Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

3 - broj stranica V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic

7D ili 5D Mark II za snimanje video izjava

V
Palpatin
poruka Feb 1 2012, 15:21
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 13-January 07
Član broj: 8,465

Treba uskoro da pazarim neki aparat kome će pored fotografisanja namena biti i snimanje video izjava.
Razmišljam se imeđu Canon 7D i 5D Mark II.
Uz aparat bi uzeo i neki bolji objektiv, recimo EF 24-70 F/2.8L USM.

Kakva su vaša iskustva sa snimanjem videa na ovim aparatima.
Šta je bolja kupovina?
Go to the top of the page

+Quote Post
guru
poruka Feb 1 2012, 15:31
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 7-April 05
Član broj: 467

Ako ti je potreban zvuk, 5D ima manuelne kontrole, 7D ne, i to ti je najbitnije sto treba da gledas, sve ostalo je za video slicno kod oba.

Sto se tice fotografija, 5D ima duplo veci senzor, i tu je pitanje da li ti treba za "sport" ili fotografisanje "natenane", 7D je mnogo brzi sa mnogo boljih fokusom i opcijama za bilo kakvu akciju, 5D sa druge strane ima primetno bolji kvalitet fotografije na racun brzine i fokusa.

+Quote Post
rskljnkv
poruka Feb 1 2012, 15:40
Poruka #3

Datum reg.: 2-November 10
Član broj: 38,551

I 60d ima manuelne kontrole za zvuk. Uz to košta dosta manje. To bi bio moj izbor u dilemi 7d vs 60d...

+Quote Post
guru
poruka Feb 1 2012, 15:47
Poruka #4

Za video da, ali opet je pitanje fotografija smile.gif Ja se recimo "maltretiram" sa videom na 7D samo zbog fotografija smile.gif

U ovom izboru postoji i josh jedan faktor, a to je crop, za jedan idu jedni, za drugi idu drugi objektivi, pa i to treba uzeti u obzir. Snimati video sa crop telom je jeftinije zbog toga, a sa druge strane imati shiri FOV je na 5DII lakse i jeftinije.

+Quote Post
stelya
poruka Feb 2 2012, 18:13
Poruka #5

Datum reg.: 15-August 09
Član broj: 31,304

Uzi si 5dII , nije dzaba halabuka oko njega.
Mislim da je Bocca koritstio skoro oba pa pitaj njega mada ja vec znam odgovor smile.gif

5dII podrzava ML firmware a 7D ne, cime se prica koji je bolji za video zavrsava tj ako ga zelite isntalirati...

Ionako pola ljudi ni ne primeti razliku u kvalitetu kod videa ( svi koriste divx i to je zakon jelte smile.gif ) a razliku u fotografiji svako vidi, posebno FF vs crop.

+Quote Post
guru
poruka Feb 2 2012, 18:25
Poruka #6

5DII nije bolji za video, on je najbolji od svega, 7D je verovatno najgori jer ima najmanje opcija, ali ako ti treba istovremeno i fotografisanje nemrtve prirode, 5DII nije dobar za to. Ako 5DII odgovara za fotografije, a ima se kesh, tu nema sta da se razmishlja.

+Quote Post
Vaskes
poruka Feb 4 2012, 21:15
Poruka #7

Datum reg.: 17-October 07
Član broj: 16,070

CITAT (guru @ Feb 2 2012, 18:25) *
5DII nije bolji za video, on je najbolji od svega, 7D je verovatno najgori jer ima najmanje opcija, ali ako ti treba istovremeno i fotografisanje nemrtve prirode, 5DII nije dobar za to. Ako 5DII odgovara za fotografije, a ima se kesh, tu nema sta da se razmishlja.

Ako misliš na sport i neku brzu akciju onda može da omane sa fokusom, ali da generalno ne valja za nemrtvu prirodu tu nisi u pravu.

+Quote Post
ilijapaun
poruka Feb 5 2012, 20:31
Poruka #8

Datum reg.: 29-September 11
Član broj: 45,199

Pa valjda svi podrzavaju Magic Lantern , 60d,7d, 5dmkII? Svi imaju manual audio gain.
60d je za video verovatno isti kao 7d, pokretni displej mu je veliki plus.
7d je bolji za fotografije,brzi,bolji fokus, bolja ergonomija
5d mkII najozbiljnija sprava, sporiji od 7d , ali tu je veliki ISO opseg,FF senzor

60d ima najmanje trazilo

Ispravite me ako u necemu gresim

+Quote Post
guru
poruka Feb 5 2012, 20:49
Poruka #9

QUOTE (Vaskes @ Feb 4 2012, 21:15) *
Ako misliš na sport i neku brzu akciju onda može da omane sa fokusom, ali da generalno ne valja za nemrtvu prirodu tu nisi u pravu.

Pa ne znam koja je to spora akcija smile.gif Fotkati dete je recimo josh teze nego fudbal, u realnom zivotu ima previse takvih situacija i zato 7D i postoji, za one koji nemaju/nece 1D. 5DII je tipicni studijski/stock/namestanje fotoaparat, josh 5D kec se proslavio zbog toga. To je glavni razlog sto odavno nemam 5DII, on jednostavno nije dovoljno dobar ni za shta shto nije natenane. Naravno, to zavisi od onoga sta zelish da dobijesh, a ja zelim da pravim fotke akcije sa skroz otvorenim prajmovima, ili zumovima velike blende, jer kapiram da su to bolje fotke od istih na 5.6 ili 8...

QUOTE (ilijapaun @ Feb 5 2012, 20:31) *
Pa valjda svi podrzavaju Magic Lantern , 60d,7d, 5dmkII? Svi imaju manual audio gain.
60d je za video verovatno isti kao 7d, pokretni displej mu je veliki plus.
7d je bolji za fotografije,brzi,bolji fokus, bolja ergonomija
5d mkII najozbiljnija sprava, sporiji od 7d , ali tu je veliki ISO opseg,FF senzor

60d ima najmanje trazilo

Ispravite me ako u necemu gresim

EVo ispravicu te smile.gif

5D, 60D i 600D imaju fabricki manuelni audio, 550D preko magic lanterna, 7D nema nista od toga, niti ce. Svi APS-C Canoni su slicni za video, razlikuju se u komandama (i to drasticno), i tu je 7D najbolji, bolji i od 5DII. U principu, kome ne treba ozbiljnije telo, 60D je najbolja sredina, ima sve sto i 5D fabricki, ima magic lantern, i pokretni ekran, i komande slicne 7D.
5D je najbolji za video, ISO ima blendu prednosti, malo vecu realnu rezoluciju i sve ono sto veliki senzor donosi. Negativna strana je brzina, da ne kazem sporina smile.gif, za fotografije, i tu mislim kako na fokus, tako i na burst, brzinu svega sto radis na njemu. Sa druge strane, 7D je mini 1D, ima 90% onoga sto 1D ima, dok je 5D kad mu izvadis senzor mnogo blizi dvocifrenim Canonima. Isto kao sto je 5D kec bio 20D sa velikim senzorom, i zato je bio sporiji od njega jer je sa istim hardverom morao da gura duplo vise informacija. Zato recimo i 40D kida 5DII u brzini svega...

I odakle ti da 60D ima manje trazilo od trocifrenih ?

+Quote Post
ilijapaun
poruka Feb 5 2012, 21:56
Poruka #10

Imam 60d i ima manje trazilo nego 7d. Nisam mislio da 60d ima manje trazilo od 550 i 600d smile.gif

60d je problem u kombinaciji sa nekim matorim manuelnim staklima , jer zbog malog trazila nije lako ubosti fokus...

+Quote Post
guru
poruka Feb 5 2012, 22:01
Poruka #11

Pa logicno da je manje trazilo od 7D smile.gif

A za to sa manuelnim staklima nije usamljen, ja to bez split image focusing screen-a ne bi radio ni na FF telima smile.gif Jedina sansa ti je liveview i neka lupa, tu se fokusira kao AFom smile.gif

+Quote Post
civi
poruka Feb 5 2012, 22:05
Poruka #12

Datum reg.: 23-January 10
Član broj: 34,025

30d je brzi od 20d a ja imao i 30d i sad 5d koji je brzi od oba tako da lupas gluposti kao i obicno... inace i mnogo lakse i brze nabada fokus i od 40d u slabijim uslovima , imao i 40d , verovatno zbog dodatnih tacaka oko centralne (samo centralnu koristim) , inace je mozda za nijansu sporiji sa dobrom cf karticom u pregledu , kontrole su iste a telo je bolje egronomski reseno jer je vece...

+Quote Post
ilijapaun
poruka Feb 5 2012, 22:10
Poruka #13

Za video je skroz ok, ML sa onom njegovom lupom odlicno radi posao, problem su fotografije iz ruke,malo veca zizna daljina plus otvorena blenda i eto problema. Mada se ovaj problem verovatno ubazava iskustvom smile.gif

+Quote Post
guru
poruka Feb 5 2012, 22:54
Poruka #14

QUOTE (civi @ Feb 5 2012, 22:05) *
30d je brzi od 20d a ja imao i 30d i sad 5d koji je brzi od oba tako da lupas gluposti kao i obicno... inace i mnogo lakse i brze nabada fokus i od 40d u slabijim uslovima , imao i 40d , verovatno zbog dodatnih tacaka oko centralne (samo centralnu koristim) , inace je mozda za nijansu sporiji sa dobrom cf karticom u pregledu , kontrole su iste a telo je bolje egronomski reseno jer je vece...

Mnogo je lepo u tom tvom svetu smile.gif

(hint: 20D, 30D i 5D imaju isti hardver smile.gif)

QUOTE (ilijapaun @ Feb 5 2012, 22:10) *
Za video je skroz ok, ML sa onom njegovom lupom odlicno radi posao, problem su fotografije iz ruke,malo veca zizna daljina plus otvorena blenda i eto problema. Mada se ovaj problem verovatno ubazava iskustvom smile.gif

Preko 50mm na cropu je za video gornja granica za snimanje lupom+monopod. Samo sa lupom ja ne idem duze od 30mm. Uz gomilu vezbe maksimalno snimam sa 85mm (monopod+lupa+7D sa gripom koji je veci i stabilniji), i taj snimak moram na kraju da stabilizujem, ali rezultat koji se dobija na f1.8 je vrhunski.

+Quote Post
civi
poruka Feb 5 2012, 23:01
Poruka #15

aha i yugo in i pezo imaju isti motor , a u tvom svetu je jos lepse posebno kad istripujes nesto , imao sam sva tri aparata alo i 30d i 40d i 5d , a to sa fokusom ti rekoh 5d je najbrzi i najprecizniji i naravno da nije isti jer ostali nemaju pomocne tacke oko centralne , cak bi mogao i da se kladim da ako se koristi samo centralna i 5d i 5d markII ima brze da fokusiraju od 7d

+Quote Post
guru
poruka Feb 5 2012, 23:09
Poruka #16

U pravu si decko, izvini, vidi se da si dugogodisnji korisnik tih tela, ja sam ih video samo na google image, nov sam u ovome...

+Quote Post
civi
poruka Feb 5 2012, 23:11
Poruka #17

kako je lepo u tvom VR univerzumu .....

+Quote Post
Jo Husafet
poruka Feb 5 2012, 23:13
Poruka #18

Urednik

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 24-April 05
Član broj: 539

civi. Aj ne lupaj, a obojica oladite kapslu na ovu temu koja, btw, nema nikakve veze sa pitanjem koje je postavljeno.

+Quote Post
civi
poruka Feb 5 2012, 23:15
Poruka #19

vazi vrhovni vodjo , ocigledno da ovde ima i onih kojima je lupanje dozvoljeno , btw ovde ima mnogoo vise lupanja od strane doticnog a evo nije me mrzelo 5d 40d i 30d vidi se ko kida...

+Quote Post
Bocca
poruka Feb 5 2012, 23:24
Poruka #20

Datum reg.: 7-November 06
Član broj: 7,200

spomenu me stelya na pocetku ove nesrecne teme...

Jeste, imam i 5d mk2 i 7d ali na 7d sam upalio video 2 puta (jednom greskom) a na 5d nikad tako da ne mogu mnogo pomoci :-\

edit: sta se tacno vidi iz ovoga iznad? blink.gif

+Quote Post

3 - broj stranica V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Sunday 26. May 2013 - 05:26

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.