Portret i problem 50mm 1.8, AF |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Portret i problem 50mm 1.8, AF |
Mar 9 2012, 14:41
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 2,355 Datum reg.: 23-January 10 Lokacija: Pozarevac Član broj: 34,025 |
ja sam imao 5 komada i svi su bili slicni manje vise mada vec od 2.8 je bilo mnogo bolje i uglavnom je problem bio ako je subjekt u fokusu bio dalje u kadru
|
|
|
|
Mar 9 2012, 15:43
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 293 Datum reg.: 12-November 10 Član broj: 38,790 |
Nisma ciljao oci, poseno ... Imam garanciju naravno kupljen je nov pre 20 ak dana !!!
|
|
|
|
Mar 9 2012, 21:34
Poruka
|
|
|
ja imam taj objektiv i vrlo sam zadovoljan, na 1,8 nije zmija, ali je dosta bolje od ovoga sto ti ti kacio. Ako sutra budem imao vremena, okacicu nesto. Ja bih onda pre rekao da imas los primerak, ili da je mene slucajno zapao dobar primerak. I mislim da ce se mnogo vise naci ljudi koji su zadovoljni ovim objektivom, nego onih koji ce reci da je posle kit objetkiva najlosiji napravljeni od strane canona...
|
|
|
|
|
Mar 9 2012, 22:12
Poruka
|
|
|
Fora je u tome sto je fokusirao, pa prekadrirao, pa je verovatno fokus malo pomeren, takodje, kada je smanjivao fotku, nije uradio unsharp mask...najbolje bi bilo kada bi imao nekog ko je bolji fotograf, pa da on lepo isproba objektiv, naravno na Nikolikom 1000d...
|
|
|
|
|
Mar 9 2012, 22:14
Poruka
|
|
|
mozda si snimao iz ruke, pa je stresheno sve generalno, poshto je ono gore mnogo pomutno. ili ti je naprosto objektiv kesurina, ili ima problem sa tim telom. ja imam ortakov canon 50/1.8 plastikanac onaj noviji, i teshko mi je da to priznam, odlican je objektiv shto se tiche oshtrine i kontrasta recimo. zapravo i ne znam kako uoshtrava, jer u principu uvek kad sam ga koristio uoshtravao sam ruchno.
|
|
|
|
|
Mar 10 2012, 08:53
Poruka
|
|
|
Nije Dr dzabe Dr
Ja imao jedan i prve fotke su mi bile slične, jednostavno IS te iskvari a da nisi ni svestan (barem mene), pa sam posle ušao u štos. Probaj sa stativom par komada |
|
|
|
|
Mar 10 2012, 10:46
Poruka
|
|
|
AF
![]() MF (na ekranu *10) ![]() Ovo su crop 100% ISO 200 1\160 1.8 |
|
|
|
Mar 10 2012, 11:29
Poruka
|
|
|
Cini mi se da ima mali front fokus, al nije nista strasno...verovatno se model pomerio posle fokusiranja, ili su se tebi pomerile ruke, pa je zato bila van fokusa...kazi joj bre da ti pozira, a ne da je hvatas u hodu
|
|
|
|
|
Mar 10 2012, 11:42
Poruka
|
|
|
ih bre doktore, pa ti bi valjda trebao da znas da stresenost i promasen fokus ne izgledaju bas isto, mislim nije prvi put da neko za slucaj promasenog fokusa navodi da je mozda stresenost, ali ja uglavnom vidim razliku izkedju ta dva. Da budem iskren, druga jeste malo stresena, ali je i omasen fokus, doduse malo. Na prvoj je evidentno da je samo fokus u pitanju.
Nego, da pitam postavljaca teme, rekao si da nisi gadjao oci, tj u prvom postu si napisao da si gadjao medju oci jel tako? Ako je tako onda je mozda samo to u pitanju, nikad ali nikad nemoj fokusirati na ravne jednobojne povrsine bez detalja i kontrasta. Izmedju ociju imas taman dovoljno cistog parceta koze da zbuni AF sistem. |
|
|
|
|
Mar 10 2012, 12:03
Poruka
|
|
|
Manjak koncentracije je znaci u pitanju a ne objektiv ako sam lepo razumeo
|
|
|
|
Mar 10 2012, 12:56
Poruka
|
|
|
Fokusiraj uvek na oko i to ono blize kameri...
|
|
|
|
|
Mar 10 2012, 15:28
Poruka
|
|
|
A da bitna stvar, ako je djeva hodala a ti koristio S-af onda je normalno da su stvari van fokusa... Za pokrete moras da koristis Servo Af... Sto se testa tice, ovo je sasvim dobra ostrina a taj nazovi Front fokus je maltene nepostojeci.... Iscimaj nekog da ti pozira, povedi racuna o ekspoziciji, barem 1/80 i udri...
|
|
|
|
|
Mar 10 2012, 15:37
Poruka
|
|
|
Meni je veliki problem bio kako preci sa zoom a na normalac. Jedva sam uspeo da ukapiram da za sire idem korak dalje i obratno, sada jos ka pocnem da dobijam ostre fotke i to je to
Jel su bolje fotke od fotografija macaka |
|
|
|
Mar 11 2012, 02:27
Poruka
|
|
|
Kazes tackica za fokus je bila tacno gde treba - medju ocima? Jel to znaci da si
a.) koristio gornju perifernu tacku b.) koristio centralnu tacku pa prekadrirao U oba slucaja mozes da omasis fokus ne samo na toj pedesetici, nego i sa bilo kojim drugim objektivom koji ima bar neku pristojnu blendu (kit nema pristojnu blendu npr). E sad, sta se desava. U upustvu aparata ti pise da se sa objektivima brzim od 2.8 koristi samo centralna tacka jer ostale nisu dovoljno pouzdane i rade tek od f5.6 1000D nije neki sampion po pitanju AF sistema. Pedesetica nije sampion u tacnosti fokusa. To u prevodu znaci da u rukama drzis rasklimatani kolt model 1911 koji i dalje ubiva bizona na 100m ali moze i da ti eksplorida u facu ako ga ne znaes u dusu. Po naski: Razdvoj fokus i okidac (fokus ide na zvezdicu). Drndni par puta zvezdicu da probas da isfokusiras objekat, ali stavi jedan prst ovlas na prednji element objektiva i oseti okretanje. Ono sto te zanima je da li se prsten sa svakim narednim pritiskom na AF taster pokrece i jos vaznije, da li se zaustavlja na istom mestu. Obicno nakon par pritisaka, fokus se ugnjezdi tamo 'di oces, uz naravno pokosu psovku. Al' zato dobijes ostru fotku. Takodje, AF sistem ne voli preterano fokusiranje u kontrasvetlu.... cisto da imas na umu. Dakle - cak i moja pedesetica kojoj je 2x ispadao prednji element (big dil, vratis zabice na mesto i vozi dalje), vidno je ostriji od ovoga, cak i na petardi. Dakle (br.2) 50mm 1.8 je opasno dobar objektiv ali kao i svi rudimentarni oblici elektro-mehanike, trazi upotrebu stosova i maksimum angazmana fotografa da bi se dobio rezultat. Al zato kad zabode - reze kao katana. Aj ti provezbaj to jos malo pa javi... moz biti da je sa telom i objektivom sve u redu al; da nije sve u redu s fotografom |
|
|
|
|
Mar 19 2012, 16:36
Poruka
|
|
|
I , jeli bio popravni ?
|
|
|
|
|
Mar 19 2012, 19:40
Poruka
|
|
|
i mene zanimaju rezultati
|
|
|
|
|
Apr 9 2012, 18:43
Poruka
|
|
|
![]() ![]() Malo je bolje tu i tamo |
|
|
|
Apr 11 2012, 10:27
Poruka
|
|
|
Ja sam mislio da kad predjem na 5D mk1 da uzmem 50mm 1.4 i 100mm 2.8 macro. Sad kad cujem sta misle ljudi o 50mm 1.4 sad se sjezim...
Jel sam se istripovao ili? Kako 50mm 1.8 radi na 5D? |
|
|
|
|
Apr 11 2012, 11:28
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 2,355 Datum reg.: 23-January 10 Lokacija: Pozarevac Član broj: 34,025 |
na manuelno radi full
|
|
|
|
Apr 11 2012, 12:42
Poruka
|
|
|
Malo je bolje tu i tamo Meni i dalje ovo nije ostro. Lici na back/front fokus, ili si ti lose fokusirao. Meni na crop senzoru 50-ica radi mnogo bolje. Doduse, radim iskljucivo centralnom fokusnom tackom. Zasto lepo ne skines sa neta neki od paterna za proveru fokusa (Fokus test) i lepo znas na cemu si. |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Tuesday 21. May 2013 - 15:45 |