[reseno] Minimalna velicina za preloader |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
[reseno] Minimalna velicina za preloader |
Nov 13 2007, 14:41
Poruka
|
|
|
Po vase misljenju koja je to minimalna velicina spoljnjog fajla koji se ucitava a koja zahtijeva loading? Da li je to 20, 30, 50 ili xKB?
Da i jos jedno pitanje? Da li je moguce napraviti loader koji se nalazi recimo u prvom frejmu x.swf-a a treba da pokazuje procenat ucitanog x.swf-a? Ja sam to uspio da napravim, medjutim problem je taj sto prije nego se loader uopste pojavi potrebno je da se ucita otprilike 50% x.swf-a. Evo i koda sa prvog frejma: CODE stop();
this.onEnterFrame = function(){ var ucitano = this.getBytesLoaded(); var ukupno = this.getBytesTotal(); if(ucitano >= ukupno) { gotoAndStop(3); delete this.onEnterFrame; } }; Ovu poruku je izmenio igorbl: Nov 13 2007, 15:10 |
|
|
|
|
Nov 13 2007, 16:14
Poruka
|
|
|
Sad stvarno procitaj pravila i odma nakon toga forum prelistaj 7 minuta nista vise, naces bar 15(cak i vise) postova u kojima stoji odgovor na tvoje pitanje.
|
|
|
|
|
Nov 15 2007, 09:52
Poruka
|
|
|
Moje mišljenje je da sajt treba da ima što manje preloadera, jer oni generalno ostavljaju loš user expirience.
|
|
|
|
|
Nov 15 2007, 17:28
Poruka
|
|
|
hmm meni preloade ruvek dobro dodje.
govorim sa korisnicke strane. inace nisam na dial up-u |
|
|
|
|
Nov 16 2007, 02:28
Poruka
|
|
|
Svaki veci sadrzaj koji mogu da podelim tj da ga izdvojim izdvojit cu ga i posebno ucitava bas mi je to ok resenje nego nako imas 1 preloader i cekas 5 minuta na njega. Ovako imas 6 preloadera cekas par sekundi
|
|
|
|
|
Nov 16 2007, 12:10
Poruka
|
|
|
Ja s druge strane preferiram obratno od WhiteWeedow-a tj. volim da postoji jedan preloader koji učita sve tako da stranica onda predstavlja jednu kompaktnu i fluidnu cijelinu bez prekida...Sto ljudi, sto čudi
pozdrav |
|
|
|
|
Nov 16 2007, 17:19
Poruka
|
|
|
^ Onda nikada nisi pitao sta ljudi koji surfuju tvojim sajtovima vole da vide.
Takvo resenje je dobro samo kada si siguran da ce ljudi cekati toliko, a to je na netu retkost. Cak i ja koji imam strpljenja i znam sta je sa druge strane (i znam da je u lepo uradjenom flashu, i umem to da cenim), pa mi nekad pukne film -- ne mogu da cekam. |
|
|
|
|
Nov 16 2007, 17:55
Poruka
|
|
|
^ Isto tako, heh sta sajtova na FWA nisam pogledao samo zbog toga predugog ucitavanja koje je bas nako nepotrebno, al bas nepotrebno stvarno.
|
|
|
|
|
Nov 18 2007, 11:33
Poruka
|
|
|
^ Onda nikada nisi pitao sta ljudi koji surfuju tvojim sajtovima vole da vide. Takvo resenje je dobro samo kada si siguran da ce ljudi cekati toliko, a to je na netu retkost. Cak i ja koji imam strpljenja i znam sta je sa druge strane (i znam da je u lepo uradjenom flashu, i umem to da cenim), pa mi nekad pukne film -- ne mogu da cekam. Kao sto rekoh, to je moje misljenje i preferenca, a ne iskljucivo mojih posjetitelja cije misljenje mi jest vazno naravno jer zbog njih mi svi ovo radimo...Njihovo misljenje se po mome dosadasnjem iskustvu u barem 50% slucajeva poklapa s mojim, ne puca film bas svima tako brzo kao tebi... pozdrav |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 05:41 |