SNEŽNI EDITORIJAL na -5C, ... malo snega, malo devojaka, puno lepih kadrova! |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
SNEŽNI EDITORIJAL na -5C, ... malo snega, malo devojaka, puno lepih kadrova! |
Feb 14 2012, 00:10
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 186 Datum reg.: 8-July 08 Lokacija: Novi Sad Član broj: 22,369 |
Srećan vam Dan zaljubljenih!!! <3 <3 <3
Raspalite sa komentarima 1: ![]() 2: ![]() 3: ![]() 4: ![]() Performanse i oprema Canon 5D mk.2 ; Sigma 70-200 2.8 EX ; TravelerKit 2x400W (samo jedna glava korišćena) ; -5 stepeni Celzijusa |
|
|
|
Feb 14 2012, 00:15
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 2,357 Datum reg.: 23-January 10 Lokacija: Pozarevac Član broj: 34,025 |
el imao neko da ogreje ovu siroticu
|
|
|
|
Feb 14 2012, 00:20
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 186 Datum reg.: 8-July 08 Lokacija: Novi Sad Član broj: 22,369 |
Ja nisam, ja sam veren...
Inače, srećna je jer je zadovoljna učinkom, pa je to greje |
|
|
|
Feb 14 2012, 00:21
Poruka
|
|
|
Prvo , smanji fotke, lakse ce se gledati , ovako ih je tesko videti u jednom komadu , dakle gledaj da ti vertikalna rezolucija bude 1000 max.
Ja bih pre svega uklonio potpis i ogroman link za sajt, koji cini mi se ne radi. bespotrebno upropasti fotku. moze to sve lepo ispod da pise. Ako vec moras da potpisujes vidi da bude u jednom redu , recimo samo ime prezime ili samo sajt. Ovako je preterano. Fotke. Obrati paznju na fleke na butinama , dal od hladnoce il cega vec. To si morao da sklonis. Devojci je izmrzao nos , sto se vidi pogotovo na prvoj , mogao je tu da radi neki sal , da se greje pa samo kad se skljoca da ga skloni. ZDRAVLJE PRE SVEGA. Ne znam da li su suze od hladnoce ili neceg drugog al mi suze nekako ne idu uz sve ovo. Koncept. Za kim/cim ona place? Sta radi devojka u donjem vesu , raskopcana u halterima , placuci medju vagonima za prevoz opasnih materija? Da si sve ovo odradio u studiju/hotelskoj sobi , imalo bi smisla. Ovako , nadam se da nije dobila zapaljenje pluca. Sto se tice rangiranja , bas kako si poredjao. Prva pa sve ostale , s tim sto br 4 nikako ne lezi , sto zbog senki sto zbog izraza lica. |
|
|
|
|
Feb 14 2012, 00:25
Poruka
|
|
|
Četvrta se ni meni ne sviđa baš nešto, ali sam je obradio jer je nažalost najbolja od tih (bilo joj je hladno i jako smo žurili), a želeo sam da istaknem nogu.
Mrlje na nogama su zbog suve kože, znam, skinuću. Nos ću takođe da sredim... P. S. Izmenio sam slike... Sada su 600px u širini. |
|
|
|
Feb 14 2012, 00:28
Poruka
|
|
|
meni smetaju pregoreli delovi...narocito na kaputu
|
|
|
|
|
Feb 14 2012, 00:34
Poruka
|
|
|
pa gde ste se zurili 45 minuta?
|
|
|
|
|
Feb 14 2012, 00:34
Poruka
|
|
|
@unique93: Stvar ukusa
@Jo Husafet: Gde smo žurili? Xa xa xa... Da smo ostali još malo, model bi mogao da slikam u istoj pozi iz svih mogućih uglova jer bi mi se zaledio. |
|
|
|
Feb 14 2012, 00:37
Poruka
|
|
|
hahaha...pa mogao si da je fotkas kad se zaledi...to do sada nisam video, taman bi bio unikatan
|
|
|
|
|
Feb 14 2012, 00:40
Poruka
|
|
|
Mislim da Jo nije bio ozbiljan
Meni fotkanje na lokaciji ne prebaci 5 min za jedan setup |
|
|
|
|
Feb 14 2012, 00:43
Poruka
|
|
|
Kako je moguće fotografisati 5 minuta jedan set?
|
|
|
|
Feb 14 2012, 00:51
Poruka
|
|
|
5 minuta , okines 10-15 fotki , promena setupa , opet 10-15 , menjas lokaciju , idemo dalje..
Prvo zamislis u glavi kako ce se to svetlo reflektovati sta ce da osvetli , sta ce ostati u senci , itd.. postavis , cimnes ortaka da stane umesto devojke, eventualno malo podesis , i kad je ok kazes joj da istrci na 5 minuta , ona menja poze ti skljocas. Rezultat , niko se nije smrzao , niko se nije umorio |
|
|
|
|
Feb 14 2012, 01:14
Poruka
|
|
|
Pa rekao si da ste fotkali 45 minuta, al' u zurbi pa ja onako pitao... gde je gorelo.
da se namesti svetlo moze i neko da stoji koj nije golisav na -5.. na primer. Pa onda doradis za 13 sekundi. Ili da znas od prilike sta hoces da dobijes pre nego sto ti model navuce upalu pluca. editL nisam procitao post iznad... eto covek ti sve objasnio. |
|
|
|
|
Feb 14 2012, 10:58
Poruka
|
|
|
Ovo fotografisanje je ispalo ovako:
Prvo pozadina... Bilja i ja smo se odavno dogovorili da uradimo nešto na ovaj fazon, još pre par meseci. Ja nikada nisam imao vremena, niti sam bio u Odžacima (gde je ovo slikano, tamo sam živeo pre), tako da se nismo nahvatali već duže vreme. Juče: Stiže poruka na fejsu: "Šta bi sa onim fotografijama? Kad ćemo se slikati?" Ja sam juče trebao da radim neku dečicu za neki family book, ali dečica su se razbolela i nisu mogla, a pritom je meni sva oprema bila spremna i stajala na krevetu. Moj odgovor na njeno pitanje je bio "Ajde sada, sve mi je ionako spremno, doćiću po tebe za pola sata, spremaj se!" Uzeh, spakovah sve u kola, otiđoh do benzinske i pokupih modela. Pitanje je sledeće "Gde ćemo i kako ćemo?" Ajde idemo u industrijsku zonu, slikanjeee... Tako da bez ikakvog plana, bez ikakve pripreme (računajući da je 15:45 bilo kada smo krenuli na lokaciju), 45 minuta je bio super tajming s obzirom da je priča ovakva. Obično bih ovo sve (pripremu, dogovor i ostalo) radio nekoliko sati, ako ne i dana Eto moje priče ukratko |
|
|
|
Feb 14 2012, 11:04
Poruka
|
|
|
Kako je moguće fotografisati 5 minuta jedan set? poshto se iz teme u temu koju postavljash to i vidi - dakle da radish stihijski, i da ne razmisljash o snimanju - na sta ti manje vishe uvek skrenemo paznju - ti probaj eto "na silu" to da promenis. znaci uzmi i osmisli kuchi za radnim stolom, ono papir/olovka, nishta aparat/oprema, -znachi suvo teoretisanje (tipa ja chu da usnimim to i to, shto ce da izgleda tako i tako, a da bi to izgledalo tako i tako, treba da odem na lokaciju tu i tu, zvachu modela tog i tog, propsevi su mi ti i ti, koje chu nabaviti tamo i onamo, koristichu opremu tu i tu..... i tako dalje...). preporuka: zapishi SVE. (znaci paralela spiska za prodavnicu ko voli da zapishe: na spisku pishe "lebac" (koji se jeli vrlo retko zaboravi - ali eto, revnosni zapisivach SIGURNO ga neche zaboraviti, pa makar bio i banalni hleb, a pametni upamchivach che ga nekad u svom zhivotu IPAK zaboraviti). savet: (ako budesh nekad odradio planirano snimanje): ako ti model krene neshto da sugerishe, -zapamti, i objasni mu na prigodan nachin da chesh mu izachi u susret - ali prvo isteraj to svoje shto si isplanirao. (ili pak prvo odradi to ako mislish da che to doprineti jos boljoj realizaciji one tvoje bazicne ideje - mislim shiroka je problematika zvana "komunikacija medju ljudima" - ne mozhe bash da stane u forum, mora malo da se pozhivi zhivota, pa se donesu zakljuchci) |
|
|
|
|
Feb 14 2012, 11:18
Poruka
|
|
|
* evo gledam ponovo slike i sledechi su zakljuchci:
(cisto da ti ukazem na potencijalne probleme ne-planiranja): -dete je mlado (godine). dete je mlado u poslu (ekspresija, chinjenica da je zadovoljna ovim slikama), ti si mlad u poslu (kompozicija/svetlo/koncept...), stha smo doznali: dete je bilo 40ak min. napolju neprikladno odeveno. -mislim, niko nije umro od par balica iz nosa na malo hladnoche s' 20 godina, ali to je sve super kad si mladi entuzijasta, kad si mladi profesionalac n.pr. onda stvari imaju drugi ugao gledanja jeli. e sad, evo ja sam vech prilichno iskusan model i onda ti dodjesh i kazesh i aj ovde stani dok ja napenalim svetlo ?? i ja onda tako stojim, i tako stojim, i tako 40 minuta stojim, i dobijem na kraju pregorene slike.. -kontam da bi SVIM mojim drugarima/cama modelima rekao - jbt, koji sam papan, neki tip me cimao za slikanje, i brate smrznem se ko p. a slike nikakve....(i naravno josh bi natovario prichu - chisto da se ne posmrzavaju ko ja shto sam se smrzno. shto bukvalno, shto figurativno). dakle zakljuchak bi bio: probaj ipak shto je vishe moguche unapred da osmislish sve, poshto ovako kako trenutno radish, ostacesh na tom nivou rada josh dugo vremena. |
|
|
|
|
Feb 14 2012, 11:33
Poruka
|
|
|
Dr Bouz, ti si definitivno najveći hejter na ovom forumu
P. S. Bez uvrede |
|
|
|
Feb 14 2012, 12:04
Poruka
|
|
|
kako sam bre hejter - stavish loshe slike, i ja ti vrlo lepo drugarski kazhem da ne valjaju. poshto eto imam malo vishe od 20 godina (recimo da sam +20 godina bio nochni muzicar) - pa je onda kod mene faktor "u - je, polugolo zhesko" sveden na priblizhno =0. dakle bila lepa seka/bata ili drvo na livadi na slici - meni to prilichno isto. (dakle vrlo distancirano mogu da sagledam i slike u okviru svog vladanja veshtinom).
i svaki put ti napishem vrlo korisne komentare. opet - ako volish da te ljudi tapshu po ramenu (o.k. svi tu i tamo volimo, i super je kad te kolege tapsu po ramenu ), -probaj to da zasluzish. znash onaj film "prajvat rajan" pa pred kraj kad tom henks umire - i kad mu kazeh - ern dis rajan, ern dis.. znachi osmisli i realizuj do jaja sliku - i nije problem. al ovo je naprosto loshe, i permanentno je loshe. dakle moj prethodni komentar ne zasluzuje komentar "bouze ti si hejter", nego "fala druzhe, kad se vidimo nekad u zhivotima - zovem pivo" dodatak: ma nema vredjam, pa ne vredjamo se - kuckamo. poshto ja napishem tu i tamo i da malo "bocne" lakat rebarca (a to bi se moglo nazvati pozitivno budjenje |
|
|
|
|
Feb 14 2012, 12:12
Poruka
|
|
|
To je bila šala. Naravno da volim kada me ispljujete jer se onda trudim da budem bolji
|
|
|
|
Feb 14 2012, 13:18
Poruka
|
|
|
Ja da sam bio na njenom mestu na kraju bih te mlatnuo ovim metalnim koferom u glavu sve zvezde da vidiš.
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 05:48 |