Potreban sličan program |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Potreban sličan program |
Oct 31 2009, 18:54
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 174 Datum reg.: 15-June 08 Član broj: 21,926 |
Potreban mi je sličan program za crtanje kao Corel PhotoPaint. Može neko da nabroj nekoliko sličnih programa ako zna?
Sve verzije Corel koje sam imao, samo njegov PhotoPaint radi neko vreme i krk - mora da se plati ili regisruje, a ne pomaže ni fix fajlovi, ni reinstalacija, ništa! Photoshop - nepodnosim, meni je jako komplikovan za rad a nikad mi nije bio potreban, jer se sve može odraditi i bez njega u prostijim programima kao npr. u Corel PhotoPaint, samo što se mora biti dobar talenat i da se ima strpljenja za kreiranje. |
|
|
|
Nov 2 2009, 15:53
Poruka
|
|
|
ako hoces za crtanje bas, uzmes Corel PAINTER, ili sketchbook pro, ili pak artrage...ne znam na kakvo crtanje tacno mislis.
|
|
|
|
|
Nov 11 2009, 14:51
Poruka
|
|
|
Sve to može i GIMP ili njegova portable verzija.
|
|
|
|
|
Jan 28 2011, 16:43
Poruka
|
|
|
Saznao sam, kad nešto ne radi kako treba u Corel, samo drži F8, startuj program i klik na Yes (defaultno stanje).
Dobar je Corel PhotoPaint, lak je za upotrebu sve se može isto kao i sa Photoshop-om, ne baš, ali u 95% slučajeva da, samo moraš znati kako nešto da iskombinuješ, čak kriva linija izvučena slobodnim mišem u CorelPP izgleda bolje nego li u Photoshop, PaintNET, GIMP... :/ http://img28.imageshack.us/img28/585/79613217.png |
|
|
|
Jan 28 2011, 21:14
Poruka
|
|
|
Pozdrav, ja sam isto jedan od retkih koji koristi photopaint... Photoshop je uvek bio tezhak za komp, a nisam ni blizu profi-a da mi bash treba photoshop... Ovaj mi je sve zavrshavao shto mi je trebalo od rastera... A to shto se tiche linije slobodnom rukom... To nema veze u kom programu radish... Zavisi pre svega od brusha... A kod tebe je sluchaj stepen uvetjanja slike... Chini mi se da si previshe zumirao sliku na tom primeru u gimpu... Pa ti se zato chini da je linija loshija...
|
|
|
|
|
Jan 28 2011, 22:58
Poruka
|
|
|
CITAT (Buster_Merryfield) Chini mi se da si previshe zumirao sliku na tom primeru u gimpu... Nisam, evo proverio ponovo na istu rezoluciju i zoom, koristio sam Pen u jednom i u drugom programu. Linija u CorelPP je ipak lepša |
|
|
|
Jan 28 2011, 23:20
Poruka
|
|
|
btw: nije mi više potreban sličan program
|
|