14:26) Stefano, ovo je bolesno koliko dobre fotke pravis, znaci cim vidim tvoj nick znam da ce biti nesto mnoogo dobro. Ovde mi se najmanje svidja (glupo je reci da mi se ne svidja, kad mi se sve svidjaju) druga, veoma je mali deo u fokusu, a i ne mogu da provalim sta je ovo. Pozdrav i cestitke, sta reci svaka cast. Hvala Drago mi je cuti ovakve komentare. I na tebe se odnosi tekst napisan sergeju. Ovo na drugoj fotki je mrtva buba na vrhu neke slamke koju je sibao vjetar a ja glumio drugu slamku i lovio fokus u ritmu vjetra, eto to sam prenio i na fotku |
|
|
|
|
May 23 2006, 15:02
Poruka
|
|
|
ma da...
u principu, i ja volim kada deo insekta nestaje u blur-u... zato sam i rekao da bi potpuna oshtrina najvishe odgovarala samo prvoj fotografiji, zato shto su skakavac i travka na kojoj se nalazi veoma dobro odvojeni od prelepe i zamucjene zelene pozadine... to naravno nije zamerka, i ovako je mali deo skakavca van DOFa, ali mislim da bi u ovom sluchaju mnogo vishe doprinelo kvalitetu slike kada bi sve bilo oshtro... |
|
|
|
|
May 23 2006, 22:27
Poruka
|
|
|
U bre treca razvaljuje!Boje su strava a i bubac je lood
A dru ga mi je malko i nije,ako me razumesh |
|
|
|
|
May 24 2006, 00:25
Poruka
|
|
|
meni su prva i treca predivne.ni druga nije losa, ali pada u zasenak zbog ona dva lepotana
|
|
|
|
|
May 24 2006, 09:10
Poruka
|
|
|
CITAT (sergej @ May 23 2006, 15:02) ma da... u principu, i ja volim kada deo insekta nestaje u blur-u... zato sam i rekao da bi potpuna oshtrina najvishe odgovarala samo prvoj fotografiji, zato shto su skakavac i travka na kojoj se nalazi veoma dobro odvojeni od prelepe i zamucjene zelene pozadine... to naravno nije zamerka, i ovako je mali deo skakavca van DOFa, ali mislim da bi u ovom sluchaju mnogo vishe doprinelo kvalitetu slike kada bi sve bilo oshtro... Priznajem da si apsolutno u pravu za skakavca. Totalno je nepotreban ovaj mali zamuceni dio. Hvala na konstruktivnoj kritici CITAT (zmaku @ May 23 2006, 22:27) U bre treca razvaljuje!Boje su strava a i bubac je lood A dru ga mi je malko i nije,ako me razumesh Hvala ti Neka nit vodilja je bila "kad je vec mrtva buba ne treba joj ostra glava CITAT (bebece @ May 24 2006, 00:25) Hvala puno |
|
|
|
|
May 24 2006, 23:27
Poruka
|
|
|
Treća je pravi portret!
Sve pohvale! |
|
|
|
|
May 25 2006, 11:53
Poruka
|
|
|
|
|
Jun 3 2006, 23:36
Poruka
|
|
|
Meni pak 1f.vise lezi ...nekako mi je meksa i prijatnija za oko
Mada to ne baca u senku i druge dve2 koje su |
|
|
|
|
Jun 6 2006, 15:37
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 125 Datum reg.: 16-April 06 Lokacija: Kraljevo Član broj: 4,228 |
Druga dobra a za ostale pozadina mi se ne svidja!
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Tuesday 18. June 2013 - 08:05 |