Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

Moja web strana, ugledala svetlost dana

V
misax
poruka Apr 27 2012, 00:33
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 28-August 06
Član broj: 6,029

posle dugo vremena a po kritici mnogih pokrenuo sam moju web stranicu.

Cenio bih svaki dobronamerni komentar.

LINK
Go to the top of the page

+Quote Post
luki
poruka Apr 27 2012, 08:02
Poruka #2

Datum reg.: 6-January 08
Član broj: 18,338

dobro si se setio. tongue.gif elem, ovo si trebao u interaktivni dizajn da postavis...

sto si koristio dva razlicita slajdera, i sto dodjavola, ne krece autoslide na "pakovanjima"? sta ti je logo, gore levo ili dole levo? smile.gif

+Quote Post
vili
poruka Apr 27 2012, 15:27
Poruka #3

zli poručnik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 68

CITAT (luki @ Apr 27 2012, 09:02) *
sto si koristio dva razlicita slajdera, i sto dodjavola, ne krece autoslide na "pakovanjima"? sta ti je logo, gore levo ili dole levo? smile.gif

Sve isto se i ja pitam...

I jedna sugestija - about me nemoj da pocinjes informacijom kada i gde si rodjen, to nikoga ne zanima (a i ako ga zanima, potrudice se da je nadje negde kasnije)

Inace generalno lepo izgleda sajt, a pogotovo radovi.

+Quote Post
Gosevski
poruka Apr 27 2012, 15:37
Poruka #4

Datum reg.: 8-July 08
Član broj: 22,394

Bas mi se svidja. Jedino ti slideri sto su i ostali primetli.

+Quote Post
misax
poruka Apr 28 2012, 14:22
Poruka #5

Hvala drugari, što se tiče slajdera na strani "pakovanje" planski nije automatizovan, ocenio sam da je bolje da sam posetilac prolazi kroz galeriju kako god on želi, bitno mi je da može da gleda pojedine prikaze koliko on želi bez da je juri nazad, solucija sa automatskim premotavanjem i pauzom mislim da nije svima jasna. A što se tiče drugog slajdera urađen je drugačije čisto da nije jednolično, ne znam da li je to baš toliko loše. Probaćemo ovako pa će kasnije da menjamo wink.gif

+Quote Post
px325
poruka Apr 29 2012, 10:14
Poruka #6

Datum reg.: 14-February 10
Član broj: 34,436

ja se slazem za ove slajdere. Mislim da bi bilo bolje da su ista, pogtovu sto ovaj na pakovanjima izgleda mnogo bolje, a ovaj na identitetima ide automatski, ja bih ti predlozio i to da iskljucis, i da, prelaz izmedju kolacica i cokoladnog mleka je maltene instant kada se klikce po strelicama slajdera. U principu sajt je veoma lep i skokcan i dopada mi se. I da, sto je luki pitao, sta je logo?

+Quote Post
misax
poruka Apr 29 2012, 17:36
Poruka #7

CITAT (px325 @ Apr 29 2012, 11:14) *
ja se slazem za ove slajdere. Mislim da bi bilo bolje da su ista, pogtovu sto ovaj na pakovanjima izgleda mnogo bolje, a ovaj na identitetima ide automatski, ja bih ti predlozio i to da iskljucis, i da, prelaz izmedju kolacica i cokoladnog mleka je maltene instant kada se klikce po strelicama slajdera. U principu sajt je veoma lep i skokcan i dopada mi se. I da, sto je luki pitao, sta je logo?

Logo je ovo dole, ali još uvek ne znam šta da radim sa logom i sa imenom, ima mnogo registrovanih Xcentric-a. dry.gif

+Quote Post
nno
poruka Apr 30 2012, 12:55
Poruka #8

Datum reg.: 31-May 05
Član broj: 797

Skroz fino izgleda.

Također mi se ne sviđa što su slajderi različiti i jako mi smeta što se autoplay ne zaustavlja na hover.

Tabele?

Nek' ti nego pregleda engleski ("a little graphic design studio ", "Corel Corporation is placed my work", "This logo you can see in the ")

+Quote Post
bigcat
poruka Apr 30 2012, 14:46
Poruka #9

Datum reg.: 21-November 07
Član broj: 17,161

slazem se sa prethodnicima za slidere. Isto tako i dvax razliciti logo :S hmmm malo me zbunilo.
Generalno fali tu malo neki developer da se pozabavi sajtom. mogao bi da se ubrza malo i d anemas toliko razdvojenih jscriptova i toliko broj requesta... e zato ne dva slidera nikako smile.gif

inace radovi su odlicni! thumbs up!

+Quote Post
misax
poruka May 2 2012, 16:34
Poruka #10

Napravili smo male promene unsure.gif

+Quote Post
misax
poruka Nov 11 2012, 11:00
Poruka #11

Drugari, ima li neko neki valjani predlog za izgled stranice News (Blog) na mom sajtu.

LINK

+Quote Post
pebas
poruka Nov 13 2012, 10:43
Poruka #12

Datum reg.: 30-March 09
Član broj: 28,933

Sajt je jednostavan i suvise za nekog ko je kreativan toliko i sa takvim radovima, fali malo 'wow' faktora. Svaki dotted border bi mogao biti 'prelom' u stampi sa 'polovinom makaza' itd itd...ima tu jos dosta prostora za kreativnost.

Italic font u tekstu je presitan i zbijen, 'pretezak' za citanje, nemas ni jedan hover state na dugmadima (contact, news), vertical spacing nije ujednacen izmedju elemenata. Visual identity, logo-i ispod teksta trebaju veci razmak cak mozda i potpuno novi blok za njih, ovako su cisto tu da smetaju i kvare simetriju. Crna pozadina odudara previse na kontakt stranici za social network, bolje ikonice i svakako 'u tonu' sa sajtom pozadina. Submit button se razlikuje od svih ostalih na sajtu, a ne bi trebalo.

Nije ok sto predstavljas radove na takav nacin, samo kroz slider-e, vise bi odgovaralo da svaki rad ima posebnu stranicu i da je svaka stranica svojevrsni case study (pasha projekat na slider-u) kako je tekao rad na projetima, to bi bio 'bullseye' jer su ti radovi odlicni.

Malo vise vremena da se izdvoji nije od zgoreg.

Ako ce sve ostati isto, za blog treba zadrzati sidebar u stilu sa recimo kontakt stranicom i njenim 'directly' fazonom, za kategorije, arhivu itd. Levo postovi, isti font za headings, naslove, i bolji font za tekst sa opcijom da dodas featured image. Meta (posted by, date, category) moze ispod heading ili ispod 'Read more' (ispod teksta), svaki post se zavrsava sa dotted border posle tagova odnosno posle read more. Tako ces zadrzati isti osecaj za citav sajt, sto i treba da je cilj.

Uzgred sajt nije dobro iskodiran, koriscene su tabele, inline stilizacija sto je neprihvatljivo danas, da ne pricam o tome kako izgleda na tablet ili ti mobile uredjajima koji preuzimaju primat lagano u svakodnevnom koriscenju.

Eto. smile.gif

+Quote Post
vili
poruka Nov 13 2012, 12:32
Poruka #13

zli poručnik

CITAT (pebas @ Nov 13 2012, 10:43) *
Sajt je jednostavan i suvise za nekog ko je kreativan toliko i sa takvim radovima, fali malo 'wow' faktora. Svaki dotted border bi mogao biti 'prelom' u stampi sa 'polovinom makaza' itd itd...ima tu jos dosta prostora za kreativnost.

Ovo je prilicno subjektivna stvar - Po meni ne treba nista vise od ovoga (sto naravno ne znaci da ne moze bolje wink.gif).
Takodje, izraz "suvise jednostavan za nekog ko je kreativan" mi je potpuno pogresan. Vrhunac kreativnosti se postize u jednostavnosti, ili sto bi rekao Antoine de Saint-Exupery: "Perfection is achieved not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away" wink.gif

+Quote Post
pebas
poruka Nov 13 2012, 19:51
Poruka #14

Datum reg.: 30-March 09
Član broj: 28,933

^ Jednostavan ili ti Obican = Plain

Slazem se @vili, 'jednostavan' nije dobar izraz, bolje da sam koristio 'obican', a mislio sam na 'plain' sto bi rekao ostatak sveta pa kako god mi preveli. smile.gif

Ne obeshrabrujem naravno i nije mi to poenta. Iskreno vise ocekujem u dizajnu web sajta od coveka koji onako barata ilustracijama i 'print' dizajnom, par dobro izvedenih ilustracija za websajt bi dalo zivota sajtu i nadomestilo 'obicnost', 'bezivotnost'.

Ispostovane su neke osnove web dizajna (i dizajna uopste) i vidi se da se osnove znaju svakako ali to nije dovoljno. Moj generalno savet je da se napusti taj koncept, default web sajta (poor look template), obicnog itd. i da se ide na prikaz samo radova kao sto rekoh tipa 'case study', sa ponekom informacijom.

Full width slider, height min 600px, dobri radovi slajduju, oni su dovoljno 'wow', ispod welcome message, face twitter...kontakt info...klikom na slider ide na 'single project page', skice, color scheme used i ostale zajebancije, vidi se posvecenost projektima, prev - next project...osvaja posetioce...narucuju se usluge... fleshbek moj trenutno na prvu ruku...

Tako bi ubio dve muve jednim udarcem, sakrio da je pocetnik u web dizajnu, a dobio dobar websajt sa velikim print ilustracijama i 'wow' faktorom zbog istih, sa ponekom informacijom bez istorijata itd. to je pun pogodak...

Po meni moze 3-4/10, ne vise. Nije vise ni truda ulozeno u ideju, dizajn i izvedbu ubedjen sam, pa eto neka me autor demantuje.

Nikad dovoljno vremena drugi projekti cekaju...to je prokletstvo rada na svom projektu/brendu definitivno.

+Quote Post
ap.toni
poruka Nov 21 2012, 11:54
Poruka #15

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 8-May 12
Član broj: 47,638

Ljudi, šta ste se uhvatili za taj Engleski? Pa ovo je Srbija bre!
Ja sam recimo sišao sa neke planine i hoću da otvorim neku firmu (kao što je slučaj sa mnogima u našoj zemlji). Sad mi treba da nadjem nekog grafičkog dizajnera da mi odradi logo, pakovanje za moj proizvod i sl. Odem na google, izbaci mi tvoj sajt, uđem i pomislim "šta će mi neko iz inostranstava da mi radi kad ću naći ovde u Srbiji"
Pa iako nisam sišao sa planine i dobro znam Engleski ja preskačem takve sajtove!

+Quote Post
vili
poruka Nov 21 2012, 13:12
Poruka #16

zli poručnik

Mozda mu domaci klijenti nisu zanimljivi

+Quote Post
misax
poruka Nov 30 2012, 19:31
Poruka #17

CITAT (vili @ Nov 21 2012, 13:12) *
Mozda mu domaci klijenti nisu zanimljivi

wink.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Friday 24. May 2013 - 11:14

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.