Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

jQuery tj. JavaScript nejasnoće, a možda se radi i o CSS-u?

V
sir_oliver
poruka Mar 18 2012, 22:21
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 18-October 09
Član broj: 32,360

Pozdrav cijenjenim forumašima.

Početnik sam u ovoj raboti web-dizajna, skoro sam sklepao neki sajt, ništa spektakularno, htio sam da bude što jednostavniji i pregledniji, u suštini sadržaj je bitan. (Radi se o arhitektonskom birou.)
Skinuo sam neki slideshow sa interneta koji koristi jQuery i ugradio ga u stranicu. I tu smo kod problema: Kao što ćete primjetiti prilikom otvaranja stranice bilo kojeg projekta, navigacioni bar se pojavljuje se tek kad slajd ode na sljedeću fotografiju, ili kad se već jednom učitana stranica ponovo otvori.

Usput, svaka kritika na račun dizajna ili sugestija sa poboljšanje je dobrodošla smile.gif

Za javascript sam "duduk", pa sam morao da pravim odvojene stranice za svaki projekat. Mada mislim da bi bilo jednostavnije kad bi se klikom na naziv drugog objekta u okviru istog slajda učitavale slike za taj drugi projekat. Samo to nisam znao uraditi. Pa ako neko to zna, bio bih vječno zahvalan! smile.gif

Stranica je: www.polisarhitektura.com
Go to the top of the page

+Quote Post
vili
poruka Mar 19 2012, 10:08
Poruka #2

zli poručnik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 68

Problem sa slideshow navigacijom nastaje zato sto ti se prvo ucita navigacija dok jos slike nisu ucitane i pozicionirane.
U tvom slucaju, najbrze ces problem resiti ako dodas neke parametre u css:
klasi "slideShow" dodaj position:relative,
a klasi "navigation" dodaj position:absolute i bottom:0

Sto se drugog pitanja tice, probaj da iskoristis jquery UI tabs

+Quote Post
sir_oliver
poruka Mar 20 2012, 21:36
Poruka #3

@vili: hvala puno na preciznom i jasnom objaašnjenju, problem sa navigacijom je riješen u roku od jedne minute!
jQuery tabs ću još razmotriti, da vidim da li je primjenljivo na ovo moje.

+Quote Post
sir_oliver
poruka Mar 20 2012, 21:49
Poruka #4

btw. mislio sam da za drugi problem postoji neko jednostavnije rješenje, neka kratka javascript komanda koja aktivira drugi ID tag, ali sa istom skriptom unutra:

$("#projekat2").click(function() {

$('#slideHolder2').slideShow({
interval: 5

});
});

mislim da je ovo što sam ja napisao pograšno, ali se nadam da može da posluži kao "inspiracija".

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Friday 24. May 2013 - 15:25

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.