Biranje boja u Corel-u |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Biranje boja u Corel-u |
Jan 26 2012, 18:15
Poruka
|
|
|
Ako vidite sliku onda znate da sam u dijalogu za odabir boja za Fountain Fill Dialog. Onda treba da odaberem boje... kliknem na strelicu za padajući meni i pitanje glasi: Kako da, dok sam u dijalog prozoru Select Color, odaberem boju sa ona dva kvadrata sa strane? U Photoshopu jednostavno se mišem ode na objekat i klikne se a u dijalog prozoru se odmah dobije ta boja. Kako da izvedem to u Corel-u? Hvala unapred.
Prikačeni fajlovi
|
|
|
|
|
Jan 26 2012, 18:49
Poruka
|
|
|
ne znam da li postoji ta opcija u x4, ali u x5 izbaci i malu "pipeticu" na dnu levo, kad klikneš na taj kvadratić za biranje boja.
|
|
|
|
|
Jan 27 2012, 07:27
Poruka
|
|
|
Nema te pipetice u X4.
Mora da ima neka caka, neki shortcut ili slično. |
|
|
|
|
Jan 27 2012, 09:06
Poruka
|
|
|
Moze ovako:
Dok si na artboardu, dakle ne u ovom dijalogu za menjanje boja, izaberes objekat ciju boju zelis npr. kod tebe ovu tirkiz plavu il sta je... i onda dole desno gde je kantica, kliknes na tu boju, drzis i prevuces na objekat koji zelis da ofarbas u tu tirkiz plavu. Dakle klasican drag and drop. Valjda sam dobro objasnio. |
|
|
|
|
Jan 27 2012, 12:07
Poruka
|
|
|
Moze ovako: Dok si na artboardu, dakle ne u ovom dijalogu za menjanje boja, izaberes objekat ciju boju zelis npr. kod tebe ovu tirkiz plavu il sta je... i onda dole desno gde je kantica, kliknes na tu boju, drzis i prevuces na objekat koji zelis da ofarbas u tu tirkiz plavu. Dakle klasican drag and drop. Valjda sam dobro objasnio. To pali kada hoću da obojim nešto...sa palete boja jednostavno prevučem boju na objakat koji želim da oboji i gotovo. Ovde se radi o Fountain Fill dijalogu gde se prelivanju dve boje jedna u drugu. Pandan Gradijentu u Photoshopu. |
|
|
|
|
Jan 27 2012, 13:35
Poruka
|
|
|
Aha, tu informaciju sam prevideo.
Moz da probas onda ovako: Otvoris Window > Dockers > Color pipetom izaberes jednu boju, swap color, pa drugu. Sad bi trebalo da u paleti imas te 2 izabrane zeljene boje. Onda izaberes tvoj objekat, interactive fill tool (G) i napravis gradijent. Ako ne napravi od tih boja onda selektuj prvo jednu "kockicu" koja se pojavi pa fill, pa selekt druge kockice, swap color (u paleti), pa opet fill. Uzasno komplikovano, nije ni cudo da ga ne volEm. Iskreno se nadam da ce se neko pojaviti sa shortcutom da resi ove muke. |
|
|
|
|
Jan 27 2012, 16:08
Poruka
|
|
|
Interactive Fill Tool ...
|
|
|
|
|
Jan 27 2012, 17:34
Poruka
|
|
|
Da, da...Interactive Fill završava posao, ali sam mislio da ima neka caka ili shortcut sa ovime pa sam se zato i obratio za savet i pomoć ovde.
U svakom slučaju hvala svima. |
|
|
|
|
Apr 13 2012, 15:26
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 1 Datum reg.: 13-April 12 Lokacija: Jagodina Član broj: 47,408 |
F11, u X4 i X5 radi.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 20. June 2013 - 10:43 |