OS X - razni utility programi, Predlozi i saveti |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
OS X - razni utility programi, Predlozi i saveti |
Mar 23 2008, 19:43
Poruka
|
|
|
Za Gremu...
http://www.elitesecurity.org/f89-Macintosh www.mackorisnik.com www.mac.cg.yu To su domaći. Od stranih imaš TUAW, macosxhints i druge, ali ovih nekoliko bi treblo da ti zadovolji želju za informacijama Na PP za nešto drugačije |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 19:45
Poruka
|
|
|
Mrzi me da tražim a kapiram da ima još ljudi kojima će biti korisno... da se preslišamo sa linkovima mac:MUST_be_favorites. Ja sam povratnik na Mac, al sam ispao iz tokova pa mi treba 3-4-5 odabranih i pouzdanih portala, sajtova, blogova i sl... čisto kao izvor dnevne/nedjeljne doze informacija novotarija i softwarea. Naravno liše oficijelne apple.com/downloads sekcije koja mi je do sada sasvim OK bila... Ako si na Leopardu i koristiš Mail, File > Add RSS Feeds, i tu ćeš naći krdo korisnih Mac linkova. Osim toga, preporuke: MacOSXHints FreeMacWare MacSerbia Jabučnjak MacKorisnik TheXLab (malo outdated ali sa vrlo korisnim bazičnim informacijama). MacOSRumors itd itd, videću još neke. |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 19:47
Poruka
|
|
|
Blagodarim...
eh, da, i mi u CG smo prije neki dan dobili iMontenegro NVO ... hahaha a vjerovatno uskoro i domaći forum i portal za korisnike lokalni reseler ima baš simpatično ime sa dva slova bb ali nebih da ga spominjem da ne bude da je reklama ... aahahah henrik, blagodarim također a RSS feed u mail klijentu radi posao... nego sam više mislio na neke... "nezavisne" i male blogove sa provjerenim i možda zakašnjelim ali ... pouzdanim informacijama. |
|
|
|
|
Mar 23 2008, 20:08
Poruka
|
|
|
^Pa taj iMontenegro je www.mac.cg.yu, a mali, nezavisan i dobar je hrvatski MacKorisnik
|
|
|
|
|
Mar 24 2008, 13:47
Poruka
|
|
|
Evo i malo za web developere.
Gremlin: ovi linkovi što sam nabacao su na taj neki fazon, a evo još 1 - UsingMac. |
|
|
|
|
Apr 8 2008, 15:47
Poruka
|
|
|
Dude osnova...QuickSilver(Mnogo dobar app za shortcutove) ,Chroma(Player) ,CandyBar(Iconice etc.) ,Unison (Download) mozda Azureus ali je spor... onda imash Adium za chat, Imash one audio dictate (ti prichash on pishe) kewl app...
Library...ako si pirat? Mada ti vetj imash dosta korisnih stvari na 10.5... a sada pitanje koji imash? Mozda pishe ovde negde mada me mrzi da gledam! E da imash i ono za thumbnailove posto PC images to MAC nije bash usavrsheno... To je otprilike to... ima ih josh ali sad se ne mogu setit... |
|
|
|
|
Apr 8 2008, 16:14
Poruka
|
|
|
1. Ne centriraj tekst u postu, teško je za čitanje.
2. Nemoj da te mrzi da čitaš temu od početka (generalno, važi za ceo forum), pošto si ponovio 90% preporučenih stvari. 3. MAC = Media Access Control. |
|
|
|
|
Jul 19 2008, 15:48
Poruka
|
|
|
sluchajno naleteh na odlichan freware alatic - http://www.omnidea.it/en/software/rulers/index.html
obavezno pogledajte video na gore prilozenom link da bi videli koliko ovo chudo moze da bude korisno. |
|
|
|
|
Jul 19 2008, 16:14
Poruka
|
|
|
Prosvetli me, gde ovo nalazi praktičnu primenu?
Ajde, ima ono šetanje screenshota, ali sam screenshot određenog dela se po defaultu može uraditi u OS X-u. A premeravanje može koristiti samo dizajnerima |
|
|
|
|
Jul 19 2008, 16:35
Poruka
|
|
|
|
|
Jul 23 2008, 21:55
Poruka
|
|
|
|
|
Jul 24 2008, 01:43
Poruka
|
|
|
Ali su tu i fotografi
|
|
|
|
|
Oct 27 2008, 00:09
Poruka
|
|
|
|
|
Oct 27 2008, 15:19
Poruka
|
|
|
čini mi se da niko nije pomenuo Disco... za rezanje diskova na brzaka, bez smarnaja sa Tosterom
|
|
|
|
|
Jul 15 2009, 16:48
Poruka
|
|
|
|
|
Jul 15 2009, 16:51
Poruka
|
|
|
^Ovo je samoubistvo za one kojima su verodostojne boje na ekranu prioritet
|
|
|
|
|
Jul 15 2009, 16:56
Poruka
|
|
|
a kad ne radim sa photo/grafikom.. oci se daleko manje umaraju, licni utisci |
|
|
|
|
Aug 27 2009, 17:30
Poruka
|
|
|
eno henrik tamo zaključao temu sw za fotografe.. pa moram ovde:
ko koristi flickr i os x... ovo je sjajna stvar: http://www.flickeryapp.com/ |
|
|
|
|
Aug 27 2009, 19:55
Poruka
|
|
|
|
|
Aug 27 2009, 20:07
Poruka
|
|
|
Ja nekad koristio od tog aitora samo OnyX, a više ni to
Mislim da Deeper ima sličnu funkcionalnost kao i SuperDocker http://www.superdocker.com/ |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Sunday 19. May 2013 - 01:31 |