Portret i problem 50mm 1.8, AF |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Portret i problem 50mm 1.8, AF |
Apr 11 2012, 13:24
Poruka
|
|
|
Proveravao je on fokus i pogadja otprilike gde treba....nego sve fotka u pokretu, pa nije bas najostrije
|
|
|
|
|
Apr 11 2012, 14:43
Poruka
|
|
|
Pa koristi AI servo kad to radis.
menis e cini daje ostra dovoljno, samo ti treba malo treninga jer je DOF jako plitak pa se svaki milimetar oseca |
|
|
|
|
Apr 11 2012, 15:47
Poruka
|
|
|
Ne valjaju ove dvije zadnje. Prva pogotovo. Fulio fokus totalno. Cini mi se da je na kosi negdje. Kao sto ti rekose gadjaj blize oko, mijenjaj AF tacke tako da koristis onu koja ti najbolje odgovara poziciji oka u odabranoj kompoziciji. Rekadriranje je osjetljivo na plitkim DoF-ovima.
|
|
|
|
|
Apr 12 2012, 00:59
Poruka
|
|
|
na manuelno radi full civi, pazi kad se prica da postoje i ljudi kojima 50ica radi i u AF modu.... Hybride, uzmi ali je probaj. Istina je da ima komada koji umeju da budu jogunasti ali zato se objetkiv i proba prilikom kupovine. Ako radi - radi za sve pare i jos bolje od toga. Ako ne radi, primetices vrlo brzo. Stotka radi pa radi. Sporiji fokus ali je zato ostra preko svake mere. Znam dosta ljudi koji je koriste u studiju kao (bjuti) portretno staklo. |
|
|
|
|
Apr 12 2012, 01:17
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 2,355 Datum reg.: 23-January 10 Lokacija: Pozarevac Član broj: 34,025 |
@ jo , prica se da postoje i sigme koje nabadaju fokus , mislim ja sam licno cuo.... al ja jos nisam video da 50 1.8 na 2npr od 5 puta 5 puta nabode fokus a imao sam 5 komada 3 nove i dve stare na 4 razlicita tela, ono nabode al ako cu da gledam u pasulj bolje da fokusiram rucno
|
|
|
|
Apr 12 2012, 08:43
Poruka
|
|
|
meni 50ica plastična ortakova na 5m2 radi sasvim pristojno koliko se sećam. - i kako-tako nabada fokus, a oštra je. doduše, bitan detlj, ja retko kad brojim pikselčiće, nego više onako gledam šta sam usnimio kad usnimim
e da, i mazohista sam životni po prirodi, tako da na snimanja u principu nosim stativ, ili makar monopod. mada, evo uslikao sam juče desetak slika iz ruke. mislim da ću jedno osam baciti. jbg. stariji čovek - ruke zanemoćale... |
|
|
|
|
Apr 12 2012, 10:27
Poruka
|
|
|
Aham, oke. Ubacila mi se sumnja jer sam procitao par nekih komentara za 50mm 1.4 koju na kraju mislim da cu uzeti. Oke je 1.4 ali ako je ona ostra na 2 ja sam prezadovoljan. Meni je cesto 2.8 na kropu do jaja a kamoli 2 na full-u.
|
|
|
|
|
Apr 12 2012, 10:35
Poruka
|
|
|
Nidzo prodas tog kenjona i uzmes panasonic gf2 i imas 100% ostre slike...trenutno 279 € sa sve kitom NOV!!!!
|
|
|
|
|
Apr 12 2012, 21:14
Poruka
|
|
|
@ jo , prica se da postoje i sigme koje nabadaju fokus , mislim ja sam licno cuo.... al ja jos nisam video da 50 1.8 na 2npr od 5 puta 5 puta nabode fokus a imao sam 5 komada 3 nove i dve stare na 4 razlicita tela, ono nabode al ako cu da gledam u pasulj bolje da fokusiram rucno Eo probas moju, sa sve vracenim prednjim elementom koji je ispao jednom prilikom? Gadja 5 od 5 ako ima dovoljno svetla i znas sta radis i koja su ti ogranicenja. Btw, mislim da smo pricali o 50 1.4 sto nije isto. Hybrid, pedesetica je dovoljno ostra za 30x20 i na 1.8 ako zabode fokus d'i treba a postoje nacini da se zna da li je zabola i pre pritiskanja dugmeta okidaca. |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 06:15 |