Wireless trigger-i, pouzdanost, napajanje, poreklo... |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
Wireless trigger-i, pouzdanost, napajanje, poreklo... |
![]()
Poruka
|
|
Postovani zonasi,
trenutno pazarim nesto od basic rasvete (za pocetak blicevi) i na red dodjose trigger-i. Spominjani na puno mesta, sa opisom primene i iskustava, medjutim iako se sve u budzet (prevashodno china) klasi koja se najvise rabi svodi na isto/slicno, u poslednje vreme vidim nesto sto cu ovom priliko objediniti u par stavki, nakon cega cu pojasniti koja kombinacija u svemu tome meni treba, ili pak zamoliti nekog od vas da me uputi na nesto sto sam mozda preskocio. Dakle: pojedini identicni proizvodi se javljaju pod raznim brendovima, ili pak bez ikakvog brenda sa skromnim slovno brojcanim obelezjima. Jasno je da njihova cena varira u zvanicnoj prodaji 20-40% u odnosu na individualno web porucivanje. Vecina njih i kod transmitera i/ili kod prijemnika koristi CR baterije (koje nisu jeftine i vremenom eksplatacije ispada da nastavljate doplacivati vec placeni prozvod). AA ili AAA baterije mogu koristiti kod par novijih modela mada su u pitanju li-ionske baterije, tj. nemogu se koristiti punjive baterije kao kod npr. phottix okidaca, koji su mi za sada najzanimljiviji, ali evo zasto ne i konacni. Jedna od bitnih stavki je locking mehanizam koji uglavnom imaju modeli koji koriste CR baterije, dok se kod ostalih modela lock nalazi na transmiterima, dok ga kod resivera nema ili nema ni navoja za stativ. Ovde je glavna boljka to sto se postavljen blic u vecini slucajeva "naginje" ka negativnoj strani tako da vrlo lako moze izleteti iz lezista na resiveru. Ok za ovo ima adaptera, ali i da smanjimo broj tacaka u kojima se oprema fiksira. Videh da sam se raspisao, pa da ne duzim, nego da to pretocim u sledece pitanje: da li mozete preporuciti po vama pouzdan model koji radi na punjivim baterijama, koji poseduje locking mehanizam na resiveru i transmiteru/ima, koji ima navoj sa donje strane i koji moze biti solidna kupovina za 50-100 neurona za transmiter+resiver. Ok ovo i nije neki budget price (ako ih ima za 20-40e), ali bi bio plafon ka necemu sto je dosta skuplje, ali sto meni realno ne treba. Radna frekfencija takodje nije primarna stavka, a domet od 20-30 metara bi bio sasvim zadovoljavajuci. Unapred zahvaljujem na odgovorima, kao i na detaljima koje sam prevideo ili ih jednostavno nisam do sada ukacio. |
|
|
|
![]() |
Odgovori
![]()
Poruka
|
|
Uzeo sam pre par dana Strato I. Kvalitet izrade i funkcionalnost su veoma dobri. Na canon-u sinhronizuje do 1/320 iako je deklarisana brzina sinhronizacije 1/250 (negde je navedeno i da je max speed za canon 1/200, a za nikon 1/250). Very, very zadovoljan.
|
|
|
|
![]()
Poruka
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 47 Datum reg.: 20-August 05 Član broj: 1,475 ![]() |
Uzeo sam pre par dana Strato I. Kvalitet izrade i funkcionalnost su veoma dobri. Na canon-u sinhronizuje do 1/320 iako je deklarisana brzina sinhronizacije 1/250 (negde je navedeno i da je max speed za canon 1/200, a za nikon 1/250). Very, very zadovoljan. nikako ne kapiram kako ti sync sljaka na tih 1/320, ja kupio photix strato II i sljaka mi na 1/200 pa cak i tu ume da protrci dok je na 1/160 sve perfektno. hajde prodaj neku foru koju znas a ja mozda nem' pojma? napomena, u pitanju je canon i nekoliko nissin di688II bliceva... @Jo matori, mozda ti imas neki pametan savet za mene amatera? |
|
|
![]()
Poruka
|
|
nikako ne kapiram kako ti sync sljaka na tih 1/320, ja kupio photix strato II i sljaka mi na 1/200 pa cak i tu ume da protrci dok je na 1/160 sve perfektno. hajde prodaj neku foru koju znas a ja mozda nem' pojma? najpre moram da se auto demantujem i to iz razloga sto sam te primere pobrisao, tako da sad probah isto to, ali dobih ovu varijantu: 1/320 s; f9; telo 50d, 430II ![]() ovde se pojava zavesice mozda i ne vidi toliko zbog bele pozadine, ali kada se fotka spusti u komp, preview sa tamnijom pozadinom ce dati jos bolji uvid. da li je zbog baterija ili neke trece fore, trenutno neznam. ovo je radjeno sa 100mm 2.8, dok je sa sirim staklom situacija za nijansu bolja, ali isto vidljiva. Inace sa 1/250 nema problema. Jos da napomenem i to da wake funkcija radi u 99% slucajeva. Ume da omane ponekad, ali to je nista. Domet odlican, kako je i navedeno. |
|
|
|
Poruke u ovoj temi
![]() ![]() |
Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Sunday 8. December 2019 - 22:35 |