Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

3 - broj stranica V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic

exitfest.org, pljuc

V
nixa
poruka Jul 9 2006, 17:43
Poruka #21

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 63

a i ne postoji makedonac koji nezna sprski smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
godza
poruka Jul 9 2006, 21:27
Poruka #22

Urednik

Grupa: VIP
Datum reg.: 16-January 05
Član broj: 11

mene ovo vishe brine biggrin.gif

+Quote Post
nixa
poruka Jul 9 2006, 21:45
Poruka #23

ne kapiram ?

+Quote Post
godza
poruka Jul 9 2006, 23:24
Poruka #24

Urednik

Enough Said

+Quote Post
boric
poruka Jul 9 2006, 23:48
Poruka #25

Grupa: Članovi
Datum reg.: 9-August 05
Član broj: 1,407

^^^ aaaa
laugh.gif
al sto te to brine?
mislim da nije ni prvi ni poslednji vid "kradje" u nasoj divnoj.... (a i sire)

poz.

+Quote Post
kodi
poruka Jul 10 2006, 01:50
Poruka #26

Grupa: Admin
Datum reg.: 10-February 05
Član broj: 245

cista slucajnost tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif

+Quote Post
bluesman
poruka Jul 10 2006, 02:11
Poruka #27

Član broj: 65

CITAT (godza @ Jul 10 2006, 00:24) *

Godžo, ako mi veruješ, prvo što sam video na sajtu je to smile.gif Znam da mi je poznato, nikako nisam mogao da se setim odakle, pa nisam hteo da pričam bez dokaza smile.gif

+Quote Post
nixa
poruka Jul 10 2006, 02:49
Poruka #28

tacno smile.gif samo sto je ovaj japanski sajt .. toliko star da je to za svaku pohvalu sto si se setio ...

+Quote Post
godza
poruka Jul 10 2006, 05:59
Poruka #29

Urednik

uf, jeste stari sajt ali je sveopste poznat, cak i mali dzi zna za njega smile.gif

+Quote Post
Trunks
poruka Jul 11 2006, 18:26
Poruka #30

Administrator

Datum reg.: 13-January 05
Član broj: 1

Kad smo kod Exitovih pozajmljenih ideja:

Nije neki bajt ali vidi se uticaj. I to su radili ovi što su pravili spot, jer je na flajeru shot iz spota.

+Quote Post
zarkos
poruka Jul 11 2006, 19:05
Poruka #31

Datum reg.: 27-January 05
Član broj: 152

CITAT (Trunks @ Jul 11 2006, 19:26) *
Nije neki bajt ali vidi se uticaj. I to su radili ovi što su pravili spot, jer je na flajeru shot iz spota.

TV reklamu je radio Saatchi&Saatchi, ako se ne varam.

+Quote Post
Trunks
poruka Jul 11 2006, 19:24
Poruka #32

Administrator

Moguće, nisam ispratio.

+Quote Post
ivanhoe
poruka Jul 11 2006, 19:43
Poruka #33

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 22-March 05
Član broj: 424

to sa devojkom koja kosi travu i "house from dreams with a white fence in front" takav stereotip da je koristeno milion puta, bilo je i par spotova sa slicnim forama... a kad koristis stereotip onda je i namera da asociras na nesto opste poznato, to ne moze da se kaze da je plagijat...

sto naravno ne znaci da mislim da nisu puno toga pokrali na drugim mestima biggrin.gif

+Quote Post
boric
poruka Jul 12 2006, 00:18
Poruka #34

samo sto kod exit-a nije bela ograda.... vec neofarbana... smile.gif
sto znaci: skrtarili na farbi biggrin.gif
wink.gif
ma bre sto da smisljaju nove stvari, kad mogu da pokupe tudje ideje wink.gif
brze, lakse... efikasnije wink.gif

poz.

+Quote Post
Trunks
poruka Jul 12 2006, 02:31
Poruka #35

Administrator

CITAT (ivanhoe @ Jul 11 2006, 20:43) *
to sa devojkom koja kosi travu i "house from dreams with a white fence in front" takav stereotip da je koristeno milion puta, bilo je i par spotova sa slicnim forama... a kad koristis stereotip onda je i namera da asociras na nesto opste poznato, to ne moze da se kaze da je plagijat...

sto naravno ne znaci da mislim da nisu puno toga pokrali na drugim mestima biggrin.gif

Nisam znao da je opšta fora, nisam baš nikad ranije to video.. a gledao sam puno spotova. smile.gif Nebitno, kao što rekoh, nije neki plagijat ali je izvaljeno.

+Quote Post
-=: soNic :=-
poruka Jul 13 2006, 13:09
Poruka #36

Datum reg.: 16-May 05
Član broj: 666

CITAT (Dorry @ Jul 9 2006, 05:31) *
Meni je bas gotivan sajt... Bas je nekako 'mladalacki' i u teen fazonu, bas tako i treba... Nece valjda da ga naprave ko RTS laugh.gif

nemam ja nista protiv da bude mladalacki ako mozes za par minuta da nadjes ono shto te zanima.. znaci ne govorimo o dizajnu (grafickom) nego o upotrebljivosti, organizaciji i sl

Nekako bih ocekivao da bude odma vidljivo (narocito malo pre pocetka festivala) jebeni banercic, dugme, neshto {KLIK MI} .. iza chega se magicno otvara printer frendli strana sa spiskom svih stejdzeva i satnice nastupa

da ne kazem da bi bilo zgodno imati isto tako odmah dostupno, graficki i takodje opet printer frendli kako se stizhe do NS, kako se snaci u gradu, mapa tvrdjave, mapa gde je koji stejdz balblabla

kruto, ruzhno neupotrebljivo al zato "moderno" dizajnirano da vole mladi
od toga mi se dizhe kosa na glavi smile.gif

p.s. e a sad sam se setio, shto sam se sad smorio ovoliko, zato shto sam i prosle godine (jer sam isao jedan dan) lunjao po sajtu trazeci neku mapu tvrdjave (da odshtamapam) i gde je koji stage i tad se tolko smorio da sam na kraju odustao..

i onda iz drugog pokusaja, prolazeci kroz ko zna koje menije i strane, tu mapu valjda na kraju i NASAO ... boze blagi

+Quote Post
pixel_ns
poruka Jul 13 2006, 14:40
Poruka #37

Datum reg.: 31-August 05
Član broj: 1,567

nedostatke sajtova izgleda uvek prvi primecuju web dizajneri nego korisnici.

meni, kao korisniku je sajt odlican.

uvek mi je bitnije vizuelni dojam nego tehnicki, ... kakvu muziku dj pusta a ne kako mixa, ideja a ne realizacija.....

+Quote Post
boric
poruka Jul 13 2006, 18:27
Poruka #38

@pixel: e, pa tu donekle gresis... ne treba da ulazis ti u to kako je to neko pisao (znaci da ulazis u kod stranice) ili kod dj-a da ulazis u to kojom rukom je pomerio regler na mixeti....
ali treba da lep sajt bude i funkcionalan.... da mix sa dobrom muzikom ne bude nakaradan...

dzaba ti najlepsa i najbolja muzika ako se na svakom prelazu cuje stucanje skripanje... preskacu ploce (cd-i?) i tako dalje...
tako i ovde, exit sajt je poprilicno nefunkcionalan (rekao bih to i za rts sajt, a i mnoge druge)

[edit]
cisto jos jedno poredjenje.... to je isto ko da si rekao da je neki automobil odlican zato sto je lep, iako ne moze da se vozi (nema gde da se sedne, ne poseduje motor, nema volan.... ili tako dalje)
[/edit]

poz.

+Quote Post
-=: soNic :=-
poruka Jul 14 2006, 11:47
Poruka #39

Datum reg.: 16-May 05
Član broj: 666

CITAT (pixel_ns @ Jul 13 2006, 15:40) *
nedostatke sajtova izgleda uvek prvi primecuju web dizajneri nego korisnici.
meni, kao korisniku je sajt odlican.

uvek mi je bitnije vizuelni dojam nego tehnicki, ... kakvu muziku dj pusta a ne kako mixa, ideja a ne realizacija.....

o, kako se samo ne slazhen sa ovim. Porediti ideju i realizaciju web sajta sa pushtanjem muzike nekog DJ-ja je svojevrsno podmetanje zarad argumentovanja. smile.gif

Porediti fotografiju (dobra ideja, losa teh realizacija.. pa dobro, ako fotka ima pricu, gledam kroz prste) sa recimo pushtanjem muzike to je ok, ali izradu web sajta nije.. Razlika je ocigledna, web site OVOG TIPA treba da ima neku upotrebnu vrednost (informisanje o festivalu i sve shto ide uz njega), dok pustanje muzike ili gledanje fotografije to na takav nacin nema..

A jos da naglasim da sam sajtu prisao ISKLJUCIVO kao korisnik, nisam dosao kao profesionalac (posto sajtove ne radim bas aktivno vec neko vreme iako sam to radio za pare skoro 10 godina) nego kao obican korisnik, covek koji je hteo da se informishe.

Nisam gledao source-code, nisam gledao dal drop down meniji rade u svim browserima nego sam gledao GDE DA NADJEM ono shto me zanima.. i nakon dosta muke to nisam uspeo.

Takodje mislim da ne mozemo da pricamo o ideji sajta jer ne znamo realno kakva je ideja bila, cak kladio bih se da je ideja bila dobra (ponuditi sve relevantne informacije i mnoshtvo drugih sadrzaja (galerija, chat, forum)) samo realizacija je izuzetno bitan faktor i kod krajnjeg korisnika (bar kod korisnika kakav sam ja, a to je onaj shto trazi informaciju, a nekako cenim da je vecina ljudi ipak takva, traze info)

ali naravno, to each its own, moja rang lista "dopadljivosti" sajta nije da mi je vizuelno na prvom mestu (osim ako ne gledam sajt promociju nekog crtanog filma u flashu ili likovne galerije) vec

1. upotrebljivost
2. dizajn/implementacija (podjednako)

+Quote Post
Gospodin Branisl...
poruka Jul 14 2006, 16:25
Poruka #40

Datum reg.: 1-October 05
Član broj: 1,844

CITAT (-=: soNic :=- @ Jul 13 2006, 14:09) *
Nekako bih ocekivao da bude odma vidljivo (narocito malo pre pocetka festivala) jebeni banercic, dugme, neshto {KLIK MI} .. iza chega se magicno otvara printer frendli strana sa spiskom svih stejdzeva i satnice nastupa

da ne kazem da bi bilo zgodno imati isto tako odmah dostupno, graficki i takodje opet printer frendli kako se stizhe do NS, kako se snaci u gradu, mapa tvrdjave, mapa gde je koji stejdz balblabla

word. Gledajucji unazad promo materijal festivala mapu tvrdjave je "vrashki teshko uraditi"! Najbolje organizovan promo materijal (flayer-i) su bili na EXIT03 ili 04, ne secjam se tachno al otprilike tad, pogledacju kasnije kad je tachno to bilo...

CITAT (-=: soNic :=- @ Jul 13 2006, 14:09) *
i onda iz drugog pokusaja, prolazeci kroz ko zna koje menije i strane, tu mapu valjda na kraju i NASAO ... boze blagi

same thing hapen'd to me! biggrin.gif

+Quote Post

3 - broj stranica V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 08:20

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.