Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

2 - broj stranica V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic

Toner King, logo - WIP

V
iguana
poruka Mar 18 2007, 22:34
Poruka #1

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 17-January 05
Član broj: 37

Pre neki dan sam dobio od klijenta,chija se mala firma se bavi punjenjem i servisiranjem tonera za stampu, molbu da uradim logo ( i nalepnicu) koji ce da prati vec uradjenu flashu za njihove originalne boje kojim pune tonere, da bi zastitili svoj proizvod od falsifikovanja na neki nachin. Posto je font za logo vec odabran, nisam mogao da krenem u nekom modernom, "fensi" smeru, pa sam krenuo sa nekom tradicionalnijom asocijacijom na kralja, a da bude relativno prosta tako da se, pored klasichnog stampanog oblika na nalepnici, moze naci i kao odlivak na flashi ili chepu. Otuda i inspiracija u kartama, za ovu prvu ideju.

Da li vam se svidja, za pocetak?

Milos
Go to the top of the page

+Quote Post
the
poruka Mar 19 2007, 09:34
Poruka #2

određeni član

Datum reg.: 6-February 05
Član broj: 227

dobra ideja ali je mali problem što ako ne postoje ostale (poznate) boje, rgb detelina i sam logotip nisu baš očigledna asocijacija, bez obzira na poziciju deteline.
ne sumnjam da bi ovo na nalepnici dovoljno pojasnio dodatnim elementima ali mi i dalje nije jasno šta ti je za sada konkretna ideja oko logo-a. prikazati sve 4 boje? nisam ukapirao šta su ove 4 prikazane... varijacije ili komplet?

+Quote Post
lisa
poruka Mar 19 2007, 12:15
Poruka #3

Grupa: Članovi
Datum reg.: 16-February 05
Član broj: 287

Sto ne probas sa nekom krunom (onaj gadget king ili tako nesto, bilo je vec davno je bio odlican, a tada si stilizovao neku krunu koliko se secam)?

+Quote Post
iguana
poruka Mar 19 2007, 13:22
Poruka #4

Urednik

glupo mi je da opet radim foru sa krunom, jer ne volim da se ponavaljam, plus sam klijentu pokazao moje starije radove pa ce pomisliti da sam ga samo odradio iskoristivshi neku staru foru i malo je preoblichio.

+Quote Post
dorcolac
poruka Mar 19 2007, 14:08
Poruka #5

Datum reg.: 20-February 06
Član broj: 3,441

Jesi li razmisljao da asocijaciju sa kartama jos malo istaknes?
Nesto kao u ovom fazonu: Portfolio mog drugara Patrika

Cisto kao ideja za dalju razradu. Pozdrav.

+Quote Post
deyo
poruka Mar 19 2007, 17:00
Poruka #6

Datum reg.: 16-February 06
Član broj: 3,392

Mislim da je ideja dosta korektna i dobro odradjena. Ipak se radi o firmi koja puni tonere za stampace, a dobro je poznato da se toneri sastoje od CMYK boja tako da taj treci logo sa detenilom, je moj licni favorit, mada mi se bas pozicija deteline ne svidja, al opet OK.

CITAT (the @ Mar 19 2007, 09:34) *
... rgb detelina i sam logotip nisu baš očigledna asocijacija ...

Druze the ja te u potpunosti razumem. Kada bi detelina bila u RGB bojama mislim, stvarno ne bi bilo nikakve asocijacije, a posto je detelina u CMYK bojama mislim da je to sasvim OK.

Evo za one koji neznaju smile.gif pogledajte ovu dole slicicu wink.gif

+Quote Post
johnny.
poruka Mar 19 2007, 17:23
Poruka #7

Urednik

Datum reg.: 21-November 05
Član broj: 2,346

(OFFTOPIC) izvinjavam se svima, posebno iguani.

@deyo, neću da izigravam the-ovog advokata, ali mogao si to sve sa lepšim tonom da kažeš. Ako ništa drugo, bar zbog toga što je čovek stariji od tebe 14 godina. Na stranu što se pokazao radovima i što je u flash fazonu u zadnje vreme (na moju žalost, nedostaju mi njegovi GD radovi wink.gif ), pa verujem da je zbog toga RGB bio samo lapsus. Nisi morao da crtaš cmyk paletu. dry.gif

+Quote Post
iguana
poruka Mar 19 2007, 17:35
Poruka #8

Urednik

CITAT (the @ Mar 19 2007, 09:34) *
dobra ideja ali je mali problem što ako ne postoje ostale (poznate) boje, rgb detelina i sam logotip nisu baš očigledna asocijacija, bez obzira na poziciju deteline.
ne sumnjam da bi ovo na nalepnici dovoljno pojasnio dodatnim elementima ali mi i dalje nije jasno šta ti je za sada konkretna ideja oko logo-a. prikazati sve 4 boje? nisam ukapirao šta su ove 4 prikazane... varijacije ili komplet?

prikazane su varijacije jedne ideje, koja je:

kralj - jedna od asocijacija na rech kralja (pored klasichnih kruna itd) je i karta. Kralj moze biti herc, pik, karo, detelina. Sve te simbole sam postavio ispod slova K jer se tu nalaze i na samim kartama i kombinacija K-Simbol jer veoma asocijativna.Od svih ostalih simbola detelina je dobra jer je crne boje i u njena tri lista se mogu staviti oblici cijan, magente i zhute boje koje zajedno sa crnom chine spektar osnovnih boja koje koriste u stampi

+Quote Post
the
poruka Mar 19 2007, 20:01
Poruka #9

određeni član

Datum reg.: 6-February 05
Član broj: 227

dodatnu zabunu je uveo herc koga nema i koji je zamenjen drugom varijacijom trefa - ili ja gledam u drugu sliku?! nebitno...

ono što sam hteo da kažem je da kombinacija K-Simbol jeste veoma asocijativna samo u slučaju kada je simbol iz "poznate palete". u slučaju RGBK (hvala johnny, nije trebalo, bezveze je...) obojene deteline, verovatnoća da tref samo na osnovu odnosa sa K bude shvaćen kao tref, prilično opada. (zato sam i pitao da li su ovo varijacije ili komplet)

[edit]
@johnny
prestao sam sa GD pre dosta godina... izmorila me svaka od cmyk boja ponaosob smile.gif
radim samo ID x 2, tj. IDentity i InteractivDesign.

+Quote Post
iguana
poruka Mar 19 2007, 21:53
Poruka #10

Urednik

mali apdejt. Ovaj put dosta prostije ali i mozda banalnije, po meni

+Quote Post
iguana
poruka Mar 20 2007, 00:02
Poruka #11

Urednik

josh jedna, fanki varijanta:

sta kazete?

+Quote Post
MrSteel
poruka Mar 20 2007, 00:12
Poruka #12

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 5-February 06
Član broj: 3,250

prvu (levu) mogu da zamislim na pakovanju ;

+Quote Post
gStyle
poruka Mar 20 2007, 03:22
Poruka #13

neUrednik™

Datum reg.: 16-January 05
Član broj: 6

prva i predzadnja u poslednjem setu su pun pogodak

+Quote Post
deyo
poruka Mar 20 2007, 14:42
Poruka #14

OFFTIPIC: johnny. nista, nista uopste nisam isao na to da uvredim coveka vec eto jednostavno da pojasnim nista vise jer ideja mi se svidela pa zato. A the ti izvini ako si se nasao uvredjenim stvarno nisam isao na to.

TOPIC: Sto se tice novijih radova iguane nemam nekih vecih komentara jer sad mi sa tim kraljevima logo izgleda malo komplikovan wink.gif

+Quote Post
johnny.
poruka Mar 20 2007, 14:59
Poruka #15

Urednik

Datum reg.: 21-November 05
Član broj: 2,346

@deyo, kool wink.gif . Što se mene tiče ok je sve. iguana, možeš da izbrišeš sve što se ne tiče teme.

No, da ja kažem nešto "pametno" da ne bude da samo smrdim po ovoj temi. smile.gif
Mene lično iritira kad vidim spojenu cmyk kombinaciju ali šta je tu je. Zato mi i najviše leže oni kraljevi sa crvenim i zelenim krugom. Ovi novi kraljevi su mi praznjikavi mada je sjajno ubačena cmyk kombinacija. Eto, opet nisam ništa pametno rekao sad.gif . I još pohvala na sjajno iskorišćen nametnuti font. Izvlačiš iz njega maksimum.

+Quote Post
deyo
poruka Mar 20 2007, 17:21
Poruka #16

Ipak ja mislim da je najbolje da se ostave te CMYK boje, jer one najbolje prezentuju rijec TONER. A kad ostavis i tog kralja mislim da si dobio simbol iz kojeg se dobiju dve reci Toner King, a to je ujedno i sam naziv firme zar ne ?

Tako da je najbolje mozda napraviti jos par varicaija na temu kralja i CMYK boja stim sto tog kralja odraditi maaaaaaaaalooo jednostavnije.

To je to od mene wink.gif

+Quote Post
iguana
poruka Mar 21 2007, 01:45
Poruka #17

Urednik

mali update, koliko toliko pojednostavljeno

+Quote Post
Bukinjo
poruka Mar 21 2007, 01:54
Poruka #18

Datum reg.: 22-May 06
Član broj: 4,720

ove verzije lice na kineski dizajn, zbog kolorita...ova zadnja verzija sa bojenim o i g mi je def najslabija u zadnjem pokusaju.

ona jednostavna verzija sa crvenim kraljom mi je najbolja.

Poz

+Quote Post
Trunks
poruka Mar 21 2007, 02:15
Poruka #19

Administrator

Grupa: Admin
Datum reg.: 13-January 05
Član broj: 1

Ja bih ostao na srednjoj verziji iz ovog poslednjeg pokušaja. Stvarno mi je logo za desetku - sve potrebne asocijacije su tu a ujedno i odaje utisak jakog brenda.

+Quote Post
deyo
poruka Mar 21 2007, 19:33
Poruka #20

iguana cisti pogodak, zadnji pokusaj srednji logo, po meni to je to smile.gif

Nadam se da ce se i klijentu svidjeti

Pozdrav

+Quote Post

2 - broj stranica V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 04:00

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.