Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

Bagić do bagića, bagčina...., ...kroz prostor i kroz vreme...

V
dboxx
poruka Feb 2 2012, 13:13
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 28-July 06
Član broj: 5,599

http://www.sendspace.com/file/b7bbe1

Ovo mi se dešava već drugi put u poslednjih desetak dana.
Krenem da rotiram objekat i on počne da se kekeči kao da je na njemu neki SKEW modifier... a nije. I ne samo to, obratite pažnju na gizmo. I on takođe počne da se kekeči blink.gif
Izgleda cool al mi je totalno nepotrebno laugh.gif

Situaciju sam rešio tako što sam kopirao neki drugi objekat, kome se to ne dešava, ali to nije rešenje problema. Prvi put mi se ovo desilo pre par dana, kada sam hteo da podesim pivot, i kad sam počeo da rotiram pivot počelo je isto ovo da se dešava.

Pa rekoh da podelim sa vama, a možda se još nekom ovo desilo... a možda neko i zna šta se dešava... mada mislim da je ovo pre za nekog vrača i isterivača đavola.
Go to the top of the page

+Quote Post
LuckyBug
poruka Feb 2 2012, 13:24
Poruka #2

Datum reg.: 16-April 06
Član broj: 4,235

Ti simptomi koje si opisao su slicni onima koji se javljaju u nekim drugim programima kada ne obrises history, odnosno posto kod max-a to drugacije funkcionise, probaj da collapsujes onaj stack gde su modifajeri i cuda, a mozda je i neki interni specificni bag/promenjeni atribut.
Meni se to desava sa vremena na vreme i nekad jednostavno eskport kao obj ocisti svo smece koje se nakupilo i sto ga zeza.

+Quote Post
Ji 4Tze
poruka Feb 2 2012, 13:32
Poruka #3

Rumun

Grupa: Urednici
Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 73

koja grafička je unutra?

+Quote Post
dboxx
poruka Feb 2 2012, 13:41
Poruka #4

Datum reg.: 28-July 06
Član broj: 5,599

@LuckyBug
Ma nema nikakve modifajere... najobicniji cilindar, izvorni nemodifikovani... doduse kopiran jedno 30takputa, instance...

@Ji 4Tze
graficka: Leadtek NVIDIA GeForce 430GT... razmisljao sam da nije nesto do graficke

restart maxa i compa nije nista promenio... isto se desava

+Quote Post
Ji 4Tze
poruka Feb 2 2012, 14:02
Poruka #5

Rumun

Grupa: Urednici
Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 73

Ovakve distorzije se dešavaju ako je kamera modifikovana tipa staviš Camera Correction Modifier da ispraviš nedogled a onda pređeš u Perspective view, u istom "prozoru".

+Quote Post
Tra-la-la
poruka Feb 2 2012, 14:04
Poruka #6

Datum reg.: 5-September 05
Član broj: 1,608

Meni deluje kao da je problem kamere (Zoom, FOV) + metod rotacije. E sad, kažeš da se samo na nekim objektima javlja - znači Reset Max Settings.. a možda i samo grafička brlja..?

+Quote Post
okmijun
poruka Feb 2 2012, 17:16
Poruka #7

Datum reg.: 20-July 05
Član broj: 1,236

Meni se ovo desavalo pre, dok sam gajio biljke smile.gif`

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 20. June 2013 - 06:25

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.